Cristina Deleanu și-a pierdut tatăl când avea 4 ani: "Suflul exploziei l-a omorât". Drama neștiută a actriței

Publicat pe

Cristina Deleanu avea doar 4 ani când și-a pierdut tatăl biologic. Deși au trecut 78 de ani de atunci, actrița încă este marcată de acel moment în care părintele a murit sub ochii ei, în timp ce se aflau într-un adăpost, în timpul unui bombardament. Din acel moment, Cristina Deleanu nu și-a mai văzut niciodată tatăl.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cristina Deleanu a dezvăluit detalii neștiute despre copilăria ei și despre tatăl ei adoptiv, Nicolae Deleanu, omul căruia îi datorează tot. Actrița, care a împlinit 82 de ani pe 22 decembrie, încă este marcată de momentul tragic din copilăria sa, când tatăl biologic a murit sub ochii ei.

Cristina Deleanu și-a pierdut tatăl când avea 4 ani: "Suflul exploziei l-a omorât". Drama neștiută a actrițeiCristina Deleanu și-a pierdut tatăl când avea 4 ani: "Suflul exploziei l-a omorât". Drama neștiută a actriței

Tatăl Cristinei Deleanu a murit sub ochii ei

Cristina Deleanu și-a văzut ultima dată tatăl când avea 4 ani și chiar dacă era un copil, actrița își amintește perfect acea tragedie și senzatia de „pamant in gura” pentru că totul s-a întâmplat în timpul unui bombardament, în 1945.

În 45, la Ploiesti, tatăl meu natural a murit într-un bombardament. Întâmplarea nefericită a fost că, în adăpostul în care ne aflam, tata să stea mai aproape de ușă, iar suflul bombei l-a ucis. Eu cu mama eram puțin mai în spate.

A căzut adăpostul și l-a strivit și de atunci nu o să uit niciodată senzația de pământ în gură. Mama a avut o fractură la picior și ne-am dus la spital. Pe tata nu l-am mai văzut niciodată, a dispărut„, a dezvăluit Cristina Deleanu pentru fanatik.ro.

Cristina Deleanu și-a iubit enorm tatăl adoptiv

Cristina Deleanu a povestit cum a fost întâlnirea cu tatăl vitreg, bărbatul care a crescut-o ca pe fiica lui și pe care ea, la rândul său, l-a iubit enorm.

Acolo la Breaza s-a întâmplat minunea vieții mele. A apărut Nicolae Deleanu într-o zi la mama la farmacie, a văzut-o și pur și simplu s-a îndrăgostit de ea. Tata, că așa i-am spus, avea o situație materială bună, era gazetar, om de litere, își permitea să circule cu mașina și așa făcea multe drumuri la mama.

Într-o zi a vrut să mă cunoască și m-a găsit ascunsă după un covoraș care delimita o cameră. Mama mă îmbrăcase frumos, îmi pusese o fundă în cap și când am întrebat cine e bărbatul acela mama a zis: ‘Doamne-Doamne ni l-a trimis pe tăticul înapoi. Adevărul este că îl chema tot Nicolae, ca pe tata. Din clipa aceea tata a fost norocul și bucuria noastră, nu știam ce o să ne aștepte.

Citește și: Frații Lucian și Augustin Viziru nu se mai înțeleg și vorbesc rar:’Nu ne certăm pe bani, nu ne certăm pe femei…’

Citește și:Logodnicul Adrianei Bahmuțeanu are o fiică secretă, conform testului de paternitate:’Doresc o reconfirmare. Un test din America’

Citește și:Monica Anghel a dat mâna cu Papa Francisc, la Vatican:’Momente unice. Mă înclin cu respect’

Eu îi datorez lui Nicolae Deleanu absolut totul'

Acest om a însemnat pentru noi o salvare și în acest context, după mulți ani, mi-am dat seama că mama a făcut o alegere bună, dar a fost un fel de sacrificiu făcut pentru mine până la urmă. După dezastrul de la Ploiești, când tata murise, nu cred că se îndrăgostise ea în 2 ani așa de tare de altul. A fost doar o alegere și o chestie rațională pe care mama a acceptat-o și în 47 ne-am mutat în București.

Eu îi datorez lui Nicolae Deleanu, un om de o calitate intelectuală deosebită și un spirit de familie deosebit, absolut totul. El mi-a pus un creion în mână și m-a învățat să scriu. La 6 ani tot el m-a învățat să citesc, să mă port, să vorbesc. Și când am avut greutăți de orice fel la el mă duceam și zicea: ‘nu-i nicio problemă, mergem mai departe„, a mai dezvăluit Cristina Deleanu.

Cristina Deleanu este căsătorită de 38 de ani cu Eugen Cristea

Cristina Deleanu a povestit și cum a început povestea ei de dragoste cu Eugen Cristea, pe care l-a cunoscut când era măritată.

Povestea noastră a fost specială. Eu eram măritată, aveam altă familie, lucrurile s-au schimbat acolo din alte motive. Am fost uimită de deschiderea mea  către felul lui de-a fi, ‘jucăria care era Eugen pentru mine, jucărie la modul de veselie și bună dispoziție. Am început să și jucăm împreună așa că ne-am cunoscut sub toate aspectele.

Ne simțeam foarte bine împreună, fără promisiunea unui viitor așa de lung. Noi am fost 18 ani împreună înainte să ne căsătorim.

Mi-am dorit să aibă rezonanță ceea ce am eu de dat într-un alt suflet, cred că așa a fost să fie. Este foarte complicat să spui lucrurilor pe nume, viața fiecăruia este numai a lui, cu bune și rele. Nu știu dacă relația noastră a fost o alegere sau o întâmplare„, a dezvăluit Cristina Deleanu pentru Fanatik.ro.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter