Margareta Pâslaru își amintește cu emoție de începuturile carierei sale și de oamenii care i-au descoperit talentul. De la debutul în radio alături de George Grigoriu, până la descoperirea sa ca actriță de către maestrul Liviu Ciulei, artista a rememorat momentele esențiale care i-au influențat parcursul profesional. Iată ce mărturisiri emoționante a făcut recent!
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Cuprins
Margareta Pâslaru a împărtășit câteva amintiri despre primele apariții pe scenă. Cântăreața a explicat cine i-a descoperit talentul artistic și a făcut declarații emoționante despre debutul său pe scena românească.
Margareta Pâslaru, amintiri despre primele apariții pe scenă
Margareta Pâslaru a rememorat cu emoție începuturile sale pe scenă și parcursul care i-a conturat cariera. În cadrul podcast-ului „Altceva cu Adrian Artene', artista a vorbit despre oamenii care i-au descoperit și i-au încurajat talentul, fiecare având un rol esențial în formarea sa artistică.
Povestea ei a început pe frecvențele radio, într-o perioadă în care muzica era ascultată pe discuri de ebonită și la vechiul patefon al bunicii.
„Este un preț pe care dumneavoastră îl plătiți astăzi, poate, pentru binecuvântarea de care ați avut parte în momentul în care ați debutat. Și dumneavoastră ați fost susținută', i-a spus Adrian Artene, realizatorul podcast-ului.
„E adevărat, dar nu o iau cu binecuvântări. Dânsul (n.r. maestrul Liviu Ciulei) m-a descoperit ca actriță, ceea ce nu era cunoscut. George Grigoriu a fost invitat la festivalul care îi poartă numele, la Brăila, și cu dânsul am pășit în radio, m-a adus în 1959 în radio. La vremea aceea, când erau încă discurile de ebonită, patefonul de la bunică, am prins aceste momente. Discuri, am trecut la casete și acum suntem la CD', a răspuns Margareta Pâslaru.
Ce spune artista despre parteneriatul artistic cu regretatul Ion Dichiseanu
Margareta Pâslaru și-a amintit cu bucurie și de parteneriatul artistic alături de regretatul Ion Dichiseanu. Artista a explicat cât de importante sunt propriile trăiri și dificultăți în formarea unui artist autentic.
„Am avut bucuria să fiu aleasă ca parteneră pentru Ion Dichiseanu, despre care în curând vom vorbi, pentru aniversarea lui. Patru ani, incredibil. El rămâne prezent prin filme. Dar vorbeați despre acea experiență și asta, de fapt, nu poate să învețe nimeni altcineva, pentru că tinerii vor avea experiențele lor. Toate l-au ajutat să-și creeze alte personaje.
Toate aceste dificultăți fac parte dintr-un bagaj de trăiri care, la un moment dat, personajul acela îl va inspira, ducându-se cu gândul la propriile… Deși nu întotdeauna este așa. Sunt tineri care nu-și pot permite, de pildă, cursuri la Conservator sau un instrument. Instrumentele sunt foarte scumpe', a mai adăugat ea.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/07/radu-si-adela-3-10-scaled.jpg)
Margareta Pâslaru: „Eu nu aș putea fără muzică, mă însoțește pretutindeni'
Mai mult decât atât, Margareta Pâslaru a făcut mărturisiri despre pasiunea pentru muzică. Artista a declarat că și acum ascultă muzică la aparate vechi.
„Da, cum să nu (n.r.: ascultă muzică), am niște aparate mai vechi, un tranzistor, cum era pe vremuri, cu baterii, în fiecare încăpere. Îl pun când cade curentul și cade destul de des. Am câte un canal de radio pe fiecare încăpere: aici ascult radio Muzical, aici ascult Actualități, și e o plăcere pentru că eu nu aș putea fără muzică, mă însoțește pretutindeni. Pianul e confidentul meu, acolo vin primele sentimente, griji și chiar neplăceri. Am o serie cu anumite compoziții inspirate de versuri ale unor poeți, în afara Anei Blandiana, desigur, – Păunescu: „Riscul'.
Atât de mult m-am regăsit în ceea ce spunea. Era foarte scurt, adică, am introdus părți orchestrale: „Pericolul e mediul meu firesc', asta spunea Păunescu. Tânăra solistă Daniela Cojocaru a preluat, apropo de faptul că am lucrat cu câțiva tineri, „Mai bine soarta lui Sisif' – Ion Horea. Și a făcut o orchestrație nouă extraordinară. Au trecut ani și ani până am reușit să fie posibilă o înregistrare a poeziei. Ceva deosebit. Vin când nu te aștepți, nu planific. Acea spontaneitate e foarte importantă când vine, dacă vine. Prin muzică ne putem exprima. Am o piesă, în 2012 cred că am făcut-o, cu text propriu, „Libertatea nu se învață, ci reflectă un fel de a fi„. Sunt sinceră cu mine însămi și așa am gândit atunci', a spus artista în podcast.
Sursa foto: Facebook/ arhivă