Irina Loghin primește pensie specială. Ce sumă încasează lunar de la stat

Publicat pe

Irina Loghin este una dintre cele mai mari artiste populare din România. La cei 81 de ani, artista se bucură de venituri mai mult decât decente. Pe lângă evenimentele muzicale pe care le are, Irina Loghin se bucură și de o pensie extrem de mare, mai ales comparată cu a altor artiști români.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Artista obține în continuare venituri din muzica, iar pe lânga asta, ea încasează de la statul român și o pensie substanțială. În anul 2016, artista a solicitat de la stat o pensie specială.

În urma acestei solicitări, solista de muzică populară primește o sumă cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei, constând în pensia de mandat.

Interpreta de muzica populară a apărut pe listele de la Senat între anii 2004-2008. Astfel că, vedeta intră în categoria politicienilor care au acest drept. Conform g4media.ro, solista face parte din cei 768 de foști senatori și deputați care beneficiază de această sumă, potrivit legea „Statutul senatorilor și deputaților' fiind una cât se poate de clară.

Aceasta spune că pensia specială se acordă numai în situația în care mandatul de parlamentar este complet, adică fix de patru ani. Mai exact, prevederea privind primirea pensiei de parlamentar exclusiv pentru un mandat întreg este în acord cu reglementarea din Parlamentul European.

Pensia specială, numită și indemnizație pentru limită de vârstă, a fost plafonată în anul 2017 astfel încât să nu depășească salariul brut aflat în plată. Cu toate acestea veniturile foștilor politicieni sau magistrați sunt uriașe, aducându-le acestora un trai mai mult decât decent.

Irina Loghin a cântat la 15 Revelioane pentru Ceaușescu, apoi a fost interzisă de Elena

Odată ce a devenit cunoscută pentru vocea ei, supranumele de Privighetoarea muzicii românești a adus-o și în atenția familiei Ceaușescu, pentru care faimoasa artistă a cântat nu mai puțin de 15 ani în seara de Revelion… Ulterior, faima de care se bucura a ajuns să se întoarcă împotriva ei, deoarece Elena Ceaușescu nu suporta competiția, așadar, la începutul anilor 1980, Irina Loghin a fost interzisă.

„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat.

Citește și: Adrian Tamplaru, nașul lui Alex Bodi, condamnat definitiv la 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare

Citește și: Kevin Spacey și Harvey Weinstein – împreună în același centru de reabilitare, din cauza adicției sexuale!

Citește și: Scandal între Nicoleta Voicu și Gheorghe Turda: „Nu ți-e rușine să-mi umilești familia?’

Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei', povestea Irina Loghin într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter