De ce s-a călugărit Andrei Ciopec, fostă vedetă Pro TV: „În mine creștea un dor de Dumnezeu”

Publicat pe

După Mihai Coadă, cunoscut publicului drept Nelu Curcă din serialul La Bloc, actorul Andrei Ciopec, fostă vedetă Pro TV, s-a călugărit. Acum el este călugăr la Mănăstirea Putna și simte că a renăscut. El a explicat, într-un interviu recent, ce l-a făcut să ia această decizie radicală privind viața lui.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cu binecuvântarea părintelui stareț de la Mănăstirea Putna, el a povestit pentru Basilica.ro cum a a ajuns să renunțe la viața publică pentru cea în sânul bisericii.

De ce s-a călugărit Andrei Ciopec, fosta vedetă Pro TV. A renunțat la actorie, deși era deja faimos

Înainte să facă acest pas decisiv, Andrei Ciopec a jucat, până la vârsta de 32 de ani, alături de mari actori români precum Victor Rebengiuc sau Oana Pelea. Dar și alături de nume ale cinematografiei internaționale ca Steven Seagal, Armand Assante și Dolph Lundgren. 

„A fost o trecere destul de bruscă de la un tip de viață la un alt tip de viață. Nu este ușor să renunți la tot și să pleci într-o zi din mijlocul Bucureștiului la o mănăstire. În vârful muntelui, la 1400 de metri, lăsând în urmă tot ce ai făcut și tot ce ai fost sau cel puțin ai crezut că erai.

Începusem să fiu cât de cât cunoscut, câștigam bine. Și, din punct de vedere lumesc, la acea vreme, nu a fost nimic care să mă împlinească mai mult decât actoria. Însă, în mine creștea un dor de Dumnezeu din ce în ce mai mare', a declarat Andrei, potrivit sursei citate mai sus.

Ce l-a făcut să se întoarcă spre Dumnezeu

Se pare că dorul a fost alimentat din rolul pe care l-a jucat timp de 4 ani în piesa Frații Karamazov, după celebrul roman al lui Dostoievski.

„Uneori mai trăgeam clopotul într-o clopotniță cu multă pânză de păianjen și cu mulți lilieci în ea', a mai spus actorul. Dar, întânirea cu un preot a fost decisivă.

„M-a sprijinit enorm, m-a învățat foarte multe lucruri', își amintește Andrei. La recomandarea sa, actorul a ajuns să îl cunoască pe Părintele Petre Comșa. Cel care a fost ucenic al părintelui Constantin Galeriu.

„Sub purtarea lui de grijă am fost o perioadă îndelungată. Timp în care, prin intermediul sfinției sale, am început să merg pentru sfat duhovnicesc și la Părintele Irineu Curtescu. Această întâlnire a fost pentru mine cea mai importantă. Deoarece a dat prilejul unui șir de nenumărate alte întâlniri, prietenii frumoase, căutări și răspunsuri', a mai declarat fostul actor. ‘

Cine este Andrei Ciopec, fosta vedetă ProTV care s-a călugărit

În copilărie, face cursuri de actorie la Clubul copiilor din Botoșani (1992), apoi la Școala Populară Botoșani (1996-1997). Absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri, specializarea Administrație publică, Universitatea București (2005-2008) și al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică 'I.L.Caragiale' – Arta actorului, clasa profesorului Florin Zamfirescu (2011-2014). Master în Arta actorului la UNATC, profesor Gelu Colceag. În 2019, se călugărește.

Sursa foto Aarc.ro / Ciao.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter