Explicațiile lui Bill Gates la acuzația că a știut despre pandemia COVID-19. Acum 5 ani, miliardarul vorbea despre un virus care va lua milioane de vieți

Publicat pe

Milioane de oameni din întreaga lume îl plasează pe Bill Gates în spatele pandemiei COVID-19 și fac proteste pentru arestarea lui. Convingerile acestora au fost alimentate și de anumite declarații ale miliardarului, care au lăsat să se înțeleagă faptul că fondatorul Microsoft a știut că va apărea această pandemie sau că el însuși a creat-o.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În urmă cu cinci ani, Bill Gates avertiza omenirea că un virus ar putea crea haos pe planetă. „Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachete, ci microbi!', spunea Gates în cadrul unei conferințe.

Acum, într-un interviu la emisiunea „The Daily Show', Bill Gates a explicat de ce a făcut acea declarație și de ce a avertizat lumea privind virusul. 

„Nu știam că ne va lovi coronavirusul la finalul anului 2019. Scopul acelei discuții era încurajarea guvernelor pentru a face investiții în domeniu și să răspundem foarte repede pentru a avea un număr foarte mic de cazuri. Nu e un moment în care să spun «V-am zis eu!».

Nu am folosit acest timp, având în vedere că era clar că aceasta era cel mai mare pericol pentru a omorî mulți oameni, pentru a fi pregătiți pentru a avea un vaccin. S-au făcut câteva lucruri în anumite țări. Cele mai multe lucruri nu s-au făcut și de aceea ne ia mult pentru a răspunde amenințării.

Mulți oameni erau la fel de îngrijorați, la fel ca mine. Am avut Zika, SARS, MERS, dar am avut noroc că aceste virusuri nu se transmiteau așa ușor, nu erau infecții respiratorii! Am arătat o simulare privind bolile care se transmit pe cale respiratorie și am spus «Asta mă ține treaz noaptea!».

Acum, armele pe care le avem sunt schimbarea comportamentului, distanțarea socială, care înseamnă să stai acasă, și capacitatea de testare pentru a vedea cine trebuie să stea izolat. Fundația mea vrea să arate ce se va întâmpla în viitor.

Sperăm ca în șase luni să avem un tratament pentru a reduce decesele. Cea mai bună soluție, care ne va readuce la normal, este să avem un vaccin! Și să-l ducem la întreaga populație pentru a avea imunitate', a declarat Bill Gates.

Explicațiile lui Bill Gates la acuzația că a știut despre pandemia COVID-19. Acum 5 ani, miliardarul vorbea despre un virus care va lua milioane de viețiExplicațiile lui Bill Gates la acuzația că a știut despre pandemia COVID-19. Acum 5 ani, miliardarul vorbea despre un virus care va lua milioane de vieți

De ce a fost arestat în adolecență

Pe vremea când încă nu era milionar, în decembrie 1977, Bill Gates a fost arestat, în New Mexico, pentru încălcarea regulilor de circulaţie. Mai exact, a condus pe culoarea roșie a semaforului. Avea doar 22 de ani, iar pățania a avut ca rezultat celebrul său mugshot.

La un moment dat au apărut în presă pozele cu viitorul miliardar, pe atunci un puști pozat în arestul Poliției. De altfel, Bill Gates a fost arestat și mai devreme, în aprilie 1975, pentru că a condus fără permis de conducere. Tot în 1975, Gates a renunțat la facultatea Harvard și s-a concentrat total pe proiectul Microsoft.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter