Cum au decis Dana Nălbaru și Dragoș Bucur să se mute la țară și cum arată viața lor acum: „Avem 9 găini, 5 câini, un porc, un iepure și o pisică. Suntem puțin depășiți de situație”. Sunt vecini cu Bodo de la Proconsul / EXCLUSIV

.

În urmă cu doi ani, Dragoș Bucur a făcut un pas curajos – a lăsat în urmă agitația Capitalei și s-a mutat, alături de familie, într-un sat pitoresc din județul Argeș. Aici, el, împreună cu soția sa, Dana Nălbaru, și cei trei copii ai lor, trăiesc în mijlocul naturii, și se ocupă cu atenție de gospodăria lor, cu animale și livadă. Chiar dacă a schimbat peisajul urban cu cel rural, Dragoș nu a renunțat la cariera sa din televiziune. Poate fi văzut în continuare ca jurat la „Românii au talent', dar și în serialul „Bucurii la țară', un proiect care reflectă perfect noul său stil de viață.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!


Bine te-am regăsit, Dragoș! Ce faci? Cum este această perioadă pentru tine?

Mersi pentru întrebare, fac foarte bine. Adevărul este că învăț multe lucruri noi și cred că este important să continuăm să învățăm chiar și atunci când am trecut de prima tinerețe și avem senzația că le știm pe toate.

Citește și: Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au lansat propriul serial, intitulat Bucurii la țară: „Primul episod e gata și l-am urcat pe YouTube. S-ar putea ca imaginile să vă surprindă'


Citește și: Cum arată fiica cea mare a lui Dragoș Bucur și a Danei Nălbaru. La 18 ani, Sofia are o frumusețe specială, învață acasă și seamănă mult cu mama ei

Citește și: Cât costă rochia purtată de iubita lui Nicușor Dan la dezbaterea de la TVR. E același brand cu ținuta purtată de Elena Lasconi la prima dezbatere de la Digi

Citește și: Ilie Bolojan a numit-o consilier prezidențial pe Ana Birchall. Ce responsanbilități va avea: „Am acceptat această numire cu onoare și un profund simț al responsabilității’

Cum au decis Dana Nălbaru și Dragoș Bucur să se mute la țară și cum arată viața lor acum

În urmă cu aproximativ doi ani, v-ați mutat în Moșteni-Greci, un sat din județul Argeș. De ce acolo? Cum ați ajuns la această decizie? Tu ești născut și crescut în București…

Probabil că sună amuzant sau poate chiar ușor penibil, dar am ajuns în Greci mulțumită unui site de vânzări-cumpărări. Și eu, și Dana visam deja de ceva timp să ne mutăm departe de oraș, cât mai aproape de natură și într-o zi am văzut un anunț despre o livadă de vânzare. Ne-am urcat în mașină, am mers acolo și din priviri ne-am dat seama că amândoi credem că acela este locul.


Ce avantaje v-a adus această hotărâre? „O zi în haosul acela e mai mult decât suficient pentru a realiza cât de bună a fost alegerea mutării aproape de natură’, spunea soția ta, Dana, după o vizită în Capitală. Există, totuși, și dezavantaje? Mă gândesc aici, în primul rând, la navetă…

Stăm în trafic cam 5-6 ore pe săptămână, adică atunci când venim în oraș să rezolvăm ce nu putem de la distanță, așa că problema navetei iese din discuție, dacă ne apucăm să comparăm timpul petrecut de noi, în mașină, cu timpul petrecut de cineva care locuiește în Capitală.


M-am născut în București, am crescut în București și pot face comparație între ce înseamnă viața la oraș versus viața la sat. Nu vreau să idealizez satul românesc și traiul în mediul rural, dar cred cu convingere că orașul este o păcăleală imensă și că ne răpește ce e mai frumos în viața de zi cu zi, comoditatea și dependența de tot ce înseamnă oraș (încălzirea centralizată, apa de rețea, mall-ul la scară, aplicațiile de cumpărături la ușă, fast-food, etc.) fac oamenii să nu mai aibă contact cu ceea ce ar trebui să fie, de fapt, important. Dar… e doar o părere.


Cum arată viața voastră la țară? Câte animăluțe aveți? Cine se îngrijește de ele, în mod deosebit?

Suntem puțin depășiți de situație și încă nu avem tot ce ne-am dori, dar presupun că în câțiva ani vom reuși să reglăm așteptările cu capacitățile. Avem acum 9 găini, 5 câini, un porc, un iepure și o pisică, iar atribuțiile sunt împărțite între noi. De găini ne ocupăm toți, pe rând, de pisică și iepure mai mult copiii și Dana, de porc eu, de câini eu și Dana. În plus, avem grădina care necesită îngrijire și livada de care ne ocupăm mai mult eu și Dana, dar, și aici, copiii au învățat să ne dea câte o mână de ajutor.


Știu că acolo aveți și o livadă superbă, cu pomi, legume, fructe… Vă aprovizionați exclusiv cu produse bio, de la voi din grădină, sau mai faceți cumpărături și de la magazin? Ce găsim în cămara voastră?

Suntem încă departe de a putea să ne hrănim exclusiv din producția noastră, dar deja unele alimente sunt procurate local: lapte, brânză și carne luăm din sat, uneori cartofi și ceapă, iar toamna grădina și livada ne acoperă o parte din necesarul de legume. Pâine am început să ne facem singuri (adică Dana), la fel și dulciuri. Să știi că nu trăim off-grid, avem magazinul la 100 m de curtea noastră, avem curent, mergem în Pitești pentru cumpărături și, alteori, în București.


Dragoș Bucur și Dana Nălbaru sunt vecini cu Bodo de la Proconsul

Ce relație aveți cu vecinii voștri din noua comunitate? Obișnuiți să vă vizitați, să vă ajutați?

Cu vecinii de lângă noi (dl Dan și dna Ina) avem o relație foarte bună, ne-au ajutat foarte mult înainte de a ne muta, practic am mâncat la ei vreo 7-8 luni de fiecare dată când veneam la teren. După ce am cumpărat terenul aici, am aflat că Bodo (de la Proconsul) și familia lui locuiesc în zonă, iar ei ne-au ajutat, de asemenea, înainte de a ne muta efectiv. Dl Tonel și soția dânsului ne-au vizitat la vreo două săptămâni după mutare, cu un coș plin de bucate, pe purcica Betty am luat-o de la vecinul Mihai, iar Răzvan (deși cunoscut din emisiune) este un prieten pe care mă pot baza în sat.


Acum câteva zile, am fost la o fermă locală de unde ne-am luat alimentele, ieri am luat miere de la un crescător de albine din sat și am mai stat la vorbe, încet-încet începem să ne găsim un loc în comunitate.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MAI. REVISTA SE GĂSEȘTE LA TOATE PUNCTELE DE DIFUZARE ALE PRESEI!

FOTO: Instagram