Carmen Brumă despre căsătorie: "Un act în plus în viaţa mea nu e o ne­cesitate"

Publicat pe

Ce se ştie despre Carmen Brumă: este iubita lui Mircea Badea, are cel mai fotografiat abdomen din showbiz-ul românesc şi urăşte ideea de căsătorie. Ce nu se ştie despre ea, vei afla din interviul ce urmează. Întâlnirea cu Carmen a avut loc imediat după Crosul VIVA!, unde vedeta a reuşit un neaşteptat „personal best.

 

Carmen Bruma

 

La Cro­sul VIVA! ţi-ai doborât propriul re­cord la alergare. Cum te-ai pregătit pentru o astfel de performanţă?

În primul rând, trebuie să spun că nici nu mă aşteptam să fie azi ziua mea de „personal best', mai ales în contextul în care am alergat cu atât de multă lume. Dar pentru acest eve­niment m-am pregătit atât psihic şi emoţional, cât şi fizic încă de acum câteva luni. Am început antrenamentele mai serioase acum 1 lună în Parcul Tineretului, unde alergam două ture de lac împreună cu Mir­cea. Am inspectat traseul şi am făcut planul pentru desfăşurarea crosului.

 

Care dintre voi e mai obsedat de sport?

Cred că eu, dar Mircea vine tare din urmă. (râde)

 

Vă antrenaţi împreună?

Doar dacă se nimereşte, nu facem eforturi pentru asta. Fiecare se antre­nează separat, dar de obicei mergem la alergare.

 

CB341 1

Ştiu că faci doar 15 minute de sport pe zi. Nu-mi vine să cred!

Nici mie, şi dacă nu-l descopeream pe profesorul Tabata şi acum aler­gam pe bandă! Din fericire, am des­coperit acum 2-3 ani că metoda de antrenament de lungă durată nu e cea mai potrivită pentru organismul nostru. Atunci am început să testez aceste antrenamente de tip HIIT (high intensity interval training) şi am remarcat o îmbunătăţire a perfor­manţelor mele sportive, a felului în care arăt şi a structurii musculaturii. Plus că am mult mai mult timp la dispoziţie! E o metodă genială pen­tru omul modern.

 

Ce tip de exerciţii faci?

Nu există exerciţii standard, e vorba doar de intervale de timp pe care trebuie să le respecţi şi în car alter­nezi seriile de exerciţii cu pauze. In­tervalul propus de Tabata este 20 de secunde de efort maxim, cu 10 se­cunde de pauză. Dar poţi să te joci, eu fac 3 minute cu 1 minut pauză sau 1 minut cu 30 de secunde pauză.

 

Câte abdomene ai făcut înainte de această şedinţă foto?

Nu foarte multe. Cred că am făcut un antrenament de 12 minute care inclu­de şi abdomen. Nu contează numărul abdomenelor, ci felul în care le exe­cuţi şi diversitatea lor. Iar în privinţa abdomenelor, e mult mai importantă dieta decât exerciţiile. (râde)

Nu te gândeşti să-ţi deschizi o sală de sport?

Ba da, m-am gândit, dar mi-a trecut. Sala de sport este o afacere, iar eu nu am descoperit încă astfel de calităţi la mine. (râde) Poate dacă ar veni un om de afaceri să-mi propună o asociere, m-aş gândi. De două ori, ce-i drept.

Ţi-ai propus de la început să devii o specialistă în sport şi nutriţie sau ex­perienţele tale te-au dus fără preme­ditare pe acest drum?

S-a întâmplat, desigur. Eu mi-am pro­pus doar să slăbesc. (râde) După care…

După care ţi-a ieşit!

Da, dar arătam foarte rău, pentru că nu făceam mişcare. Mi-am propus să mă pun la punct şi la acest capitol. Am început să fac sport, să lucrez în televi­ziune… Am povestit la un moment dat experienţa prin care am trecut, am arătat nişte poze şi am stârnit mii de reacţii şi de întrebări. Răspunzând curi­ozităţilor oamenilor, am ajuns aici. Am făcut o emisiune, am scos o carte…

Urmează încă o carte?

Am un proiect în cap deocamdată. (râde) Ştiu ce mi-ar plăcea să fac în continuare: să am o revistă online, o linie de haine de sport şi o linie de batoane de slăbit şi încă un DVD, un program de nutriţie şi mişcare.

CB474

 

Citeşte continuarea interviului cu Carmen Brumă în pagina următoare

 

 

Ziceai că nu te pricepi la afaceri. I-ai propus lui Mircea să te ajute? După experienţa pe care a avut-o probabil că a învăţat nişte lucruri…

Mircea se pricepe oricum mai bine decât mine. Dar nu i-am propus. Nu ştiu de ce. Să zicem că preocupările noastre în zona de nutriţie sunt uşor diferite. (râde)

El chiar mănâncă de la benzinărie?

Da, mănâncă mult şi de la benzinărie uneori. Să zicem că perspectivele noastre asupra nutriţiei diferă. (râde)

Nu ai reuşit să ai nicio influenţă asupra lui la capitolul nutriţie?

Ba da, dar influenţele sunt modeste.

Care e cea mai recentă revelaţie a ta în materie de nutriţie? Ce germeni de schinduf ai mai descoperit?

Germenii de schinduf nu sunt chiar o descoperire nouă, am reînceput să-i folosesc în salate. Am găsit şi nişte tăiţei din făină de quinoa, care pot fi folosiţi atât pentru paste, cât şi ca bază pentru salate. Şi am descoperit pudra de roşcove, care poate înlocui pudra de cacao.

Adevărul este că am văzut la tine pe Facebook nişte bomboane făcute din pudră de roşcove. Îmi dai reţeta?

Pudră de roşcove, miere, fulgi de ovăz bine mărunţiţi şi fulgi de cocos. E simplu!

Dar cea mai nouă descoperire în materie de frumuseţe care e?

Nu cred în miracole, cred în disci­plină, organizare, voinţă, disponibili­tate. Din fericire, în ziua de azi, orice femeie îşi poate permite să fie fru­moasă şi îngrijită, cu condiţia să fie documentată. Eu îmi fac şi acasă tot felul de amestecuri de uleiuri, folo­sesc şi produse bio, de exemplu Cos­metic Plant, pe bază de ulei de măsline, dar îmi fac şi gomaj cu sare şi ulei de argan, sau obişnuiesc să amestec fiole de acid hyaluronic cu Q 10 şi cu vitamina E uleioasă şi să le dau pe faţă înainte de cremă. Am această preocupare şi plăcere.

CB490

 

Cum îţi întreţii starea de optimism?

Fixându-mi mereu alte ţinte. Am mare noroc că fac lucruri care îmi plac şi în care cred. Ceea ce m-ar de­ruta ar fi să nu mai văd nici o linie de finish.

Ai şi momente când ţi se pare inutil să te agiţi?

Inutil mi se pare de multe ori. Mi se pare că nu am găsit drumul corect, me­toda cea mai eficientă, dar asta nu în-seamnă că nu am văzut linia de sosire.

În cuplul vostru, tu pari optimista, iar Mircea pesimistul. Reuşeşti să îi dai din buna ta dispoziţie?

În cazul meu, e mai degrabă un opti­mism realist, nu visez cai verzi pe pereţi. Încerc să-mi fac planuri de viitor, fiind foarte atentă şi ancorată în ziua de azi. Cam asta pot să spun despre mine… (pauză lungă)

Şi Mircea? Când vine el încruntat de la emisiune, cum îi alungi starea negativă?

Habar nu am! Nu sunt acolo nicio­dată! (râde) Să zicem că sunt metode care rămân în intimitatea cuplului.

Pari omul care nu are linişte dacă nu îşi fixează un scop pe care să mun­cească să-l atingă.

Da, aşa sunt! Nu ştiu să funcţionez altfel. Vreau să am tot timpul lucruri la care să aspir. Altfel, nu aş mai vedea niciun farmec. Am nevoie mereu de un nou finish.

Este moda călătoriilor spirituale. Cât de departe crezi că trebuie să mergi pentru a-ţi găsi echilibrul?

Nu cred că în numărul de kilometri este soluţia. Cred că aici au greşit majoritatea! (râde)

Poţi spune că ţi-ai găsit echilibrul?

Ce o să spun acum o să sune foarte profund: nu cred că mi-am găsit un echilibru perfect, dar mi-am găsit o stare de confort. Echilibrul şi fericirea în viaţă constau într-o stare cât mai lungă şi constantă de confort şi foarte multe momente de bucurii mici.

Care sunt elementele unei pasiuni durabile care să te facă să găseşti în fiecare zi un motiv să mergi mai departe?

Să ştii să o priveşti în fiecare zi la fel şi să ai suficientă putere şi rezistenţă încât să descoperi în fiecare zi altce­va. Şi să ştii să o protejezi.

Faci asta în viaţa ta personală? Am impresia că vorbeşti despre Mircea…

Nu ştiu, eu vorbeam despre pasiune. (râde)

Pe Mircea îl descoperi în fiecare zi? Te surprinde în fiecare zi?

Mă mai şi surprinde.

De câţi ani ziceai că sunteţi împre­ună?

Atât de mulţi sunt, că nici nu mai ştiu. Nici nu ştiu exact data la care ne-am cunoscut.

Dar sărbătorirea acestei date ar pu­tea fi unul dintre motivele acelea mici de bucuri despre care vorbeai mai devreme…

Da, dar vezi, ceea ce percepi tu ca bucurie, poate pentru mine este un efort, o corvoadă, şi atunci, fiecare cu bucuriile lui. (râde)

Care sunt bucuriile voastre?

Ne plac vacanţele, activităţile sporti­ve, ieşirile în aer liber, activităţile care implică lipsa unui scaun, a unui pupitru şi a unui reflector, drumeţiile pe munte, de care din păcate nu am avut timp în ultima vreme.

Când plecaţi în vacanţă şi unde?

Cred că plecăm în august şi habar n-avem unde. De obicei, vacanţele noastre sunt stabilite cu foarte puţin timp înainte şi de asta avem şi cele mai proaste oferte.

Când emisiunea „Ai grijă de tine' va intra în vacanţă, tu cum vei avea grijă de tine?

În general, eu am grijă să fac ceea ce îmi place, să mă implic în lucruri care îmi aduc satisfacţii. Îmi place să am grijă de mine făcând sport, protejând acest ambalaj pe care l-am primit pe viaţă. Cred că e o formă de respect. Îmi supraveghez atent ali­mentaţia şi mă înconjor de oameni frumoşi cu care rezonez, cu care am lucruri în comun.

Ai o prietenă foarte bună?

Am câteva, foarte puţine. Dar nu simt nevoia să împărtăşesc detalii in­time, mi-ar fi jenă, aş fi stângace. În plus, nu înţeleg ce mi-ar aduce bun. Nu văd nici un beneficiu concret pe care l-aş avea dacă aş fi altfel. Oame­nii care mă plac pe mine, mă plac şi datorită acestei atitudini. Cei care nu mă plac, nici nu mă interesează.

E vară şi îmi amintesc că anul trecut nu aţi scăpat nefotografiaţi la plajă. Vă mai stresează paparazzi?

Nu m-au stresat niciodată. E greu să faci poze unor oameni care aleargă de nebuni prin parcuri. Eu am înţeles acum mulţi ani care este meseria ziariştilor de tabloid şi care este sco­pul meu. Nu m-am simţit agresată niciodată. Fenomenul acesta ajunge să te afecteze când trimiţi semnale greşite. Ştiu că modelul este să te simţi agresată, lezată şi încorsetată. Dar e departe de mine acest model. Iar la ştirile neadevărate am un antrenament intens şi trec rapid peste.

Presa scrie des că v-aţi căsătorit în secret…

Păi dacă e secret, cum au aflat? Dacă o vom face, oricum nu va afla nimeni. Un act în plus în viaţa mea nu e o ne­cesitate. Oricum viaţa mea e plină de o grămadă de hârtii pentru administraţia financiară, de declaraţii pe venit… Nu simt nevoia de încă un act căruiă să-i port de grijă. Oricum, mă întreabă atâta lume când mă mărit, că nici nu mai ştiu cum să mă fofilez. Mi-e şi jenă că nu am făcut-o! Nu putem să considerăm că am făcut-o? (râde)

Nu e un consum de energie să te ascunzi în permanenţă de presă?

Nu. Să ţii la intimitatea ta nu înseamnă să te ascunzi. Mie mi se pare un consum mult mai mare să dai ra­portul. Eu, în viaţa mea de zi cu zi, sunt o persoană care se deschide foarte greu. Eu nu sunt genul care face confesiuni unei prietene, ci mai degrabă genul care ascultă.

Cineva a zis la un moment dat că la petrecerea VIVA! v-aţi îmbrăcat ca la nunta…

Aşa cum am citit şi în revista VIVA!, albul este un trend sezonul acesta. Plus că mama suspină periodic şi îmi spune „ce mult mi-aş dori să te văd într-o rochie albă!'. M-am gândit că, dacă o să am nişte poze în rochie albă, am rezolvat cazul.

Nu crezi că eşti cinică?

Nu. (râde)

Subiectul nunţii fiind rezolvat, zic să trecem la cel despre copil. Ce sen­timente îţi trezeşte gândul că te-ai putea îngrăşa 10 kg dacă ai rămâne însărcinată?

Sentimentul unei competiţii! Iată o nouă provocare: cum slăbesc 10 kilo­grame? (râde) Glumesc, nu am nicio problemă cu îngrăşatul. Am mai slăbit, ştiu cum se face, sunt specialistă. Pro­blema mea cu copilul merge mult mai departe: ce îl învăţ, cum îl educ, de unde ştiu ce este bine pentru el?

Eşti mult prea raţională! Şi după cum am putut vedea, şi introvertită. Tu chiar nu te exteriorizezi niciodată?

Eu mă exteriorizez rar, dar puternic! Nu am primit plângeri până acum de la cei din jurul meu.

 

Interviu de LUANA DĂNEȚ

Foto MARIUS BĂRĂGAN

Stilist DARIA GEORGESCU

Machiaj MIRELA VESCAN

Asistent machiaj IOANA ALECU

Coafură GETA VOINEA (Ambasador Moroccanoil)

Vestimentaţie H&M, ZARA, GUESS, LA PERLA, BCBG MAX AZRIA, NEW LOOK

Accesorii H&M, ALDO, NEW LOOK, ACCESSORIZE, IL PASSO

Fotografiile au fost realizate la Pescariu Sports & SPA

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter