Emily Burghelea a avut depresie postnatală: „Mă sufocam”

Publicat pe

Emily Burghelea a avut depresie postnatală. Fosta a a născut la începutul lunii aprilie, după un travaliu de 24 de ore. Vedeta a vorbit, într-un recent, despre problemele pe care le-a avut, după ce a adus-o pe lume pe fiica sa. Din păcate, vedeta suferă de această boală care le face, în ziua de azi, probleme multor proaspete mămici.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Din dorința de a ajuta și alte mame cu această problemă, Emily Burghelea a decis să își deschidă sufletul, vorbind despre stările pe care le-a trăit, sentimente care îi erau complet necunoscute până în acel moment. Fosta vedeta de la Antena 1 a tras, totodată, ea a tras un semnal de alarmă. Iată ce le sfătuiește pe femeie, vedeta TV.

Emily Burghelea suferă de depresie postnatală. Cum s-a petrecut totul

Emily Burghelea spune că episodul depresiv a durat puțin, dar a fost de ajuns să o sperie foarte tare.

„Eu am avut un singur astfel de episod acut… și vreau să vă spun că a fost groaznic. Eram cu capul într-un nor negru și nu puteam să văd nimic în jur! Absolut nimic! Nicio bucurie, nicio speranță, nicio rezolvare.

În astfel de stări, aproape că nu mai ești tu… Și de cele mai multe ori, aceste stări sunt hormonale, nu au legătură cu ce gândim sau simțim noi, femeile care doar ce am născut.

Putem să fim fericite, împlinite, mulțumite. Este atât de parșivă această depresie încât te ia din senin, pe nepregătite, fară să fie declanșată de nimic concret.

Dacă mai există și factori precum oboseala, stresul, suprasolicitarea, care să-i dea apă la moară… S-a terminat! Te-a «prins» în mrejele ei teribile! Partea bună este însă că trece! Mămici, nu vă temeți să cereți ajutor, să vă exteriorizați! Nu vă identificați cu starea! Noi nu suntem așa! Noi suntem puternice, vesele, energice! Depresia, dacă există, va trece!', a declarat Emily Burghelea pentru cancan.ro.

Citește și: Scandalul dintre Emily Burghelea și Antena 1 continuă! Fosta asistentă TV, somată să plătească pentru denigrarea emisiunii Acces Direct:'Fiecare postare costă 5.000 de euro'

Citește și: Ce salariu avea Emily Burghelea, la Acces Direct:„O să vă dau toate detaliile’. Vulpița câștigă într-o săptămână cât fosta asistenta TV

Citește și: Dani și Gabriela Oțil și-au botezat fiul

Citește și: Nicole Cherry a fost cerută în căsătorie

Ce a simțit Emily Burghelea în aceste momente de cumpănă

Episodul de depresie postnatală trăit de Emily a fost scurt, dar destul de violent. Atunci, fără niciun fel avetisment, a trecut printr-un adevărat carusel de sentimente, a plâns mult și ajunsese în punctul în care nu mai găsea o soluție, așa că a chemat-o pe mama ei să o ajute.

„Atunci am cedat și o zi întreagă am plâns. Am plâns, am țipat, m-am dat cu capul de pereți, dar norocul meu a fost Andrei. El «m-a adunat» de pe jos, mi-a lipit fiecare bucățică din suflet cu iubire și m-a pus pe picioare. Mami, draga de ea, a venit de la Constanța val-vârtej, a stat cu cea mică.

Eu am intrat în«ședință» cu Andrei, am discutat și cu un psiholog și într-o zi m-am pus pe picioare, mulțumesc lui Dumnezeu! Puterea mea este el. Eu am 22 de ani, el este cu câțiva ani mai mare și totuși suntem amândoi implicati într-o mulțime de lucruri! Vrem să le facem PE TOATE și vrem să fim în fiecare zi mai buni și să evoluăm mai mult și mai mult, iar asta uneori poate fi epuizant. Am noroc și îi mulțumesc lui Dumnezeu că este acolo pentru mine mereu', mai spune Emily, potrivit aceelași surse.

Sfaturile lui Emily pentru mămici

Totuși, Emily Burghelea și-a dat seama cât de grele sunt momentele în care depresia postnatală pune stăpânire pe mămici, așa că le-a sfătuit pe toate să ceară ajutor.

„Chiar dacă am avut un episod mai dificil zilele trecute, m-am regrupat rapid. Amedea are nevoie de mine energică, sănătoasă și puternică!

Starea mamei este extrem de importantă pentru copil, de aceea mamele care se confruntă cu episoade de depresie postnatală sau chiar cu depresia postnatală în sine, trebuie ajutate RAPID de cei din jur, dacă nu se pot ajuta singure!', a zis ea.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter