Începe Festivalul de film de la Berlin. Cum va fi reprezentată România la cea de-a 67-a ediţie

Publicat pe

Festivalul Internaţional de film de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente ale cinematografiei, se va desfăşura între 9-19 februarie, iar România speră şi anul acesta să fie pe lista câştigătorilor.

 

În competiţia oficială intră pelicula „Ana, mon amour' a regizorului Călin Peter Netzer, o adaptare după romanul scriitorului Cezar Paul Bădescu.

 

Actorul Tudor Aaron Istodor va concura la secţiunea Shooting Stars, fiind cel de-al 7-lea actor român prezent în acest program, după Cosmina Stratan (2014), Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoș Bucur (2010), Anamaria Marinca (2008) și Maria Popistașu (2007).

 

Regizorul Călin Peter Netzer se întoarce la Berlin şi speră la un nou trofeu după ce în 2013 a câştigat Ursul de Aur cu „Poziţia copilului', peliculă în a cărei distribuţie s-au aflat Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Natasa Raab, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu.

 

Lungmetrajul „Aferim!' în regia lui Radu Jude a impresionat la Berlinale, filmul obţinând în urmă cu 2 ani Ursul de Argint pentru regie. Pelicula era considerată la momentul respectiv „cel mai reușit și cel mai original dintre filmele lui Radu Jude'.

 

Producătorul Tudor Giurgiu a adus şi el cinematografiei româneşti un Urs de argint acordat coproducţiei romano-britanică-maghiară Katalin Varga', trofeul fiind acordat pentru coloana sonoră (sound design).

 

În 2010 pelicula „Eu când vreau să fluier, fluier”, în regia lui lui Florin Serban a câştigat Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint şi distincţia Alfred Bauer acordată pentru noi perspective în arta cinematografică. La acea vreme, pelicula cu Ada Condeescu si George Piştereanu pe afiş, era considerată o „bijuterie de debut în lungmetraj'.

 

Citeste si:

„Pozitia copilului” de Calin Peter Netzer a castigat Ursul de Aur la Festivalul de film de la Berlin

 

 

Începe Festivalul de film de la Berlin. Cum va fi reprezentată România la cea de-a 67-a ediţieÎncepe Festivalul de film de la Berlin. Cum va fi reprezentată România la cea de-a 67-a ediţie

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter