Ce pensie are Mirabela Dauer. Artista primește o pensie de la stat și una specială: "Așa am putut să-mi plătesc spitalizarea"

Publicat pe

După 58 de ani de carieră artistică, Mirabela Dauer este departe de a avea o pensie onorabilă… Iată ce a mărturisit artista despre veniturile sale după o viață de muncă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

La 73 de ani, Mirabela Dauer este încă în activitate. Optimistă și extrem de energică, artista nu pare atinsă de problemele tipice senectuții. Din păcate însă, în anul care a trecut, în contextul pandemiei, Mirabela Dauer a fost obligată să ia o pauză nedorită de la concerte, dar mărturisește că s-a descurcat totuși cu pensia pe care o are.

Ce pensie are Mirabela Dauer. Artista primește o pensie de la stat și una specială: "Așa am putut să-mi plătesc spitalizarea"Ce pensie are Mirabela Dauer. Artista primește o pensie de la stat și una specială: "Așa am putut să-mi plătesc spitalizarea"

Ce pensie are Mirabela Dauer după o viață de muncă

Invitată la emisiunea Exclusiv VIP, de la Prima TV, Mirabela a povestit despre viața ei în perioada pandemiei, despre dorința de a urca din nou pe scenă, dar și de a călători, recunoscând că, în acest scop, s-a vaccinat deja anti-COVID-19.

Venind vorba despre perioada de pauză imusă de coronavirus și lipsa concertelor, Cristi Brancu a adus în discuție un subiect delicat, la care Mirabela Dauer a ezitat inițial să răspundă – pensia pe care artista o încasează după 58 de carieră artistică.

„Sunt un om normal la cap și drămuit, pentru că toată viața mea am fost nevoită să am singură grijă de mine. În această perioadă am fost foarte, foarte drămuită și îi mulțumesc Lui Dumnezeu, că a avut grijă de mine”, i-a spus Mirabela Dauer lui Cristi Brancu.

Totuși, până la urmă, artista a mărturisit că are o pensie de 1300 de lei, care este suplimentată cu cea de merit, pe care o primește din perioada guvernării Ponta.

Am avut o pensie de doi bani, dar domnul Ponta – mă rog în fiecare zi pentru sănătatea lui – este singurul care s-a gândit la artiști și ne-a ridicat pensia. Datorită acestei pensii de merit, am putut să îmi plătesc spitalul.

Nu este imensă, nu o car cu sacul, dar datorită acestei pensii eu am putut să plătesc analizele. Îi mulțumesc dimineața, la prânz și seara pentru că am putut fără să cerșesc!', a spus Mirabela Dauer, citată de Fanatik.

Artista nu a dezvăluit însă cât este pensia de merit pe care o încasează, de asemenea, lunar.

Citește și: Andreea Marin, dezvăluiri cutremurătoare după a ce a pierdut două sarcini. „Șansele mele de a fi mamă…'

Citește și: Cliff Simon, actorul din Stargate SG-1, a murit într-un accident dramatic! Avea 58 de ani

Citește și: Emily Ratajkowski a născut! Prima imagine cu bebelușul

Nu s-a plâns niciodată de pensia primită

Până ca Guvernul să regleze situația pensionarilor din România, Mirabela Dauer a avut o pensie la limita subzistenței. Artista povestea, cu niște ani în urmă, că pensia încasată de ea nu ajungea nici măcar la 1000 de lei lunar.

„760 de lei este pensia mea, dar nu mă plâng. Nu e normal, dar nu am ce face. Sunt la ţară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în ţara asta, iubesc România, dar păcat că este locuită’, declara interpreta în urmă cu ceva timp.

„Probabil că atâta meritam şi atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Şi nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e. Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol şi asta e. Nu îmi place să mă vait pentru că vreau să-ţi spun o chestie.

În ţara asta sunt oameni mult mai amărâţi ca noi, înmiit mai amărâţi ca noi. Şi lumea ne iubeşte aşa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să facem haz de necaz. Lumea nu trebuie să ştie amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm şi să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea aşa cum suntem’, a mai spus Mirabela Dauer, citată de playtech.ro.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter