Karmen Simionescu s-a confruntat cu depresia postnatală: „Am început să merg la psiholog”

Publicat pe

Karmen Simionescu are o familie foarte frumoasă, după ce a devenit mămică la doar 21 de ani. Însă artista s-a confruntat cu depresia postnatală ceea ce nu a lăsat-o să se bucure de venirea pe lume a fetiței ei. La 3-4 luni după naștere, Karmen a găsit soluția spre vindecare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În urmă cu aproximativ 2 ani, la doar 21 de ani, Karmen Simionescu a adus pe lume o fetiță sănătoasă. Însă nu totul a fost roz. Artista s-a confruntat cu depresia postnatală, plângea din orice lucru și nu se putea bucura cum trebuie de venirea pe lume a fetiței ei.

Karmen Simionescu s-a confruntat cu depresia postnatală: „Am început să merg la psiholog'Karmen Simionescu s-a confruntat cu depresia postnatală: „Am început să merg la psiholog'

După 3-4 luni de la naștere, Karmen a înțeles că are nevoie de ajutor așa că a apelat la psihoterapie, potrivit wowbiz.ro. Tânăra a considerat că este necesar să facă acest pas pentru că simțea nevoia să se descarce, dar și pentru binele ei și dezvoltarea personală.

Karmen a povestit că începea să plângă din orice, chiar și când vedea că cei dragi vor să o ajute și a transmis că cel mai important este să înțelegi că nu este vina ta și să accepți că ai nevoie de ajutor.

Plângeam din orice. Mama i-a cumpărat Sofiei o căciuliță cu urechi, eu când am văzut-o plângeam. Când vedeam că sunt toți lângă mine și încearcă să mă ajute, mai tare plângeam. M-au ținut vreo șase luni aceste stări. După vreo 3-4 luni am început să mă duc la psiholog. Cel mai important este să înțelegi că nu e vina ta. După naștere devii un om nou' , a spus Karmen.

Fiica lui Adrian Minune a explicat și ce anume i-a provocat depresia postnatală și anume schimbările majore care s-au întâmplat în viața ei. Fiind obișnuită să facă ce vrea și să nu depindă de nimeni, după naștere artista era nevoită să se ocupe de copil în primul rând.

Viața mea înainte nu depindea de nimeni, nu spuneam nimănui cum îmi fac programul, puteam să mă trezesc la ce oră voiam, ieșeam țiplă din casă. Din momentul în care a venit copilul, ce să mai stai să îți faci părul? Am învățat să îmi fac unghiile singură, să mă machiez', a declarat Karmen.

Citește și: Karmen, dezvăluiri dureroase despre problemele întâmpinate la naștere:

Citește și: Karmen, probleme cu alăptatul după ce a născut:

Citește și: Amalia Năstase, despre căsnicia cu Ilie Năstase:

Citește și: Marina Voica, prima apariție după intervenția pe cord deschis:

Karmen Simionescu: Trebuie să avem grijă și de mintea și sufletul nostru

Karmen Simionescu a explicat că nu este o rușine să mergi la psiholog și că nu înseamnă că persoana care face ședințe de psihoterapie are automat o problemă. Artista este de părere că așa cum avem grijă de corpul nostru, trebuie să avem grijă și de minte și suflet și să ne dăm seama de ce anume are nevoie sufletul nostru ca noi să fim bine.

Când cineva merge la psiholog, credem că are automat și o problemă. Dar nu este așa. Eu consider că așa cum avem grijă de exteriorul nostru, așa trebuie să avem grijă și de mintea și sufletul nostru. De ce? Ce faci pentru sufletul tău? Răspunde-ți singur la întrebarea asta și îți răspund și eu în felul următor: eu, pentru sufletul meu, mă rog. Dacă ți-ai răspuns cert și din prima, foarte bine, ești pe drumul cel bun. Dacă nu, gândește-te că totul ar fi mult prea simplu ca viața asta să se rezume la doar ce e la suprafață așa… Să te distrezi, să te căsătorești, să faci copii și s-a terminat viața, gata', a mărturisit Karmen.

Artista consideră că bolile generației ei sunt depresia și atacurile de panică pe care unele persoane nu le pot duce fără ajutor atunci când viața devine complicată și că este necesar să facă ședințe de psihoterapie, pentru a învăța cum să-și controleze gândurile.

Iar pentru mintea ta, eu cred că e foarte important să știi să își controlezi gândurile, pentru că suntem oameni și cu toții avem frici, cu toții avem nebunii și filme în cap. Când viața devine complicată, unii oameni nu fac față singuri. Cunosc extrem mulți oameni care au trecut prin depresii, atacuri de panică și așa mai departe. Nu știu dacă știți, dar cam astea sunt bolile generației noastre'.

Karmen Simionescu, despre un al doilea copil

Artista mărturisea în urmă cu câteva luni că are în plan să-și mărească familia deoarece, spune ea, a crescut într-o familie cu trei copii și este frumos să ai frați. Astfel, este posibil ca peste un an sau doi, Karmen să fie din nou însărcinată.

Da, îmi mai doresc, dar nu acum. Poate peste un an, doi. Îmi mai doresc copii pentru că am crescut într-o familie cu trei și e frumos să ai frați', spunea Karmen pe Instagram.

Fiica lui Adi Minune a precizat că și-ar dori să aibă un băiețel pentru că a văzut cum este să fii mamă de fată și vrea să experimenteze și rolul de mamă de băiat, dar așteaptă ca Sofia să fie un pic mai mare pentru a-i aduce pe lume un frățior.

Da, mi-aș dori să văd cum e să fii și mămică de băiețel, dar nu acum. Așteptăm să se facă Sofi puțin mai mare'.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter