De ce a murit, de fapt, Petrică Mîțu Stoian. Primele rezultate de la autopsie

Publicat pe

Au apărut primele rezultate neoficiale ale autopsiei lui Petrică Mîțu Stoian. Mai multe surse medicale au spus ce s-ar fi întâmplat, de fapt, cu înterpretul de muzică populară. Cântărețul era internat la Spitalul Reșița și a murit în data de 6 noiembrie 2021.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Petrică Mîțu Stoian a mers la o clinică, unde urma să se trateze post COVID-19. Ulterior, a fost transferat la Spitalul din Reșița, pentru că starea lui de sănătate se înrăutățise.

Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, interpretul de muzică populară s-a stins din viața.

Citește și: Ce ultim omagiu îi aduc interpreții de muzică populară lui Petrică Mîțu Stoian:„Asta ne-a mai rămas, doar atât’

Citește și: Cum a aflat Costantin Enceanu că Petrică Mîțu Stoian a murit:„Am început să urlu’

Citește și: Strănepoata Regelui Mihai a împlinit 1 an. Cum a fot sărbătorită micuța Maria-Alexandra:„Cel mai frumos cadou’

Citește și: Anamaria Prodan, noi declarații despre despărțirea de Laurențiu Reghecampf:„Când stai lângă soția ta, cu cununa pe cap și în fața lui Dumnezeu…’

Primele informații despre autopsia lui Petrică Mîțu Stoian

Au apărut primele informații neoficiale despre autopsia lui Petrică Mîțu Stoian. Se pare că mai multe surse medicale au declarat faptul că decesul a survenit, după ce un vas de sânge de la plămâni s-ar fi spart din cauza anticoagulantelor pe care acesta le lua, notează Antena3.

Potrivit surselor medicale, cântărețul ar fi consumat o cantitate dublă de anticoagulante. De asemenea, medicii legiști de la Spitalul din Reșița ar fi descoperit faptul că artistul a suferit o barotraumă. Cu alte cuvinte, plămânul lui Petrică Mîțu Stoian ar fi primit prea mult oxigen.

Tot astăzi, vor apărea și primele informații oficiale despre autopsia cântărețului.

Ce spun medicii care l-au tratat pe artist

Clinica unde a fost internat Petrică Mîțu Stoian a făcut public un mesaj despre ceea ce s-a întâmplat cu artistul, cât timp a fost internat la ei.

'În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu-Stoian, dorim să precizăm următoarele:

Apreciem că cea mai mare parte a mass-media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate unele publicații au comunicat informații eronate. În acest sens, ne vedem nevoiți să aducem câteva clarificări: 

Domnul Petre Mîțu-Stoian a sosit la Clinica Nera vineri 05.11.2021 în jurul amiezii în vederea recuperării post COVID, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultației preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședințe de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta.

Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea  la CG sp Oravița; acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică.

Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat.”, au spus medicii care l-au tratat de la clinca.

sursa foto- Facebook