Gina Lollobrigida, aventură de 12 zile cu Fidel Castro: "Nu m-a interesat deloc ca lider politic, ci doar ca bărbat"

Publicat pe

Gina Lollobrigida a avut o relaţie specială cu Fidel Castro. Aventura ei cubaneză, din anii 70, a durat 12 zile și chiar dacă actrița italiană nu a dezvăluit detalii picante despre timpul petrecut împreună cu El Comandante, a declarat că acesta nu a interesat-o niciodată ca lider politic, ci strict ca bărbat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Într-un interviu pe care l-a acordat în 1974 pentru revista italiană „Gente, Gina Lollobrigida a povestit aventura ei cubaneză și a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Fidel Castro, care a sedus-o. Actrița a murit astăzi, la 95 de ani, într-o clinică din Roma, unde fusese internată în urmă cu ceva timp.

Gina Lollobrigida, aventură de 12 zile cu Fidel Castro: "Nu m-a interesat deloc ca lider politic, ci doar ca bărbat"Gina Lollobrigida, aventură de 12 zile cu Fidel Castro: "Nu m-a interesat deloc ca lider politic, ci doar ca bărbat"

Ce a povestit Gina Lollobrigida despre idila ei cu Fidel Castro

Gina Lollobrigida a mers în Cuba în calitate de fotograf în anii 70, când cariera ei cinematografică o luase pe o pantă descendentă. Actriţa cu mare lipici la bărbaţi nu a vrut niciodată să ofere prea multe amănunte despre relaţia ei cu Fidel Castro, însă, într-un interviu oferit revistei italiene Gente în septembrie 1974, starul cinematografic a vorbit cu nesaţ despre subiectul fierbinte.

Când mi-a venit ideea unui fotoreportaj cu Fidel Castro m-am gândit dacă nu cumva realizarea lui ar fi şi periculoasă. Ştiam că era apărat nonstop de oameni înarmaţi, dar asta m-a şi fascinat deopotrivă. Castro nu mai fusese fotografiat şi intervievat de nimeni de ceva timp în acea perioadă', a început să povestească actriţa.

După ce am petrecut 12 zile în Cuba, pot să spun că Fidel este un om extraordinar şi că legenda care s-a creat în jurul lui nu e justificată. Este un bărbat calm, înţelegător şi extrem de uman. Cel puţin aşa a fost cu mine…

Nu a ridicat niciodată vocea în prezenţa mea, ci doar mi-a şoptit cuvinte frumoase. Discursurile lui, care câteodată durează şi 8 sau 10 ore, îi hipnotizează de-a dreptul pe cubanezi', a continuat vedeta, citată de okmagazine.ro.

„Nu m-a interesat deloc ca lider politic, ci doar ca bărbat. Şi-a dat şi el seama că nu m-am dus până la el ca să îl atac, aşa că m-a acceptat”, a mai spus actrița.

Citește și: Vica Blochina și Victor Pițurcă s-au întâlnit după mulți ani:Mi-a tresărit inimioara

Citește și: Adriana Bahmuțeanu și logodnicul ei se pregătesc pentru întâlnirea cu Silviu Prigoană:’Avem tot respectul pentru el’

Citește și: Cyndi Lauper a fost diagnosticată cu o boală autoimună:Este îngrozitor. Te doare în interior fiindcă te simți neputincios…

Detalii despre interviul pe care Gina Lollobrigida i l-a luat lui Fidel Castro

Gina a ajuns în capitala Cubei cu opt camere de filmat, 200 de role de film, 10 perechi noi de jeanşi, un tehnician de sunet, un cameraman şi o prietenă bună din SUA.

Eu şi prietena mea stăteam complet dezbrăcate la soare când un bărbat a intrat în grădina în care ne aflam noi şi a anunţat că a venit Fidel Castro ca să mă întâlnească. Mi-a zâmbit, prefăcându-se că nu observă că nu aveam deloc haine pe mine. A dat mâna cu mine şi mi-a urat „Bun venit în Cuba!”', spune acesta pe ton insinuant.

Gina şi-a început interviul cu întrebarea Care au fost cele mai fericite şi cele mai triste perioade din viaţa ta?', iar el a răspuns: Greu de spus având în vedere că există ceva trist până şi în cele mai mari fericiri.'

Când a fost întrebat de ce nu era însurat, Castro a explicat următoarele: Nu sunt la curent cu statisticile despre statusul marital al şefilor de stat, dar te asigur că femeile ocupă o parte importantă din viaţa mea şi o bună parte a sentimentelor mele.'

Gina Lollobrigida, o răsfățată a bărbaților celebri

Gina a fost curatată de mulţi bărbaţi, fără să-i trimită la plimbare pe cei mai mulţi dintre ei. Am avut mulţi iubiţi, aşa am fost eu răsfăţată…. Toată viaţa mea am avut prea mulţi admiratori', a recunoscut actriţa când avea 92 de ani.

Printre partenerii amoroşi ai divei s-au numărat soţii Javier Rigau (2006) şi Milko Skofic (1949 – 1971), dar şi iubiţii George Kaufman (1969 – 1970), Yul Brynner (1958 – 1959), Frank Sinatra (1958 – 1959), Christiaan Barnard, Eddie Fisher, Burt Lancaster, Henry Kissinger şi, bineînţeles, Fidel Castro. 

Gina Lollobrigida este una dintre cele mai cunoscute actriţe din Italia în anii ’50 şi ’60, fiind descrisă chiar drept „cea mai frumoasă femeie din lume”.

 Apogeul cariera ei cinematografice a fost în anii 1950, cu cele mai faimoase filme ale ei, între care „Beat the Devil” (1952) şi „The Hunchback of Notre Dame” (1956).

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter