Cum arată Cristiana Bota, "vocea de la Teleenciclopedia", la 75 de ani. A fost una dintre cele mai frumoase crainice TVR

Publicat pe

Cristiana Bota, cunoscută ca fiind vocea de la Teleenciclopedia și una dintre cele mai frumoase crainice TVR, are acum 75 de ani și are același șarm din anii ’80. Virgil Ianțu a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu Cristiana Bota, după ce a întâlnit-o la Spectacolul Extraordinar „Gala Madrigal 60', de la Teatrul Național din București.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cristiana Bota, celebra crainică TVR de pe vremea lui Ceaușescu, dar și vocea de la „Teleenciclopedia', alături de Sanda Țăranu, este tonică, are același șarm din anii ’80, iar timpul a fost blând cu chipul ei. Cristiana Bota are doi băieți și câte o nepoțică de la fiecare, familia fiind, așa acum a afirmat, cel mai frumos cadou de la viață.

Cum arată Cristiana Bota, "vocea de la Teleenciclopedia", la 75 de ani. A fost una dintre cele mai frumoase crainice TVRCum arată Cristiana Bota, "vocea de la Teleenciclopedia", la 75 de ani. A fost una dintre cele mai frumoase crainice TVR

Cum arată Cristiana Bota la 75 de ani

„Cine nu o știa și o iubea pe Cristiana Bota în anii 80? Ne întâlneam cu ea zilnic pe TVR, iar eu m-am întâlnit aseară cu frumoasa doamnă la aniversarea de 60 de ani a Corului de Camera Madrigal', a scris Virgil Ianțu în dreptul imaginilor postate pe Facebook.

Cristiana Bota s-a dedicat familiei sale și spunea, acum ceva timp, că băieții și nepoatele ei reprezintă cel mai frumos cadou primit de la viață.

„Cel mai minunat cadou primit de la viaţă sunt fetele celor doi băieţi ai mei, Sofia-Maria şi Antonia-Cristiana, care au personalitate. Sunt foarte apropiate ca vârstă, cum sunt şi băieţii mei. Este bine, căci se joacă împreună. Băieţii cred că au moştenit de la mine dorinţa de a face televiziune şi le-a plăcut foarte mult', povestea Cristiana Bota, pentru Click!.

Citește și: Ce cadouri a împărțit văduva lui Mihai Șora celor care au venit la înmormântarea filosofului

Citește și: Ce operație estetică și-a făcut Oana Radu în Turcia, după ce a slăbit peste 100 de kilograme: „A fost o intervenție grea, am început o viață nouă’

Citește și:„Fericită lângă un bărbat puternic. Anamaria Prodan, ipostază romantică alături de noul iubit. Cum s-au afișat de Valentines Day

Cum a ajuns Cristiana Bota vocea de la Teleenciclopedia

Absolventă a Facultăţii de Litere, Cristiana Bota a intrat în TVR după ce şi-a făcut ucenicia în presa scrisă, la „Informaţia Bucureştiului'. Ajunsă la TVR în anul 1971, a lucrat la redacţia de cultură şi la redacţia de copii şi tineret.

Ulterior, Cristiana Bota a devenit crainică și s-a retras de pe micul ecran după Revoluție. Ulterior a fost consilier de programe, iar vocea caldă, cu dicție perfectă a fost auzită și la Teleenciclopedia.

„Într-o zi, pe culoarele televiziunii, cineva m-a întrebat dacă nu vreau să dau o probă de crainică. Am întrebat: „Ce-i aia?”. „Cum sunt Delia /Budeanu/, Sanda /Țăranu/”, mi-a răspuns. M-a întrebat ce limbi străine ştiu, i-am spus că engleză, franceză şi italiană. A doua zi am intrat în studio, nu ştiam ce se întâmplă, ce e dincolo de geamul respectiv. Am văzut nişte operatori cu căşti şi mi-au spus să mă uit într-o direcţie. Eram dezinvoltă din inconştienţă.

Mi-a zis „Citeşte!”, m-a pus să fac un text de prezentare. L-am citit, eram senină, degajată, am citit textul în italiană şi franceză, le-am tradus în direct. Mi-au spus că o să primesc rezultatul în două săptămâni. I-au dat caseta preşedintelui de atunci şi m-au ales. Nu mi s-a părut nimic extraordinar. Noi ne făceam textele de prezentare sau ne duceam la redactorii respectivi şi le ceream informaţii.

Eram limitaţi şi-atunci citeam foarte mult, căutam, studiam, ca să facem cinci rânduri de prezentare, care să fie accesibile omului de dincolo de ecran. Trebuie să te impui cu o anumită dragoste, asta o ai sau nu o ai. De exemplu, vorbeam atât de tare în emisie, încât a venit un coleg şi mi-a zis să încerc să vorbesc mai calm, mai frumos. Am fost luată şi aruncată într-o cuşcă cu lei', dezvăluia Cristiana Bota într-un interviu mai vechi, acordat Adevărul.

Nimeni nu ştie, dar ea a avut un mare vis: 'Voiam să fiu actriţă, dar nu a fost să fie. Iar acum văd filme, urmăresc Premiile Oscar şi pe cele de la Cannes şi alerg să le văd cât mai proaspete”.

Cristiana Bota este o pensionară activă: Sunt chemată şi mă duc cu plăcere să citesc diverse materiale şi duc dorul Teleenciclopediei. Am fost propusă din nou şi aştept să reîncep colaborarea'. Teleenciclopedia este una dintre cele mai longevive emisiuni din programele posturilor de televiziune din România, prima difuzare înregistrându-se la 22 mai 1965. Emisiunea se difuzează sâmbăta, de la orele 19.00.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă