Marius Moga traieste visul american

Publicat pe

Cand nu isi antreneaza echipa de la „Vocea Romaniei (PRO TV), Marius Moga lupta sa ajunga tot mai sus. Cum la noi in tara a atins demult culmile succesului, noua sa tinta este peste Ocean, in America.

 

 

In fiecare seara de marti, am vazut cum isi antrena echipa, cum dadea sfaturi si incerca sa-i ajute pe concurentii sai sa isi indeplineasca un vis, acela de a deveni vocea Romaniei. In ultimii ani, insa, si el a a muncit pentru a-si atinge un vis. Marius Moga (30) si-a dorit ca muzica sa sa devina cunoscuta in Statele Unite, iar pentru asta a intreprins numeroase calatorii peste Ocean. In timpul vacantelor de lucru in Los Angeles sau New York, a inceput sa cunoasca oameni importanti din industria muzicala, sa lege prietenii si colaborari, sa construiasca proiecte si sa isi faca planuri. Iar anul acesta, munca sa a dat roade, motiv pentru care si-a petrecut ultima luna din toamna in New York, locul unde visele pot deveni realitate, daca ai ta­lent si esti neclintit de la drumul ales.

 

De la Vocea la The Voice

Timp de 10 zile, atentia intregii lumi s-a indreptat catre coasta de Nord-Est a Americii, unde uraganul Sandy a facut ravagii nemaivazute, la sfarsitul lunii octombrie. Strazile celebrului cartier Manhattan au fost inundate, masinile au fost acoperite de ape, cladirile au ramas fara curent electric si milioane de oameni s-au adapostit si si-au restrans activitatea, asteptand sa treaca furia uraganului. Printre acestia s-a aflat si Marius Moga, aflat la New York chiar in momentul in care Sandy a lovit orasul. Din fericire, zona in care locuia compozitorul roman nu a fost afectata, iar artistul a putut sa isi res­pecte programul si sa mearga nu doar in studioul de inregistrari, ci si la eveni­mente caritabile: „New York. Tocmai m-am intors de la un charity event. Uraganul Sandy nu a ajuns la mine', scria Marius Moga pe pagina oficiala de Facebook.

 

Marius Moga si Jermaine Paul

Prieteniile pe care le-a legat in New York si sesiunile de inregistrari au fost de bun augur. Daca ai calatorit recent in Statele Unite sau daca urmaresti va­rianta americana a show-ului „The Voice, ai auzit cu siguranta melodia „I Believe In This Life'. Ii apartine lui Jermaine Paul, cantaret R&B si casti-gator al trofeului „The Voice' in sezo­nul trecut, si este semnata de Marius Moga. Melodia a fost prezentata in premiera de Jermaine pe 11 noiembrie, in cadrul show-ului care l-a facut cele­bru, si este o piesa plina de energie, destinata scenelor de club si compusa in stilul care l-a facut celebru pe Moga. „A fost o zi extraordinara pentru mine. Este primul single pe care il am in SUA', a spus compozitorul in ziua lansarii. Pentru „I Believe In This Life', artistul roman a lucrat impreuna cu doi producatori de succes din New York: Jason Nevins, DJ care are in por­tofoliu si o colaborare cu Duran Du­ran, si Greg Holden.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j3vuN6DceZg[/youtube]

 

Doi antrenori si un hit

Colaborarea cu Jermaine Paul este doar un prim pas in planul lui Moga de a cuceri America. Producatorul asteap-ta acum ca o alta melodie de-a lui sa ajunga pe posturile de radio din Statele Unite. Este vorba despre „The Man Who Never Lied', inclusa pe albumul „Overexposed' al trupei Maroon 5 si compusa de Moga in colaborare cu Bryan West, care a lucrat si cu Nelly Furtado si Adam Levine, solistul Ma­roon 5. Cu cel din urma, Moga are mai multe lucruri in comun. Au aceeasi vi­ziune despre muzica, sunt doi artisti care de ani buni domina topurile si sunt amandoi antrenori, unul la „Vo­cea Romaniei, celalalt la „Vocea

Americii. Cei doi s-au si cunoscut da­torita celebrului show de talente, atunci cand Moga a vizitat platourile NBC pe care se filmeaza emisiunea, la invitatia regizorului muzical al show-ului din SUA. La acel moment, „The Man Who Never Lied' era deja com­pusa si inclusa de managerul Maroon 5 pe lista extinsa a melodiilor de pe urmatorul disc. „Dupa o luna, doua, am aflat ca intra pe album. Am fost apoi la petrecerea de lansare, m-am intalnit din nou cu Adam, cu chitaris­tul si cu ceilalti baieti din trupa. Mi s-a parut o confirmare a faptului ca nu am stat degeaba, iar colaborarea asta a fost ca o recompensa', a povestit artistul roman, care a recunoscut ca a fost difi­cil sa isi faca numele cunoscut peste Ocean. Si iata ca acum numele lui apa­re pe discul „Overexposed', cel mai recent material Maroon 5, care inclu­de si mega-hit-ul „Moves Like Jagger' si este considerat de critica muzicala cel mai pop dintre albumele formatiei din Los Angeles. Cat priveste melodia semnata de Marius Moga, revista Bill­board o descrie astfel: „In «The Man Who Never Lied», Levine are proble­me in dragoste, dar joaca rolul tipului bun. Din punct de vedere muzical, e plina de energie si are cel mai marcant refren dintre toate piesele de pe disc.

 

Marius Moga si Adam Levine de la Maroon 5

Pentru Marius Moga, este limpede ca visul american se implineste. Ca de fie­care data cand paraseste acest taram al fagaduintei, compozitorul si-a propus sa se reintoarca si sa lanseze noi hituri.

Pana atunci, insa, il asteapta concu­rentii de la Vocea Romaniei, care se pregatesc pentru etapele finale ale concursului, la care Marius Moga va veni insotit de un prieten american, Ford B-MAX. Inca din luna august, Marius Moga a inceput colaborarea cu cea mai ingenioasa masina din clasa ei, produsa in Romania. Este vorba des­pre noul Ford B-MAX, o masina cu tehnologii de top, destinata celor deschisi la nou, optimisti, spontani si relaxati, care nu simt nevoia sa epate­ze, trasaturi care il definesc si pe muzi­cian. Astfel, ideea de a promova lansa­rea B-MAX in cadrul uneia dintre cele mai de succes emisiuni TV – Vocea Romaniei, a venit firesc.

 

Iar, pentru ca B-MAX este un produs cu adevarat inovator, pentru momen­tul sponsorului s-a ales o prezentare mai putin conventionala. Agentia de publicitate a Ford Romania a creat doua scenarii, la conturarea carora a contribuit si Marius Moga. Scenariile evidentiaza principalele caracteristici ale noului Ford B-MAX: un motor pu­ternic, dar foarte economic – EcoBoost de 1l si120 CP, motor construit la Cra­iova si recent desemnat Motorul Inter­national al Anului 2012, si sistemul inovator de deschidere a portierelor. Coloana sonora a celor doua spoturi TV ii apartine artistului. Desi este pro­dus de un brand global, B-MAX este cel mai avansat autoturism din punct de vedere tehnologic din clasa sa, fiind produs de Ford in Romania. Dovada ca, desi a gasit succesul in America, Marius Moga apreciaza produsele romanesti de cea mai buna calitate.

 

 

 

„Dupa o perioada lunga in care am tot zburat catre America si am compus de zor, incep sa apara si rezultatele. Ii multumesc lui Dumnezeu si alor mei pentru talent si perseverenta.

 

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hjLMD7C8ehA[/youtube]

 

De Raluca Tamas

Foto: PR, arhiva personala

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter