La 86 de ani, actorul Dorel Vișan mărturisește că și-a pierdut și ultima speranță privind societatea românească și arată cu degetul către clasa politică și tânăra generație, în care, spune el, nu are nicio bază. Actorul face o paralelă între filmul „Ecce homo Brâncoveanu” în care joacă în prezent și felul în care a evoluat lumea, unul în care maestrul nu se regăsește deloc.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Pornind de la mesajul peliculei în care joacă acum și care își propune să restituie o bucată de istorie uitată de mulți, Dorel Vișan deplânge nepăsarea cu care, după părerea lui, este tratată moștenirea culturală lăsată de figuri proeminente precum Constantin Brâncoveanu.
Dorel Vișan joacă în filmul „Ecce homo Brâncoveanu' și se declară dezamăgit de societatea românească
Maestrul Vișan îl interpretează pe stolnicul Cantacuzino în filmul „Ecce homo Brâncoveanu', care rulează în aceste zile în cinematografele din România, și critică în termeni extrem de duri ce se întâmplă la ora actuală în România.
„Este o restituire istorică pentru neamul românesc, care nu mai are istorie. Mai vede cineva vreun istoric la televizor, care să vorbească despre istoria României? Nu! Mai vede cineva vreun film făcut după 1995, care să aducă în memoria generațiilor tinere eroii acestui neam? Plus, momentul cel mai important, care este mesajul filmului. Credința. Asta a fost credința românilor, nu mai e! Azi toți s-ar târâi pe toți', transmite Dorel Vișan, pentru FANATIK.
Dorel Vișan nu mai speră la nimic, cu toate că, recunoaște el, în continuare există mulți tineri talentați care pot schimba lucrurile în bine, în România.
„Se judecă în Parlament să le ridice, cum îi zice, imunitatea și le dau lacrimile! Asta e important. Dacă Creangă e depășit, nația asta este în prăpastie. Orbii îi conduc pe orbi și vom cădea cu toții în aceeași prăpastie. Am vorbit cu un domn care lucrează acolo unde se verifică documentele, la CNSAS, și mi-a povestit niște lucruri… Mi-am dat seama cât suntem de rătăciți', a mai spus Dorel Vișan.
Citește și: Cum slăbește Mirela Vaida după Sărbători: „Cred că poți să mănânci orice, dar nu…
Citește și: Florin Călinescu își cere drepturile pentru două mari producții difuzate de PRO TV: „Sunt create de mine'
Dorel Vișan este speriat de amploarea pe care au luat-o drogurile și în România
Vișan a completat, resemnat, precizând că este îngrijorat de drumul pe care o ia țara, făcând referire la flagelul drogurilor.
„Eu nu mai am speranță, nu am speranța pe care o au unii cu tinerele generații. Nu că n-ar putea să facă ceva, că avem niște copii minunați, dar au fost crescuți prost. Noi am format generații nevrotice. Uite cum se bat fetele cu picioarele-n burtă. Am format generații dependente.
Ăsta e cel mai complicat lucru. Am văzut la o emisiune că a intrat în România un drog mai periculos decât drogurile periculoase, pentru că cei care vând droguri au o tehnică extraordinară de a găsi punctele slabe ale locului unde trebuie să câștige milioanele și miliardele„, a mai spus maestrul Dorel Vișan.
Cum se menține actorul Dorel Vișan în formă la 86 de ani
De trei ani, actorul Dorel Vișan se ocupă de propria seră, aflată la aproape 30 de kilometri de Cluj, orașul său de suflet. Acolo cultivă în fiecare an roșii, castraveți verzi, ardei grași, dar și spanac și ceapă.
„În fiecare an fac câte o cură de castravete verde. Îl mănânc pe burta goală, înainte de micul dejun, în mai multe variante. Fie cu puțină sare, fie cu sare și ceva ulei de măsline peste. Se poate și cu o variantă mai pișcătoare, după gustul fiecăruia', declara Dorel Vișan acum ceva timp.
„Eu am propriile sere, lângă Cluj, acolo unde de câțiva ani buni îmi plantez propria recoltă. Acolo am și roșii, și castraveți verzi. Se pot mânca unul sau mai mulți pe zi, după puterile fiecăruia', a mărturisit îndrăgitul actor clujean.
De asemenea, actorul susține că dietele constante cu castravete verde ajută organismul să lupte mai bine contra grăsimilor.
„În fiecare primăvară și vară fac așa ceva în fiecare dimineață și vă asigur că rezultatele sunt bune. Mă ajută să nu îmbătrânesc poate la fel de repede, deși pe la noi, prin Ardeal, străbunii mei nu vorbeau despre bătrânețe. Ei preferau să spună că crești în vârstă, că devii mai înțelept. Lumea modernă a fost însă de altă părere și a ales altceva!', mai spune Dorel Vișan.