De ce nu poate familia să-i facă lui Gabi Luncă parastasul de un an: „Nu ne permite...”

Publicat pe

Familia lui Gabi Luncă nu poate să-i facă regretatei artiste parastasul de un an. Motivul a fost dezvăluit de către fiica ei cea mică, Rebecca Onoriu. Au trecut aproape 12 luni de când cântăreața, supranumită „regina muzicii lăutărești', s-a stins din viață. Cei dragi nu au uitat-o nici acum, iar copiii plâng zilnic de dorul ei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

S-a aflat de ce familia lui Gabi Luncă nu poate să-i facă artistei parastasul de un an. Fiica ei cea mică, Rebecca Onoriu, a dezvăluit motivul în cadrul unui interviu. Tânăra este și acum sfâșiată de durere, fiind zilnic cu gândul la regretata ei mamă. Deși nu a visat-o prea des, nu există zi în care să nu o plângă. A fost și va rămâne cea mai importantă ființă pentru ea.

De ce nu poate familia să-i facă lui Gabi Luncă parastasul de un an: „Nu ne permite...'De ce nu poate familia să-i facă lui Gabi Luncă parastasul de un an: „Nu ne permite...'

Gabi Luncă a murit în seara zilei de 2 aprilie, anul trecut, în 2021. Artista și-a dat ultima suflare la Spitalul Județean Ilfov, unitate în care fusese transferată de la „Matei Balș', după ce s-a infectat cu COVID-19. Deși toată lumea spera ca „regina muzicii lăutărești' să învingă boala, cum s-a întâmplat când a suferit de cancer, din păcate, ea a pierdut lupta după două săptămâni.

Citește și: Mormântul lui Gabi Luncă, tranformat în templu, de fiicele sale:”I-am făcut un portativ muzical”

Citește și: In memoriam. Gabi Luncă, o poveste de viață tulburătoare:a avut o copilărie săracă și a pierdut primul copil

Citește și: Traian Băsescu a fost externat din spital:„Are probleme şi la plămâni, şi la inimă. Nu se știe dacă…'

Citește și: Ucraina cere României schimbarea numelui Șoselei Kiseleff, unde se află Ambasada Rusiei:”Un act simbolic de sprijin pentru poporul ucrainean”

De ce nu poate familia să-i facă lui Gabi Luncă parastasul de un an

Anul acesta, toată lumea se aștepta ca familia lui Gabi Luncă să-i facă „reginei muzicii lăutărești' parastasul de un an. Acesta nu va avea însă loc, pentru că artista trecuse la religia penticostală, care interzice asta.

Fiica cea mică a lui Gabi Luncă, Rebecca Onoriu, a fost cea care a dezvăluit că religia penticostală nu permite familiei să-i facă artistei parastasul de un an.

„Nu-i facem niciun parastas mamei, religia nu ne permite', a declarat fiica cea mică a lui Gabi Luncă, pentru playtech.ro.

Fiica cea mică a lui Gabi Luncă: „Plâng în fiecare zi cu lacrimi de foc'

Tânăra a mărturisit că nu a visat-o foarte des pe Gabi Luncă, mai ales în ultimul timp. Însă, cu toate acestea, nu există zi în care Rebecca Onoriu să nu-i simtă lipsa mamei sale.

„Plâng în fiecare zi cu lacrimi de foc, de când mama nu mai e. Se face un an de atunci', a adăgat Rebecca Onoriu.

Gabi Luncă s-a pocăit după ce i-a murit primul copil

Sura menționată mai scrie că regretata Gabi Luncă a trecut la religia penticostală după ce i-a murit primul copil. În carea ei, intitulată „Povestea vieții noastre', regretata cântăreață povestea că a rămas gravidă după mai multe rugăciuni. La trei luni era să piardă sarcina, iar atunci l-a implorat pe Dumnezeu să nu-i ia bebelușul, promițându-i că se va pocăi: „Dacă nu mă voi pocăi să-mi iei copilul'.

Deși fetița s-a născut, din păcate, s-a stins din viață chiar în ziua în care a fost botezată. Gabi Luncă a pus această tragedie pe seama faptului că nu s-a ținut de promisiune. După pierderea suferită, cum nu mai reușea să rămână însărcinată, „regina muzicii lăutărești' i-a promis din nou Domnului că se va pocăi, dacă îi va îndeplini dorința arzătoare.

„Dacă îmi dai un băiat am să mă pocăiesc… Era a doua oară când îi promiteam lui Dumnezeu că am să mă pocăiesc, fără să ştie nimeni de rugăciunea mea', scria Gabi Luncă în cartea ei.

La aproximativ un an, Gabi Luncă a adus pe lume un băiat, pe care l-a botezat Emanuel. Ulterior, ea și soțul ei au decis să treacă la religia penticostală. Mai apoi, aceștia au mai avut împreună încă trei fete, pe Esera, Sara și Rebecca.

Artista a vrut să renunțe la carieră după convertirea la penticostali

Conform sursei citate, religia penticostală are unele reguli foarte strice. Printre altele, se spune că penticostalii trebuie să urmărească în îmbrăcămintea lor modestia şi simplitatea. De asemenea, ei nu au voie să se potrivească principiilor lumii, dar nici să deprinderile lumeşti, „care întotdeauna înclină spre păcat'.

După convertirea la penticostali, Gabi Luncă și soțul ei au decis să renunțe o vreme la muzică. S-au întors pe scenă mai târziu, după ce ajunseseră la o situație financiară precară. Însă, din 1992, marea artistă a cântat doar muzică religioasă.

Sursă foto: Arhivă VIVA

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter