EXCLUSIV Alexandra Stan: “Acum sunt o femeie mult mai puternică, care ştie foarte bine ce vrea”

După o lungă perioadă de tăcere, Alexandra Stan (24) a decis să ia atitudine. S-a implicat activ într-o campanie antiviolenţă, are o nouă echipă de manageri şi este gata să revină pe scenă.

_MG_8406 as Smart Object-1

Am revăzut-o pe Alexandra la conferinţa de presă care anunţa implicarea ei în campania antiviolenţă cu sloganul „Nu bate! Mai bine cântă. Nici urmă de apariţia fragilă şi de privirea inocentă de pe coperta VIVA! din urmă cu doi ani. Puştoaica naivă de atunci s-a transformat într-o femeie hotărâtă. Vechile ei ezitări au fost înlocuite de o atitudine fermă, care transmite clar mesajul că acum ştie ce vrea.

 

Alexandra, eşti imaginea unei campanii antiviolenţă. A cui a fost ideea iniţierii acestui proiect?

Poliţia Capitalei mi-a cerut prin reprezentanţii instituţiei să susţin campania lor împotriva violenţei în familie. Răspunsul meu a fost imediat. Am spus un DA hotărât acestui proiect. Informaţiile citite pentru campanie m-au surprins total. Una din trei femei este bătută de către soţ, iar 25% din omorurile anuale din România sunt cauzate de violenţa în familie. Este păcat să nu facem ceva, este o situaţie gravă pe care toţi o ignorăm. Campania Poliţiei Capitalei are ca mesaj „Cere un ordin de protecţie. Acum! şi când pregăteam proiectul mi-am dat seama că nu este suficient să ne adresăm doar victimelor. Tre-buie schimbat ceva şi în gândirea agresorilor. Aşa a început campania mea socială cu sloganul „Nu bate! Mai bine cântă!.

 

Care este mesajul tău pentru femeile care trec printr-o experienţă similară cu aceea prin care ai trecut tu?

În mod cert, le spun că este momentul să spună STOP! Abuzul emoţional, jignirile, comportamentul total nepotrivit, bătăile nu înseamnă iubire. Niciodată acestea nu vor însemna iubire. Sugestia mea pentru femei este să ţină cont de intuiţia lor. Consider că ele ştiu foarte bine că nu sunt în relaţia pe care şi-o doresc. Să ţină cont de ceea ce simt şi să nu accepte relaţii care nu le fac bine.

Alexandra Stan

După o tăcere destul de lungă, ai decis să vorbeşti şi ai declarat că nu ţi-ai retras niciodată plângerea împotriva lui Marcel Prodan. De ce ai aşteptat atât de mult pentru a face lumină în legătură cu poziţia ta faţă de incidentul de la Constanţa?

După incident, am vorbit cu toată presa, cu toţi cei care mă sunau. Dar a venit şi momentul să mă opresc, nu mai aveam ce să spun, aş fi repetat ceea ce spusesem deja. Am preferat să îmi iau o vacanţă bine meritată, să stau cu părinţii, familia, să-mi fac timp pentru mine şi cei dragi. După o pauză de 3 luni m-am decis să vorbesc eu în numele meu. În această perioadă au apărut numeroase articole care nu aveau legătură cu realitatea. De exemplu, că eu mi-aş fi re-tras plângerea sau că fac comentarii total nepotrivite pe reţelele sociale. Aceste afirmaţii false nu aveau ce să caute în presă. Am ales să spun clar că nu mi-am retras plângerea penală, că nu am confirmat participarea mea la niciun eveniment şi că nu am încă o pagină oficială pe Facebook. Trebuia să clarific toate aceste informaţii care apăruseră în presă şi care nu aveau legătură cu realitatea.

 

Care este în acest moment stadiul procesului?

Plângerea penală este în curs de cercetare. Organele abilitate analizează cazul.

 

 

De ce îi spui acum fostului tău impresar şi iubit „domnul Marcel Prodan?

Pentru că acum e doar domnul Prodan.

 

În ce fel te-a afectat din punct de vedere emoţional tot ce s-a întâmplat între tine şi fostul tău iubit?

Situaţia a fost una care nu avea cum să nu te afecteze. Treci greu peste, dar înveţi să nu ţi se mai întâmple. Familia mi-a fost aproape şi mi-a oferit sprijinul emoţional de care aveam nevoie. În plus, după incident am mers la psiholog. Totuşi, este o traumă peste care nu prea ai cum să treci fără ajutor avizat. Trebuie să înţelegi ce s-a întâmplat şi cum să depăşeşti momentul. De aceea, acum mă consider mai puternică, o femeie care chiar ştie ce vrea.

 

În toată perioada în care tu ai ales să taci, s-a scris despre tine că ai rămas fără voce şi că nu vei mai putea cânta… E adevărat că ai avut un astfel de episod?

În perioada de pauză m-am ocupat foarte mult de mine. Am descoperit că aveam probleme cu corzile vocale şi am avut noroc să găsesc medici care să mă ajute să mă refac rapid. Am urmat tratamentul recomandat, iar acum sunt bine şi pot cânta fără probleme.

_MG_8945 as Smart Object-1

 

Citeste continuarea interviului in pagina urmatoare!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro