Cine este părintele Calistrat Chifan. Preotul filmat când lovește o femeie a mai fost cercetat pentru comportament violent

Publicat pe

Cine este părintele Calistrat Chifan. Preotul Calistrat este cercetat de autorități după ce două enoriașe l-au acuzat că le-a lovit în incinta Mănăstirii Vlădiceni din Iași. Recent, în mediul online au fost publicate câteva imagini în care părintele este violent cu una dintre femei. Părintele Calistrat se numără printre cei mai populați preoți din țară, iar în trecut a mai fost cercetat pentru comportament violent.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Cine este părintele Calistrat Chifan. Preotul Calistrat Chifan este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici și predicatori din România. Acesta mai este cunoscut și ca Părintele Calistrat de la Barnova. Recent, părintele a fost implicat într-un scandal de proporții, după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie chiar în incinta lăcașului de cult.

Cine este părintele Calistrat Chifan. Preotul filmat când lovește o femeie a mai fost cercetat pentru comportament violentCine este părintele Calistrat Chifan. Preotul filmat când lovește o femeie a mai fost cercetat pentru comportament violent

Cine este părintele Calistrat Chifan. Preotul Calistrat a ajuns cunoscut datorită postărilor făcute pe rețelele de socializare, unde este urmărit de mii de români. Printre cele mai apreciate mesaje ale sale se numără cele legate de conduita greșită a unor enoriași. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că părintele a mai fost în trecut cercetat pentru violență.

Citește și: „Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru…” Părintele Calistrat, prima reacție după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie

Citește și:Anamaria Prodan, despre imaginile în care preotul Calistrat lovește o femeie:”Acest părinte merită arestat”

Citește și: Giulia Anghelescu, secretul relației cu Vlad Huidu, după 10 ani de căsnicie:„Ăsta e motivul pentru care suntem un cuplu atât de…'

Citește și:Cum arătau Sorin Bontea și soția lui în ziua nunții:”Am fost unul lângă altul la bucurie și tristețe”

Cine este părintele Calistrat Chifan

Cine este părintele Calistrat Chifan.. Părintele Calistrat este implicat într-un scandal, după ce a fost filmat în timp ce lovea o enoriașă, chiar în curtea Mănăstirii Vlădiceni din Iași. Părintele Calistrat s-a născut la data de 3 decembrie 1965, în județul Suceava, acesta mai fiind cunoscut și sub numele de părintele Calistrat de la Bârnova. Înainte de a devenit preot, a efectuat stagiul militar. În armată, Calistrat a fost prieten cu un absolvent seminar teologic, iar după încheierea stagiului militar a început să meargă la Mănăstirea Putna. Acolo l-a cunoscut pe starețul lăcașului de cult și a decis să ia calea bisericii.

Potrivit unui comunicat dat de Patriarhia Română în 2003, Preotul Calistrat a fost hirotonit de Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Daniel. Hirotonita a avut loc, deși acesta absolvent al unui liceu agricol, fără să aibă studii teologice. „De altfel, încercările sale de a promova examenul de admitere la Facultatea de Teologie au eșuat din cauza pregătirii insuficiente', se arată în același comunicat, potrivit impact.ro.

Preotul Calistrat a mai fost în trecut cercetat pentru comportament violent

Cine este părintele Calistrat Chifan.. Părintele Clistrat a mai fost implicat într-un scandal la începutul anilor 2000. Acesta a ajuns în atenția mai marilor Mitropoliei Iașiului, după ce ar fi călugărit mai mulți tineri, fără să raporteze acest lucru superiorilor săi. Părintelui Calistrat i-ar fi fost interzis să mai țină slujbe în următorii ani, iar la scurt timp a fost mutat la Mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași. De asemenea, în 2003, părintele Calistrat a mai fost implicat într-un scandal, după ce ar fi bătut un cal până l-ar fi omorât.

Trebuie să spunem că, încă de la intrarea în Mănăstirea Sihăstria (județul Neamț). Ieromonahul Calistrat nu a arătat ascultare starețului acestei mănăstiri. Părintele Arhimandrit Victorin, a cărui mărturie în acest sens a putut fi citita într-unul din ziarele ieșene.(…) Calistrat a încercat să răstoarne ordinea tradițională din aceasta mănăstire, act condamnat de toți marii duhovnici ai Sihăstriei', arată același comunicat dat de Patriarhia Română.

Părintele Calistrat este cercetat de autorități după ce ar fi lovit două femei

Cine este părintele Calistrat Chifan. În urmă cu câteva zile a fost publicat un clip video de Libertatea care arată cum preotul Calistrat lovește o femeie. Incidentul a avut loc în incinta locașului de cult, iar ambele femeie au depus plângere împotriva preotului. În prezent, părintele Calistrat este cercetat de IPJ Iași, dar și de Arhiepiscopia Iașilor. În înregistrarea video se vede cum una dintre femei este lovită de preot și cade la pământ.

În apărarea lui, preotul Calistrat a declarat că cele două enoriașe au un comportament agresiv și dificultăți mintale. Acesta a mai spus că femeile au început să creeze un conflict între credincioșii de la biserică și au încercat să ispiteacă preoții și enoriașii. „Când m-am dus să vorbesc cu ele paşnic, ele au luat-o cu isteria. Şi au scos telefonul să mă filmeze. Şi când să îl iau, cealaltă mi-a pus piedică şi m-am dus cu genunchiul în trotuar. M-am ridicat, am împins-o de umăr şi i-am pus paznicului să le dea afară', a declarat preotul Calistrat Chifan.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter