EXCLUSIV Alexandra Stan: “Acum sunt o femeie mult mai puternică, care ştie foarte bine ce vrea”

Publicat pe

După o lungă perioadă de tăcere, Alexandra Stan (24) a decis să ia atitudine. S-a implicat activ într-o campanie antiviolenţă, are o nouă echipă de manageri şi este gata să revină pe scenă.

_MG_8406 as Smart Object-1

Am revăzut-o pe Alexandra la conferinţa de presă care anunţa implicarea ei în campania antiviolenţă cu sloganul „Nu bate! Mai bine cântă. Nici urmă de apariţia fragilă şi de privirea inocentă de pe coperta VIVA! din urmă cu doi ani. Puştoaica naivă de atunci s-a transformat într-o femeie hotărâtă. Vechile ei ezitări au fost înlocuite de o atitudine fermă, care transmite clar mesajul că acum ştie ce vrea.

 

Alexandra, eşti imaginea unei campanii antiviolenţă. A cui a fost ideea iniţierii acestui proiect?

Poliţia Capitalei mi-a cerut prin reprezentanţii instituţiei să susţin campania lor împotriva violenţei în familie. Răspunsul meu a fost imediat. Am spus un DA hotărât acestui proiect. Informaţiile citite pentru campanie m-au surprins total. Una din trei femei este bătută de către soţ, iar 25% din omorurile anuale din România sunt cauzate de violenţa în familie. Este păcat să nu facem ceva, este o situaţie gravă pe care toţi o ignorăm. Campania Poliţiei Capitalei are ca mesaj „Cere un ordin de protecţie. Acum! şi când pregăteam proiectul mi-am dat seama că nu este suficient să ne adresăm doar victimelor. Tre-buie schimbat ceva şi în gândirea agresorilor. Aşa a început campania mea socială cu sloganul „Nu bate! Mai bine cântă!.

 

Care este mesajul tău pentru femeile care trec printr-o experienţă similară cu aceea prin care ai trecut tu?

În mod cert, le spun că este momentul să spună STOP! Abuzul emoţional, jignirile, comportamentul total nepotrivit, bătăile nu înseamnă iubire. Niciodată acestea nu vor însemna iubire. Sugestia mea pentru femei este să ţină cont de intuiţia lor. Consider că ele ştiu foarte bine că nu sunt în relaţia pe care şi-o doresc. Să ţină cont de ceea ce simt şi să nu accepte relaţii care nu le fac bine.

Alexandra Stan

După o tăcere destul de lungă, ai decis să vorbeşti şi ai declarat că nu ţi-ai retras niciodată plângerea împotriva lui Marcel Prodan. De ce ai aşteptat atât de mult pentru a face lumină în legătură cu poziţia ta faţă de incidentul de la Constanţa?

După incident, am vorbit cu toată presa, cu toţi cei care mă sunau. Dar a venit şi momentul să mă opresc, nu mai aveam ce să spun, aş fi repetat ceea ce spusesem deja. Am preferat să îmi iau o vacanţă bine meritată, să stau cu părinţii, familia, să-mi fac timp pentru mine şi cei dragi. După o pauză de 3 luni m-am decis să vorbesc eu în numele meu. În această perioadă au apărut numeroase articole care nu aveau legătură cu realitatea. De exemplu, că eu mi-aş fi re-tras plângerea sau că fac comentarii total nepotrivite pe reţelele sociale. Aceste afirmaţii false nu aveau ce să caute în presă. Am ales să spun clar că nu mi-am retras plângerea penală, că nu am confirmat participarea mea la niciun eveniment şi că nu am încă o pagină oficială pe Facebook. Trebuia să clarific toate aceste informaţii care apăruseră în presă şi care nu aveau legătură cu realitatea.

 

Care este în acest moment stadiul procesului?

Plângerea penală este în curs de cercetare. Organele abilitate analizează cazul.

 

 

De ce îi spui acum fostului tău impresar şi iubit „domnul Marcel Prodan?

Pentru că acum e doar domnul Prodan.

 

În ce fel te-a afectat din punct de vedere emoţional tot ce s-a întâmplat între tine şi fostul tău iubit?

Situaţia a fost una care nu avea cum să nu te afecteze. Treci greu peste, dar înveţi să nu ţi se mai întâmple. Familia mi-a fost aproape şi mi-a oferit sprijinul emoţional de care aveam nevoie. În plus, după incident am mers la psiholog. Totuşi, este o traumă peste care nu prea ai cum să treci fără ajutor avizat. Trebuie să înţelegi ce s-a întâmplat şi cum să depăşeşti momentul. De aceea, acum mă consider mai puternică, o femeie care chiar ştie ce vrea.

 

În toată perioada în care tu ai ales să taci, s-a scris despre tine că ai rămas fără voce şi că nu vei mai putea cânta… E adevărat că ai avut un astfel de episod?

În perioada de pauză m-am ocupat foarte mult de mine. Am descoperit că aveam probleme cu corzile vocale şi am avut noroc să găsesc medici care să mă ajute să mă refac rapid. Am urmat tratamentul recomandat, iar acum sunt bine şi pot cânta fără probleme.

_MG_8945 as Smart Object-1

 

Citeste continuarea interviului in pagina urmatoare!

 

 Cine ţi-a fost alături cel mai mult în această perioadă dificilă?

Cred că pentru un artist cel mai bun tratament este să revină pe scenă şi să se încarce cu energia publicului său. Pentru mine familia şi fanii au însemnat sprijin emoţional. Faptul că am avut fani care au stat în faţa spitalului cât am fost internată a însemnat enorm. Mesajele de susţinere primite în această vacanţă mi-au arătat că mă pot baza pe ei, că îmi sunt alături. Eu sunt norocoasă, familia mea este alături de mine, iar fanii mă susţin necondiţionat. În curând sper să fiu din nou pe scenă, mi-e dor de emoţia dinaintea concertelor, mi-e dor de fani.

 

Tu ai dreptul să cânţi piesele care au fost compuse de fosta ta echipă?

În acest moment lucrez cu o nouă echipă pentru a reveni cât mai repede pe scenă. Fanii vor putea să asculte din nou muzica mea. Am avut în ultima perioadă discuţii cu mai multe case de discuri, care au fost alături de proiectul muzical şi absolut toţi susţin o revenire cu aceleaşi piese. Nici una nu a interzis o asemenea revenire. Consider că nimeni nu îşi poate imagina că un alt artist poate să cânte cu credibilitate şi legitimitate piesele mele, melodii pe care le-am făcut cu-noscute peste tot în lume.

 

În perioada de izolare, ai ştiut tot timpul că îţi vei continua cariera sau ai avut şi momente în care ai crezut că totul s-a sfârşit?

Vacanţa mea nu a fost izolare. Am simţit că trebuie să mă odihnesc după o perioadă îndelungată de con­certe susţinute unul după altul. Am profitat şi am stat alături de cei dragi, mi-am încărcat bateriile. Dar nicio clipă nu m-am gândit că nu voi mai cânta. Ador să cânt şi nu văd viaţa mea fără muzică.

_MG_9152 as Smart Object-1

Care a fost momentul în care ai simţit că ai puterea să revii?

Eu nu am plecat nicăieri, am luat doar o vacanţă. Poate de aceea, nici o clipă nu m-am gândit să revin, ci mai degrabă să încep să vorbesc eu în numele meu atunci când am reali­zat că materialele din presă continu­au să fie doar neadevăruri. În acel moment, mi-am zis că trebuie să răspund, să clarific lucruri. Eu am fost tot timpul aici, doar că am avut grijă de mine, de sănătatea mea şi de cei dragi. Consider că părinţii mei au trecut prin multe şi trebuia să le ofer ceea ce este mai de preţ – timp pen­tru noi, pentru familie.

 

Spune-mi despre noua echipă cu care lucrezi în prezent!

Am semnat un parteneriat de durată cu Fonogram Studios. De acum voi manageria şi eu ceea ce reprezintă numele meu în industria muzicală, dar alături de adevăraţi specialişti. Sper ca în curând să mă vedeţi din nou pe scenă, cu echipă nouă şi me­lodii noi.

 

Ce nume fac parte din echipa ta?

Echipa Fonogram Studios este mare şi sper ca aceasta să mă susţină de acum încolo. În plus, am un coregraf strălucit – Emil Rengle, un ma­ke-up artist de care sunt încântată – Ana Mironescu, dar şi mulţi alţii.

 

Care este stilul muzical pe care îl vei aborda în continuare?

Am început deja să lucrăm la conceptul muzical. Eu sper ca în scurt timp să vă pot oferi mai multe detalii. Momentan nu am stabilit spre ce sound să mergem.

 

La şedinţa foto, când te-am reîntâlnit, am observat că ai un look diferit. Cum s-a petrecut această schimbare de imagine?

Da, e o schimbare, pentru că şi eu sunt altfel. Acum sunt o femeie mult mai puternică, care ştie foarte bine ce vrea. Care este mesajul pe care vrei să-l transmiţi în continuare ca artist? Mi-aş dori foarte mult să fiu implicată activ în campanii sociale. Sunt deja ambasador antidrog, am început o campanie socială împotriva violenţei în familie şi chiar mi-aş dori ca cei care mă apreciază să vadă dincolo de aparenţe. Artiştii nu sunt doar un nume de scenă, suntem oameni cu sentimente, cu bucurii şi tristeţi. Suntem persoane norocoase, pentru că pot impresiona publicul, cu un vers, o linie melodică. Eu îmi propun să încerc să schimb ceea ce pot, cât îmi stă în putinţă. Nu ştiu dacă acesta este întregul mesaj, dar de aici voi începe.

_MG_9212 as Smart Object-1

Ştiu că te-ai mutat la Bucureşti. În ce fel te ajută acest lucru? Eşti totuşi departe de familia ta…

Da, m-am mutat de curând în Bucureşti. Încă mă adaptez. Eu am venit aici pentru campania iniţiată de Poliţia Capitalei, apoi am început proiectul „Nu bate! Mai bine cântă! şi nu am mai plecat. Noul meu studio şi noua mea viaţă sunt aici şi sunt fericită. Bucureştiul este plin de viaţă şi trebuie să profităm de el.

 

Urmăreşti să te relansezi pe piaţa internaţională? Ce strategie ai în acest sens?

Care sunt ţările unde ai avut cel mai mare succes şi unde ai vrea să revii?

Încă stabilesc toate aceste detalii. Recunosc că îmi este dor de concertele internaţionale, de emoţii, lumini şi căldura fanilor. Aştept momentul când voi putea cânta din nou în faţa a zeci de mii de oameni. Eu am avut un mare succes în Asia şi mi-aş dori să am şi acum, dar vom vedea. Toate la timpul lor.

 

 Citeste continuarea interviului in pagina urmatoare!

 

Experienţa prin care ai trecut va fi ştearsă cu buretele şi dată uitării sau se va regăsi într-un fel sau altul în următoarele tale piese?

Nu ai cum să uiţi un astfel de inci-dent. Nu voi şterge cu buretele ce mi s-a întâmplat, nu am cum. În schimb, voi putea să ştiu ce piese să-mi aleg ca să mă reprezinte. Sunt convinsă că voi avea melodii care vor exprima intensitatea întâmplării mele.

 

În relaţia ta cu Marcel Prodan, planul personal şi cel profesional s-au împletit. Crezi că asta a fost o greşeală?

În mod cert nu trebuia să fie aşa, lucrurile trebuiau foarte bine separate. Cauza disputei a fost planul profesional, nu cel personal. Eu am întrebat ceva ce nu-mi era clar din punct de vedere profesional, răspunsul îl ştiţi cu toţii care a fost. Recomand tuturor fetelor şi femeilor să se ferească de aceste situaţii. Este pentru binele lor atât psihic, cât şi fizic.

 

Care este momentul în care o femeie trebuie să spună stop într-o relaţie?

Când intuiţia ei îi dictează să lase tot şi să fugă. Atunci să plece fără să se uite înapoi. De la un ton uşor certăreţ se ajunge la jignire, apoi la ţipete, la abuz emoţional şi uşor, uşor la abuz fizic. Sugestia mea este să nu ajungă la abu­zul fizic, eu consider că atunci este târziu. Trebuie să plece dacă îşi iubeşte viaţa şi copiii. Nimeni nu trebuie să îndure pentru nimic frica pe care o are în suflet. Dacă ţie ţi-este frică, atunci copiilor tăi le este şi mai rău.

_MG_8930 as Smart Object-1

Eşti pregătită să ai acum o relaţie?

Acum mă concentrez pe campania socială. „Nu bate! Mai bine cântă! este abia la început şi chiar vreau să fac ceva, să schimb, nu doar să atrag atenţia asupra acestei proble­me. Apoi îmi doresc să fiu din nou pe scenă, să cânt. Încă nu mă gândesc la relaţii, îl aştept în continuare pe acel Făt-Frumos perfect pentru mine.

 

Ştiu că poate suna dur, dar vreau să te întreb ce ai învăţat din toată experienţa asta teribilă prin care ai trecut? Te simţi puternică în acest moment?

În primul rând, m-a maturizat, nu ai cum să treci prin aşa ceva fără să înveţi ce aveai de învăţat. Mulţi con­sideră că, dacă eşti vedetă, este mai uşor să treci peste anumite eveni­mente din viaţa ta. Nu este deloc aşa. Nu mi-a fost uşor, dar ştiu că din cele întâmplate am avut ceva de învăţat şi asta am făcut. Din fericire, părinţii mi-au fost alături şi sprijinul lor a contat enorm de mult. Mi-am asumat un rol când am ieşit şi am anunţat ce mi s-a întâmplat. Am fost conştientă că trebuie să fac acest lucru când fa­nii mei erau minţiţi, li se spunea că am fost victima unui accident rutier. Nu, am fost victima unui incident urât, dar care nu mă va marca toată viaţa mea. Eu sunt o persoană opti­mistă şi cred cu tărie că sunt mai mult decât o femeie bătută. Sunt o tânără care mai are multe de făcut atât pe plan profesional, cât şi în plan personal,

 

 

LUANA DĂNEȚ

Foto EDWARD ANINARU

Stilist ANDRA MOGA Machiaj ANDRA MANEA

Coafură ALEX IFIMOV

Vestimentaţie şi accesorii: SPORT COUTURE, BCBG MAX AZRIA, ZARA, ICON, DAY&NIGHT, ADDRESS CONCEPT STORE, GUESS, ASOS

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista Viva
Revista Viva