Fotografii de colecție cu Cristina Stamate

Publicat pe

La numai patru zile de la moartea Stelei Popescu, comedia a pierdut o altă mare actriță. Cristina Stamate s-a stins din viață în această dimineață, după ce joi a fost internată în stare gravă Spitalul Floreasca.

Regretata actriță Cristina Stamate a fost una dintre cele mai frumoase femei ale scenei românești. Născută pe 8 februarie 1946, la Bucureşti, actrița a declarat în nenumărate rânduri că  a vrut să se facă medic, apoi avocat, însă n-a fost să fie. A intrat la Institutul de Artă Teatrală ṣi Cinematografică, fiind  studentă la clasa regizorului Alexandru Finţi ṣi mai apoi a Sandei Manu. A absolvit în 1967 ṣi, după un stagiu de doi ani la Teatrul din Arad, a venit la Bucureṣti, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase', glumele ei și chipul extrem de expresiv ajungând rapid la sufletele spectatorilor.

De asemenea, actrița a făcut rolurile remarcabile și în cinematografie, printre filmele sale de succes numărându-se „Grăbește-te încet', din anul 1981, și „Secretul lui Bachus', realizat în anul 1984.

 

Sursă foto: Libertatea, Agerpres, Hepta

Citește și:

Dan Negru: 'Cristina Stamate avea sute de povești fascinante'

Alexandru Arșinel, îngenuncheat de moartea Cristinei Stamate la câteva ore după înmormântarea Stelei Popescu

 

Fotografii de colecție cu Cristina StamateFotografii de colecție cu Cristina Stamate
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter