De ce i se spunea lui Dem Rădulescu "Bibanul": "Porecla s-a prins de mine. Tata era negustor de peşte și..."

Publicat pe

Toată lumea știe că lui Dem Rădulescu i se spunea „Bibanul”, însă originea acestei porecle este încă un mister pentru mulți dintre fanii regretatului actor. Dem Rădulescu a părăsit această lumea în ziua de 17 septembrie a lui 2000, zi neagră pentru scena teatrului românesc, dar filmele sale sale continuă să smulgă zâmbete și emoții.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

De ce i se spunea lui Dem Rădulescu „Bibanul”. Porecla „Bibanu”, pe care Dem Rădulescu a purtat-o cu mândrie toată viața, are legătură cu meseria pe care o avea tatăl lui, originar din Vâlcea. Actorul a preferat dintotdeauna viața discretă, simplitatea și modestia și s-a mândrit cu originile sale.

De ce i se spunea lui Dem Rădulescu "Bibanul": "Porecla s-a prins de mine. Tata era negustor de peşte și..."De ce i se spunea lui Dem Rădulescu "Bibanul": "Porecla s-a prins de mine. Tata era negustor de peşte și..."

De ce i se spunea lui Dem Rădulescu „Bibanul”

Cei care i-au fost aproape îl cunoșteau drept Bibanu, lucru care i-a indignat pe fani și i-a făcut pe toți să se întrebe care este însemnătatea acesteia și cine a fost cel care i-a dat-o. Chiar actorul a povestit de unde provenea controversata poreclă.

'Tata era negustor de peşte, în piaţa din Vâlcea. Fratele meu mai mare a luat într-o zi un biban frumos, l-a învelit într-un ziar şi l-a dus la şcoală, cu gândul să i-l dea profesorului, ca să-l arate ca material didactic elevilor. Mai întâi lui i-au spus copiii „Bibanu”.

După aia mi-au zis „Fratele lu Bibanu”, pe urmă porecla s-a prins de mine. Acolo am apărut pentru prima dată cu numele ăsta: Rădulescu-Bibanu.

După ce am intrat la Teatru, m-am pomenit într-o zi că un student din anul III, vâlcean de-al meu, striga după mine „Mă, Bibanule!”. Şi Bibanu am rămas', povestea Dem Rădulescu acum mulți ani.

Citește și: Simona Florescu primește semne că Ion Dichiseanu este încă lângă ea:’Mi s-a făcut pielea de găină’

Citește și: Cum se simte Narcisa Suciu după ce a fost operată de urgență:„Medicii mi-au și spus că…’

Citește și: Monica Anghel a dat mâna cu Papa Francisc, la Vatican:'Momente unice. Mă înclin cu respect'

Fiica lui Dem Rădulescu avea 13 ani când și-a pierdut tatăl

Irina Rădulescu a crescut pe platourile de filmare și a jucat pentru prima dată la vârsta de 6 ani. Avea doar 13 ani când tatăl ei a murit. Actrița spune că Dem Rădulescu era sobru atunci când era nevoie, dar o răsfăța foarte mult.

„Tata era însăși bucuria. Mi-a dat o educație latino-balcanică. Era sobru când era nevoie, sigur. Eu am fost, într-un fel, feblețea și slăbiciunea lui. Mama trebuia să fie o mână de fier, ca altfel nu, cu noi nu se putea. Mie îmi era totul permis. Am fost o răsfățată, dar nu o prost educată. Și atunci, răsfățul mi s-a răsfrânt în comportament', a declarat Irina Rădulescu.

Fiica lui Dem Rădulescu a precizat că părinții ei erau foarte îndrăgiți de public, iar atmosfera din casa lor a fost mereu plină de iubire și armonie.

„Mi-am perceput părinţii în primul rând ca fiind ai mei, mai apoi mi-am dat seama că ei, prin prisma profesiei, sunt şi ai publicului. Iar ei, ca părinţi, mi-au oferit o atmosferă plină de iubire şi armonie, prielnică dezvoltării unei personalităţi proprii. Ăsta a fost avantajul suprem şi el este legat în primul rând de calitatea lor umană, pe care, desigur, au ştiut s-o pună şi în slujba artei', a mai spus actrița, potrivit playtech.ro.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter