Compozitorul Jolt Kerestely, probleme mari de sănătate, la 87 de ani: "Lucrurile merg din ce în ce mai prost"

Publicat pe

Jolt Kerestely, unul dintre cei mai apreciați și mai prolifici muzicieni români, care a compus șlagăre nemuritoare pentru nume mari din industria muzicală, are probleme de sănătate. Ajuns aproape la 87 de ani, pe care îi împlinește în luna mai, compozitorul a dezvăluit că starea sa de sănătate lasă tot mai mult de dorit.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Jolt Kerestely, unul dintre cei mai importanți compozitori români, autor a peste 600 de melodii – printre care iconicele piese 'Copacul', interpretată de Aurelian Andreescu, 'Tăcutele iubiri' cântată de Eva Kiss, ori 'Lumea de dragoste', cântată de Angela Similea – are acum aproape 87 de ani și starea sa de sănătate se degradează pe zi ce trece.

Dacă în urmă cu un patru ani, muzicianul uimea cu vitalitatea sa, practicând zilnic înotul, înainte de a se refugia în studioul propriu pentru a compune, acum Jolt Kerestely a mărturisit că a început să se lupte cu problemele de sănătate.

Compozitorul Jolt Kerestely, probleme mari de sănătate, la 87 de ani: "Lucrurile merg din ce în ce mai prost"Compozitorul Jolt Kerestely, probleme mari de sănătate, la 87 de ani: "Lucrurile merg din ce în ce mai prost"

Jolt Kerestely compune încă, la aproape 87 de ani

Chiar dacă se luptă cu afecțiuni tipice vârstei înaintate celebrul compozitor a rămas la fel de optimist. De altfel, în urmă cu câțiva ani, muzicianul a suferit o operație la piciorul stâng, din cauza unei artrite periferice, dar asta nu l-a oprit și încă este în activitate.

„Vreau să rămână ceva după mine, texte frumos scrise, melodii, munca mea de pe tot parcursul vieții. Acum am scris o piesă superbă, pentru o soprană, și mai scriu încă un text pentru ea', a declarat artistul pentru playtech.ro.

Citește și: Thomas, tatăl lui Meghan Markle, primele declarații după interviul fiicei sale cu Oprah

Citește și: Meghan Markle, Prințul Harry și Archie, prima fotografie de familie după interviul cu Oprah

Citește și: Cine sunt concurenții de la Mireasa sezon 3. Lista completă

Citește și: Cine este Paul Vasile, de la Chefi la Cuțite. A primit cuțit de aur de la Sorin Bontea

Nu se lasă învins de boală

Jolt Kerestely mărturisește însă că nu se lasă învins de boală și, la 87 de ani, urmează conștiincios sfaturile medicului. Mai mult, compozitorul încă se plimbă cu bicicleta și mărturisește că duce dorul zilelor în care mergea la bazin să înoate.

Văd că lucrurile merg din ce în ce mai prost. Fac gimnastică, tratamente, tot ce este nevoie și ce îmi spune medicul să fac, pentru a mă simți bine. În primăvară, e ziua mea. La 87 de ani, faci tot se zice medicul, mă plimb în continuare cu bicicleta, când e vreme frumoasă', a mai spus Jolt Kerestely pentru sursa citată.

Compozitorul Jolt Kerestely s-a născut în 1934, în Siclod, județul Harghita. Între 1958 și 1963 a urmat cursurile Conservatorului 'Gheorghe Dima' din Cluj-Napoca, iar apoi a activat ca dirijor la Casa de cultură a studenților din același oraș. Ani la rând a fost regizor muzical la Televiziunea Română și a compus și înregistrat sute de melodii. Primul său album de autor a ieșit în urmă cu 40 de ani.

Este căsătorit și are doi copii, iar fiul său Andrei i-a călcat pe urme, fiind un bun orchestrator și compozitor.


 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter