Dan Chișu a învins cancerul de trei ori în ultimii cinci ani: ”Am avut noroc”

Publicat pe

Dan Chișu a fost diagnosticat cu cancer de piele de trei ori în ultimii cinci ani. Se pare că tumorile care i-au fost descoperite duceau la mutilarea feței dacă evoluția lor nu era controlată. Dan Chișu a fost operat prin microchirurgie. 

Despre viața personală a lui Dan Chișu s-au scris multe în presă și, cu toate astea, nimeni nu a știut despre lupta sa cu cancerul de piele. Boala celebrului regizor a fost descoperită întâmplător la o petrecere la care se afla și medicul dermatolog care a avut grijă de el mai târziu. 

„Dr. Mihaela Leventer a zis Ia stai, ce e asta? Vino la o consultație. Și m-am dus. A scos o lupă, s-a uitat. A zis Da, vino mâine. Atunci m-am speriat', povestește Dan Chișu despre prima întâlnire cu cancerul de piele.

„Mi-a luat o probă pentru biopsie și în câteva zile m-a programat pentru intervenție'. Dan Chișu se consideră norocos și faptul că a învins cancerul l-a motivat să povestească o experiență care poate deveni exemplu pentru ceilalți.

„Am avut noroc pentru că puteam să întârzii cu diagnosticarea. Atunci mi-am dat seama că fiecare detaliu contează și că, mai importantă decât rezolvarea problemei, este prevenția. Cu cât ajungi mai devreme la medic, cu atât intervenția este mai ușoară', spune regizorul.

Cancerul de piele cu care a fost diagnosticat Dan Chișu apare mai ales la persoanele care petrec mult timp afară, în soare, fără să folosească loțiune de protecție solară. Carcinomul este cel mai frecvent cancer întâlnit la om. Nu există statistici naționale, ci se estimează un număr de aproximativ 45.000 cazuri noi pe an. La acestea se adaugă cei peste 2.500 de români care se îmbolnăvesc în fiecare an de melanom, o altă formă de cancer de piele. Dintre aceștia, aproximativ o mie ajung la deces.  

Dan Chișu a fost diagnosticat cu cancer de piele de trei ori în ultimii cinci ani. Prima tumoare a fost operată în martie 2014 pe vârful nasului, a doua a fost operată în martie 2017 pe frunte și a treia în aprilie 2019 la baza nasului, aproape de sprâncene. La descoperirea fiecărei formațiuni suspecte, artistului i s-a făcut o biopsie cu rezultat în maxim 48 de ore pentru confirmarea diagnosticului. Odată stabilită forma cancerului de piele, a urmat intervenția chirurgicală.

„Am stat la soare, m-am expus destul de mult și am neglijat cremele de protecție. Am și o pigmentație predispusă la astfel de atacuri. Așa că a doua oară am ajuns repede la Dr. Mihaela Leventer. Chiar dacă eram pregătit de data asta, sperietura a fost mare. Când auzi că ai cancer, cu toată stăpânirea de sine, e un cuvânt care sperie', explică regizorul.

Această experiență l-a făcut pe artist să fie mai vigilent la semnele pielii. Acum are o rutină în ce privește controlul periodic la dermatolog și măsurile suplimentare de protecție atunci când petrece timp la soare.

Dan Chișu este un cunoscut regizor, actor și producător român. A jucat în filme precum „Senatorul Melcilor', „Asfalt Tango' și „Faimosul paparazzo'. În 2010 a debutat ca regizor, scenarist și producător cu lungmetrajul „WebSiteStory'. Cel mai recent l-ați văzut în „#Selfie', în 2014.

FOTO: Libertatea

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter