Cristina Neagu, amintire dureroasă despre momentul în care a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume: „Nici n-am putut să mă bucur!”

Publicat pe

În 2010, Cristina Neagu a fost desemnată, pentru prima dată, cea mai bună handbalistă din lume. Între timp, a mai primit încă trei astfel de distincții, însă, legat de primul trofeu, primit atunci când avea doar 22 de ani, sportiva păstrează o amintire dureroasă, care a împiedicat-o să se bucure cu adevărat.

Cristina Neagu, amintire dureroasă despre momentul în care a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume: „Nici n-am putut să mă bucur!'Cristina Neagu, amintire dureroasă despre momentul în care a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume: „Nici n-am putut să mă bucur!'

„Când am ieșit cea mai bună jucătoare a lumii, în 2010, primul lucru pe care l-am auzit de la oamenii din handbal a fost că o să mi se urce la cap, că n-o să pot să gestionez momentul. În loc să fii mândru, că nu oricine din România e cel mai bun la ceva, tu așa încurajezi copilul ăla? Că eram un copil, la 22 de ani, ce știam eu. M-a durut, nici măcar n-am putut să mă bucur, că trebuia să am grijă la antrenamente să fiu de două ori mai motivată, să nu cumva să spună cineva: „Azi n-ai chef, că ești cea mai bună din lume și nu mai trebuie să te antrenezi', a povestit Cristina Neagu pentru lead.ro.

În 2018, Cristina Neagu a suferit o accidentare teribilă într-un meci cu Ungaria, o ruptură de ligamente la genunchiul drept. Sportiva a mai experimentat ceva similar și în 2013, însă de-a lungul carierei sale a avut mai multe accidentări, iar în 2011 s-a operat la umăr și a lipsit 19 luni de pe teren.

Totuși, ce a motivat-o pe Cristina să strângă din dinți și să fie și mai puternică?

„Dragostea pură pentru ceea ce fac. Asta mă motivează în fiecare zi și chiar dacă am avut probleme cu recuperarea, umflături și unele dureri, mi-am droit cu adevărat să revin pe teren și să fac ce știu mai bine. Nu voi spune că voi fi la 100% în curând, am nevoie de timp. Forma mea de joc trebuie să se dezvolte în săptămânile următoare. Cu toate acestea, începutul a fost bun și acum vreau doar să mă bucur de moment, de ce se întâmplă acum. Genunchiul arată bine în acest moment, după meci, nu au existat dureri majore.

Cea mai mare lecție pe care am învățat-o este că trebuie să mă pun pe primul loc, să fiu atentă la meciuri și exact asta voi face. Mă voi gândi doar la ce trebuie să fac pe teren și să mă bucur de timpul petrecut acolo. Nu pot spune că CSM se va îmbunătăți dramatic cu mine pe teren, vom vedea asta cu exactitate în următoarele meciuri. Echipa arată foarte bine, este lider în grupă și neînvinsă în Champions League. Pot doar să sper că vom juca și mai bine și obține mai multe victorii”, a spus Cristina Neagu pentru site-ul oficial al Campionatul European de Handbal Feminin.

Ieri, în pauza meciului Japonia – Congo, din Campionatul mondial de handbal, românca a primit din partea Federației Internaționale de Handbal (IHF) trofeul care răsplătește cea mai bună jucătoare a lumii în 2018. Cristina Neagu a fost desemnată handbalista anului 2018 încă din martie, acum fiind premiată oficial de către forul internațional.

Pe lângă trofeu, Cristina a încasat și un premiu de zece mii de euro.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter