Cine este Remus Truică, afaceristul condamnat la 7 ani de închisoare. S-a iubit cu Patricia Kass și s-a războit în tribunale cu fosta soție

Publicat pe

Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa Decizia este definitivă, iar omul de afaceri a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Snagov, pentru a fi încarcerat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

IPJ Ilfov a anunţat că La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Statiunii Snagov au pus în aplicare un Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii, emis la data de 17.12.2020, de către Curtea de Apel Brașov, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, condamnat la 7 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Cine este Remus Truică, afaceristul condamnat la 7 ani de închisoare. S-a iubit cu Patricia Kass și s-a războit în tribunale cu fosta soțieCine este Remus Truică, afaceristul condamnat la 7 ani de închisoare. S-a iubit cu Patricia Kass și s-a războit în tribunale cu fosta soție

Procurorii DNA Brasov i-au acuzat pe Remus Truică, Paul Al României, dar și pe Dan Andronic de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență si spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz in serviciu și dare de mită, si pe prințul Paul, pentru cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, și complicitate la abuz în serviciu. 

 Peste 80 de terenuri intravilane si extravilane incadrate ca suprafete arabile sau padure care ajung pana la cateva zeci de mii de metri pătrați și depașind, in unul dintre cazuri, chiar 110.000 metri patrați, au fost puse sub sechestru de anchetatori.

Cele mai multe astfel de terenuri se afla la Snagov, fiind incadrate ca arabile sau pădure, si la Răcari, in judetul Dambovița, clasificate ca terenuri arabile, se menționeaza în documentele citate. De asemenea, au fost dispuse măsuri asiguratorii și cu privire la aproximativ zece imobile, patru autoturisme, o autoutilitară si o motocicletă.

Remus Truică este un controversat om de afaceri, care și-a început ascensiunea în anii 1990. După Revoluție, socrii lui au obținut mai multe proprietăți în București, iar unul dintre imobile, o vilă de pe Bulevardul Banu Manta, i-a fost dată fiicei lor, soția lui Remus Truică. Cei doi au decis să deschidă un aprozat la parterul vilei. A intrat în politică prin soția lui Adrian Năstase, o cunoștință a tatălui lui Remus Truică.

A câștigat un proiect guvernamental de IT, iar compania lui a fost inclusă în Strategia Națională pentru Implementarea Societății Informaționale, cu ajutorul soției premierului.

Cine este Remus Truică, condamnat în dosarul Ferma Băneasa

Cu ajutorul premierului Adrian Năstase, Remus Truică a reușit să îi obțină drept clienți pe următoarele instituții: Ministerul Finanţelor Publice, Televiziunea Română, PETROM şi Secretariatul General al Guvernului. Firma pe care acesta o deținea, TotalNet, a fost vândută către RCS cu 1 milion de euro, în anul 2002.

Un an mai târziu, Remus Truică a reușit să obțină două hectare de teren din Pădurea Snagov, într-un mod suspect, cumpărând drepturile litigioase pentru un teren din Pădurea Scroviștea, iar Romsilva a decis să-i acorde două hectare în Snagov, locul în care și-a ridicat un palat.

Remus Truică, trafic de influență prin care a obținut case de vacanțe și mașini de lux

Afacerile litigioase au fost sfera de activitate a lui Remus Trică de la plecarea din guvern. Acesta s-a alăturat mai multor personaje controversate în afacerile privind retrocedări, unde cerea un comision între 50 – 70% pentru traficul influenței pe care o avea. Aceste afaceri i-au adus mai multe proprietăți de valoare importantă, printre care o casă de vacanță pe insula Saint Martin, un apartament la Monte Carlo, iaht, dar și mai multe mașini de lux: Ferrari, Mercedes, Range Rover sau Aston Martin.

S-a iubit cu Patricia Kaas și a divorțat cu scandal de soția lui

Remus Truică a divorțat de Irina în 2016. Divorțul a durat cinci ani, iar copiii au rămas la mama lor. A fost un divorț lung și complicat, cu multe acuzații din ambele părți.

'Cinci ani fără o lună. Atât de mult a durat. Dar s-a terminat, în sfârşit. Am contestat în permanenţă competenţa franceză în a soluţiona divorţul a doi cetăţeni români, născuţi şi căsătoriţi în România, având doi copii născuţi şi crescuţi în România. Am fost condamnat de instanţele româneşti pentru „răpire internationala de copii'. În sensul că am răpit fetiţele mele, dintr-o insulă din Caraibe, unde au locuit cu mama lor circa două luni şi le-am adus acasă, la Snagov, unde au trăit şapte ani non-stop (fac o paranteza, spunând că mă bucur extraordinar de mult pentru decizia instanţelor în ceea ce o priveşte pe d-na Anamaria Nedelcu. O ţară trebuie să-şi apere cetăţenii !)', spunea Remus Truică.

'Pe data de 17 iunie 2011 am intrat, pentru prima dată în viaţă, într-o sală de Tribunal. Eram chemat de către fosta mea soţie, printr-o cerere de divorţ. Se petrecea în partea franceză a insulei St. Martin. Nu pot descrie niciodată turbulenţa acelor momente. Perioada februarie 2011 – începutul lui 2014 a fost cea mai urâtă perioadă din viaţa mea. Uitându-mă acum înapoi, nu mă regăsesc acolo, mi se pare că nu eu am trăit acele momente. A fost îngrozitor ! Fosta mea soţie a deschis atunci, în iunie 2011, şirul unei lungi relaţii între mine şi sălile de judecată. Zeci de plângeri penale, denunţuri, procese civile de toate felurile – în total peste 100 de acţiuni. Nu îmi venea să cred că, aproape săptămânal, primeam câte o nouă citaţie. Toate acestea cumulat cu sutele de articole în care „fosta' mă descria în cel mai epic mod cu putinţă. Am fost trecut prin toate – de la violenţă la amantlîcuri, de la pierderi de sarcină la boli venerice, de la răpire internaţională de copii la cereri pentru decăderea mea din drepturile părinteşti. Sincer, atâta mizerie nu am crezut că pot trăi.

Soția lui Remus Truică a aflat despre relația lui cu Patricia Kaas

Soția omului de afaceri a mărturisit la acel timp că celebra cântăreață Patricia Kaas i-a confirmat personal că a avut o relație cu soțul ei.

„ Irina a povestit că a stat de vorbă cu Patricia Kaas și că artista i-a confirmat tot ceea ce a scris în carte, plus multe alte lucruri. Mi-a zis: . După ce a aflat aceste lucruri, Irina a decis să divorțeze”, a povestit confidenta Irinei Truică.

„Irina a aflat că Remus voia să se însoare cu Patricia Kaas. El i-a cerut artistei să renunțe la cântat, zicându-i că el nu accepta ca o femeie să aibă carieră. Patricia a refuzat și de atunci a început să se răcească relația lor. Cred că s-au cunoscut la ziua lui, dar pentru el Patricia era un fel de idol al vieții. A copleșit-o cu multe cadouri, cu flori. Și toate astea în timp ce era însurat cu Irina”, a mai spus prietena Irinei Truică.

În luna martie, Patricia Kaas mărturisea în cartea autobiografică detalii despre idila cu miliardarul Remus Truică, prezentându-l ca pe „străinul care a invitat-o să cânte la vila sa, ce ştia pe lângă limba maternă, şi limba franceză'.

Citește și: Ce avem voie si ce nu avem voie să facem de Revelion. Restricțiile lui Arafat de Anul Nou

Citește și: Andreea Ibacka dezvăluie secretul mariajului cu Cabral:„Nu a fost dragoste la prima vedere’. Inedit cum a fost cerută actrița de soție! / EXCLUSIV

Citește și: Ce va face cu banii Ionuț Belei, câștigătorul sezonului 8 Chefi la cuțite. Are planuri mari:„Vreau să merg în…’

Citește și: Femei goale pe contul lui Dan Bittman, după declarațiile privind „minciuna COVID-19'! Cum a ajuns solistul ținta hackerilor

Citește și: Totul despre șorici. Beneficii și efecte negative: cine nu are voie să-l consume

„Eu nu văd decât genele lui lungi, pielea lui mată şi zâmbetul seducător. Face bine dragoste… Odată cu venirea toamnei, iată şi sfârşitul poveştii mele de iubire. Am fost păcălită. Rămâne cu soţia lui. Nu mai scrie. Nu mai sună. Ce idioată am fost', a scris Patricia Kaas.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter