Cristi Filipescu, toboșarul rănit în incendiul de la Colectiv, declarații după sentința judecătorilor: "Cei din mormânt nu au liniște oricum"

Publicat pe

Cristi Filipescu, toboșarul rănit în incendiul din Colectiv, declarații după sentința definitivă dată de Curtea de Apel București. Așteptarea supraviețuitorilor și familiilor celor decedați în Clubul Colectiv a luat sfârșit. Inculpații acuzați în procesul Colectiv au fost condamnați la închisoare. Cristi, toboșarul care a suferit arsuri pe 45% din corp în Colectiv, a făcut dezvăluiri după pronunțarea verdictului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Curtea de Apel București a anunțat joi, 12 mai 2022, sentința definitivă în cazul Colectiv. După aproape șapte ani de la incendiul care a ucis 64 de persoane, justiția a dat verdictul în procesul Colectiv. Cristi Filipescu se numără printre supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv. Toboșarul nu îi poate uita niciodată pe tinerii care s-au stins în urma tragediei.

Cristi Filipescu, toboșarul rănit în incendiul de la Colectiv, declarații după sentința judecătorilor: "Cei din mormânt nu au liniște oricum"Cristi Filipescu, toboșarul rănit în incendiul de la Colectiv, declarații după sentința judecătorilor: "Cei din mormânt nu au liniște oricum"

Dosarul Colectiv a fost închis. După ani de așteptare și agonie, Curtea de Apel București a dat sentința definitivă. Cei implicați în dosarul Colectiv au fost condamnați la închisoare, inclusiv primarul sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare.Sentințele finale în Dosarul Colectiv

Citește și: Ce face Andrei Găluț, singurul supravieţuitor din trupa Goodbye to Gravity, la 6 ani de la tragedia Colectiv

Citește și: Cum s-au cunoscut Minodora și soțul ei. Ea avea un alt iubit, atunci:”L-am luat să îmi lucreze toată viața”

Citește și: Adda, revoltată de răspunsul autorităților, privind diagnosticul primit:„Ori mor de foame, ori mor de la mâncare!'

Cristi Filipescu, toboșarul rănit în incendiul din Colectiv, declarații după sentința judecătorilor

Dosarul Colectiv a ajuns la final după aproape șapte ani de la tragedie. Cristi Filipescu, toboșarul care a suferit arsuri pe 45% din suprafața corpului în Colectiv, a făcut declarații după sentință. Artistul recunoaște că îi este greu să vorbească despre asta, iar gândurile sale sunt la cei care au murit în urma incendiu tragic. Cristi este de părere că cei decedați nu își vor găsi liniștea niciodată. Supraviețuitorul din clubul Colectiv nu crede în justiția din România.

Ce vreau să se știe e că cei din mormânt nu au niciun fel de liniște oricum. Atât! Nu știu ce să zic. Nu am încredere în justiția română. Mai scrii o carte, te comporți frumos etc și ieși mai repede din orice pușcărie. M-am convins în ultimii ani cum stă treaba asta.Pe mine altceva mă interesează în mod direct. Oamenii din mormânt și cei care suferă în continuare să fie bine acolo unde sunt', a spus Cristi Filipescu pentru impact.ro.

Familiile victimelor, declarații emoționante după sentința din dosarul Colectiv

Dorin Buca, tatăl lui Andrei Buca, tânărul arhitect care se numără printre morții din lcubul Colectiv, a făcut declarații după sentință. Bărbatul nu va uita niciodată suferința prin care a trecut familia sa, dar și familiile celorlalte victime, în ultimii șase ani. Cu toate astea, tatăl lui Andrei speră ca fiecare persoană să învețe ceva din această tragedie care a marcat o țară întreagă.

„Acum șase ani și jumătate soarta i-a lovit mai întâi pe cei din club. Apoi pe supraviețuitori și pe rudele celor dispăruți. Acum a venit rândul lor. Trebuie sa incercam să învățăm să ne vindecam împreună și să ne facem fiecare treabă, acolo unde suntem implicați!', a declarat Dorin Buca pentru aceeasi sursă.

Mihai Grecea, un alt supravietuior al incendiului din clubul Colectiv susține că lupta nu a ajuns la final. Conform acestuia, trebuie să se dea socoteală pentru relele tratamente primite de supravițuitorii incendiului. „Trebuie să răspundem și la alte întrebări dificile legate de moartea răniților și a relelor tratamente primite de ei în sistemul nostru public de sănătate, legate de decizia sau indecizia unora de a-i transfera la spitale din vest, care ar fi putut salva vieți sau mai alina din durerile atroce prin care au trecut mulți dintre cei 180 de răniți de la Colectiv.

Tragedia din clubul Colectiv

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 al Capitalei. Incendiul s-a produs în timpul uni concert al trupei Goodbye to Gravity. Focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic.

Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul, iar tinerii s-au călcat în picioare pentru a putea ieși afară. În urma incendiului devastator, la clubul Colectiv au decedat un număr de 65 de persoane. 26 de persoane au decedat în incinta clubului, o altă persoană a murit în drum spre spital, iar alte 33 de victime au decedat în următoarele săptămâni.

Sursa foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter