Insomnie, stare proastă? Oamenii de știință te învață cum să stimulezi secreția de hormoni buni din creier

Publicat pe de Catalina Cristescu

Somnul de proastă calitate, memoria care-ți joacă feste, o stare emoțională generală deloc strălucită, toate sunt legate de acei neurontransmițători din creier numiți dopamină și serotonină.

Pentru a-ți recâștiga echilibrul, specialiștii îți recomandă să apelezi la câteva soluții naturale, cu beneficii multiple.

Citește și:

Când te-ai lovit sau ai o durere intensă, specialiștii spun că e benefic să… înjuri! Care este efectul

Creierul tău stabilește câți prieteni de suflet ai și e un număr limitat! Cel puțin asta spun experții în neuroștiințe

Fă mișcare în fiecare zi minim 30 de minute! Exercițiile fizice cresc secreția de serotonină și te ajută să-ți sculptezi corpul.

Lucrezi la birou, privată de lumina soarelui? Atunci petrece cât mai mult timp în natură! La întoarcerea spre casă mergi puțin prin parc, ori include plimbările în parc în programul tău de weekend.

Consumă Omega 3! Capsulele găsite în farmacii sunt bune, dar nu neglija nici alimentația bogată în Omega 3, un nutrient eficient în lupta împotriva depresiei.

Când ai încercat ultima dată ceva nou? Experiențele noi oferă creierului un boost de dopamină, indiferent că pur și simplu gătești ceva mai fancy ori mergi pentru prima dată la călărie.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter