Hobby-ul secret al Reginei Angliei. La 92 de ani, Elisabeta a II-a face asta frecvent!

Publicat pe de Oana Pantazi

Toată lumea știe dragostea pe care Elisabeta a II-a le-o poartă cailor și cățeilor săi din rasa Corgi, însă hobby-ul secret al Reginai Angliei este unul greu de ghicit pentru cei care nu văd dincolo de armura' ei de oțel.

Regina Elisabeta a II-a este fan ABBA!
Regina Elisabeta a II-a este fan ABBA!

La fel ca și nepoata ei, Prințesa Charlotte, Regina Elisabeta a II-a iubește caii și câinii, animalele ei preferate fiind privilegiate la Palatul Buckingham, însă hobby-ul secret al Reginei Angliei este unul neașteptat, care o face mult mai simpatizată și mai umană în ochii supușilor săi. Una dintre cele mai mari plăceri ale Reginei este dansul, suverana Marii Britanii adorând ca, în puținul său timp liber, să se relaxeze astfel.

Elisabeta a II-a iubește dansurile populare scoțiene atât de mult, încât, în fiecare an, la Castelul său de la Balmoral, face baluri, unde dansează alături de invitații săi. Cu aceste ocazii, Regina își invită vecinii, personalul și chiar oamenii din comunitate. Mai mult, Elisabeta a II-a are niște preferințe muzicale speciale și nu ezită să vorbească despre ele. Așadar, în onoarea majestății sale, orchestra Corpului Regal Logistic al Palatului Buckingham a cântat, la schimbarea gărzii, melodia preferată a Elisabetei a II-a – Dancing Queen', hitul formației ABBA din anul 1977, spre delectarea sutelor de spectatori.

Eu sunt Regina și îmi place să dansez!'

DJ-ul BBC Chris Evans a povestit recent că Regina a fost revelația serii la un dineu care a avut loc la Castelul Windsor acum ceva vreme, când a declarat că este o mare fană a formației ABBA și că îi place să danseze pe muzica lor. „Încerc de fiecare dată să dansez când aud cântecul ăsta, pentru că eu sunt Regina și îmi place să dansez!', ar fi spus suverana, făcând deliciul întregii audiențe.

Oaspeții au spus că au fost surprinși de cuvintele Reginei și cei mai mulți chiar au reacționat: „Dumnezeule, iat-o pe Regina dansatoare!' (aluzie la melodia ABBA Dancing Queen), pentru că e greu de crezut că suverana Marii Britanii ar putea asculta în salonul ei de la Buckingham și acest gen de muzică, darmite să ți-o imaginezi unduindu-se pe ritmurile melodiilor formației suedeze. Întâmplător sau nu, performanța orchestrei regale a coincis cu lansarea comediei romantice „Mamma Mia, Here We Go Again!', care a avut anul acesta premiera în cinematografele din lumea întreagă, film muzical ce are ca fundal unele dintre cele mai importante hituri ale formației ABBA. Cu siguranță, Regina, din spatele ferestrelor de la Palatul Buckingham, dacă nu a dansat, cel puțin a bătut ritmul din picior, când a răsunat fanfara, la schimbarea gărzii.

 • Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Marea Britanie, iar daca tot esti in zona, uite si cateva locuri de vizitat in Scotia!
 • dinpopor.ro
  Biografiile Vedetelor
  Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

  Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

  Revista VIVA!
  Revista VIVA!
  Newsletter