Elton John, în fața unei decizii uimitoare a fostei soții. Cei doi au divorțat în 1988, la 12 ani de când Sir Elton a declarat că este bisexual

Publicat pe

Renate Blauel, care a fost soţia lui Elton John între anii 1984 şi 1988, a deschis o acţiune legală împotriva artistului britanic şi cere un ordin de interdicţie, potrivit BBC.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Blauel, de origine germană, a depus actele săptămâna trecută. 

După divorţul din 1988, ea a stat departe de presă, iar Elton John s-a căsătorit în 2004 cu David Furnish, pe care l-a cunoscut la începutul anilor 1990.

Muzicianul a vorbit în mai multe rânduri despre „o vină uriaşă şi regret' pentru durerea pe care a provocat-o.

Nu este clar motivul pentru care a fost deschisă acţiunea legală, dar astfel de măsuri au de-a face în mod obişnuit cu chestiuni de viaţă privată ori publicarea de materiale personale.

Avocatul lui Blauel a confirmat depunerea documentelor. Totuşi, clienta lui, a afirmat acesta, „speră să rezolve problema în particular şi amiabil'.

Reprezentanţii lui Elton John au refuzat să comenteze, potrivit News.ro.

Renate Blauel, fostă însoţitoare de zbor, a început să lucreze ca inginer de sunet la un studio de înregistrări din Londra la începutul anilor 1980, fiind creditată pe albume ca „Rio' al Duran Duran şi „Hysteria' al The Human League. L-a cunoscut pe Elton John în 1983, când el înregistra albumul „Two Low For Zero', pe care sunt incluse single-urile „I’m Still Standing' şi „I Guess That’s Why They Call It The Blues'. Anul următor, ei s-au căsătorit în Australia.

Căsătoria cu Blauel i-a surprins pe mulți dintre prietenii lui Elton, care bănuiau deja că artistul are o cu totul altă orientare sexuală.

Iată ce transmitea Elton, în 2017, pe Instagram. „Acum mulți ani, am ales Australia pentru nunta mea cu o femeie minunată pentru care am avut multă dragoste și admirație. Mi-am dorit mai mult ca orice să fiu un soț bun, dar am negat cine eram de fapt, iar asta i-a provocat durere soției mele, iar mie multe regrete și o vină uriașă'.

„Să meriți dragostea cuiva înseamnă să fii îndeajuns de curajos și sincer cu tine și cu partenerul tău'.

În autogiografia din 2019, Elton a vorbit din nou despre durerea pe care a simțit-o după ce s-a despărțit de Blauel, încercând să-și accepte orientarea sexuală. 

„Am frânt inima unei persoane pe care am iubit-o și care m-a iubit necondiționat. În ciuda durerii, nu au fost ostilități între noi. Mulți ani după aceea, de câte ori se întâmpla ceva cu mine, presa suna la ușa ei, căutând ca ea să mă discrediteze, dar nu a făcut-o niciodată, le spunea mereu să o lase în pace'.

Motivul pentru care Elton a vrut să se căsătorească a rămas multă vreme un mister, dar mai târziu a recunoscut că lupta cu dependența de alcool și droguri.

În 2007, mărturisea: „Un dependent de droguri gândește așa: ”Am avut atâția iubiți și nu m-au făcut fericit, așa că-mi voi lua o soție  –și totul se va schimba în viața mea”. Și am iubit-o pe Renate. Este o femeie fantastică. Chiar am iubit-o. Dar știi, este unul dintre cele mai mari regrete din viața mea că am rănit-o pe ea'.

Au divorţat în 1988. Elton John, care declarase în 1976 pentru revista Rolling Stone că este bisexual, a revenit şi a spus că se simte „chiar confortabil să fie homosexual'.

După despărțire s-au mai văzut foarte rar. Când gemenii lui Elton s-au născut, el a invitat-o pe fosta soție să-i cunoască, însă aceasta a refuzat, starul pop spunând atunci că-i respectă decizia.

„Am vrut ca ea să fie parte din vieţile noastre şi noi, parte din a ei, într-un fel. Dar a refuzat şi nu am forţat. Trebuie să respect ce simte', spunea muzicianul.

Nu se cunoaște motivul pentru care femeia a luat această decizie care a surprins pe mai toată lumea. De când s-au despărțit, Renate a stat departe de ochii publicului și nu a vrut să comenteze niciodată relația lor.

De obicei, aceste ordine sunt cerute pentru a opri publicarea unor materiale sau în chestiuni legate de viața privată.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter