Ilinca Vandici recunoaște: "Am suferit de depresie postnatală și am consultat un psiholog!" Ce sfaturi le dă mamelor

Publicat pe

În iulie 2017, Ilinca Vandici devenea mamă pentru prima dată, însă nu se gândea nicio secundă ce o așteaptă după naștere. Prezentatoarea TV de la Kanal D a fost prezentă la 'Interviurile VIVA!', unde a vorbit despre depresia postnatală prin care a trecut, dar și cum a reușit să se vindece.

Invitată la Interviurile VIVA!, Ilinca Vandici a vorbit și despre un moment destul de greu din viața ei, depresia postnatală. Prezentatoarea TV a povestit cum a început totul, dar și ce a simțit în acele momente. Pentru Ilinca Vandici, depresia a început chiar a doua zi după ce bebelușul a venit pe lume, mai exact în momentul în care asistenta i-a făcut baie acestuia. Minute înșir, vedeta plângea fără oprire, iar mama ei nu știa ce să-i mai facă.

'În momentul în care ești însărcinată trebuie să te pregătești energetic, sufletește pentru tot ceea ce urmează să se întâmple. Să nu pierzi legătura cu Dumnezeu și să te rogi pentru tot ce e mai bun pentru tine și pentru copilul tău. Când eram însărcinată nu am simțit absolut nimic. Când am născut, zilele din spital au fost debusolante. Nu știam ce se întâmplă. Voiam copilul, dar nu știam cum să-l țin, cum să-l alăptez. Ascultam la tot ce îmi spuneau doctorițele, asistentele. Îmi era frică să nu-i fac ceva rău, să nu se întâmple ceva. La a doua zi de spitalizare toți membrii familiei plecaseră și mi-au adus copilul să alăptez. Am rămas doar eu cu copilul. Efectiv nu am știut ce să fac. Am sărit din pat cu copilul în brațe, direct după operație. A venit asistenta să facă băiță copilului, iar atunci m-a luat răul. În momentul respectiv doar am simțit cum mi se face rău, m-am așezat puțin. După ce a plecat toată lumea și am rămas singură nu m-am putut opri din plâns. A fost o descărcare, o panică, o frică. Nu știu ce simțeam, ce e interiorul meu, pentru că nu știam ce să-i spun mamei de ce plâng. Am ajuns acasă. Erau atacuri de panică ceea ce mi se întâmpla. Aceste temeri s-au acutizat, pentru că în prima noapte de când am ajuns acasă bebe a plâns de seara până dimineața la ora 5. Eu fiind atât de panicată și speriată i-am transmis copilului aceeași stare, aceeași energie. Mi s-a instaurat teama că eu nu știu ce să-i fac copilului meu. Șapte zile am reușit să-l alăptez pe bebe.', a declarat Ilinca Vandici la Interviurile VIVA!

Cum a scăpat Ilinca Vandici de depresie postnatală

Nu este deloc ușor să te lupți cu depresia, iar Ilinca Vandici a recunoscut că a trecut prin așa ceva, însă cu ajutorul psihologului a reușit să se vindece și să fie alături de copilul ei. Prezentatoarea TV de la Kanal D îndeamnă toate mămicile să meargă la muncă, pentru că asta a ajutat-o foarte mult și pe ea.

'Am vorbit cu un psiholog despre asta. Mi-au explicat oameni care se pricep la asta și sunt în domeniu care sunt nevoile pe care le are copilul. Bebelușul se liniștește și dacă îl țin piele pe piele. Am schimbat și laptele. Când m-am liniștit eu, s-a liniștit și el. M-a ajutat că am mers și la muncă imediat. Ai tendința să stai ca o cloșcă lângă copil. Te dedici cu totul copilului și uiți de tine ca și om. Am luptat și lupt în continuare pentru toate mămicile care au o carieră să-și dorească să meargă la muncă.', a mai spus aceasta.

Citește și: Ilinca Vandici, în lacrimi la 10 de ani de moartea tatălui său. 'M-a aşteptat să ajung acasă şi apoi şi-a luat rămas bun!'

Citește și: Ilinca Vandici, viața neștiută de dinainte de a deveni celebră! S-a angajat la TV în urma unui concurs de miss!

FOTO: Facebook

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter