La mulți ani, Olga Tudorache! Cunoscuta actriță împlinește astăzi 88 de ani

Publicat pe

Zilele trecute, ne parvenea o veste îngrijorătoare despre starea de sănătate a Olgăi Tudorache. Cunoscuta actriță împlinește astăzi 88 de ani și, din fericire, îi va sărbători acasă, alături de cei ce o îndrăgesc. La mulți ani, Olga Tudorache!

Olga Tudorache, așa cum va rămâne în memoria noastră, a tuturor

Olga Tudorache, așa cum va rămâne în memoria noastră, a tuturor

 

În 2011, cu puțin timp înainte de a se retrage de pe scenă, la Teatrul Național, pe atunci în vârstă de 82 de ani, Olga Tudorache dădea un recital actoricesc de excepție, alături de Marius Bodochi, în „Regina Mamă”, pe parcursul a nu mai puțin de trei ore și jumătate. Trei ore și jumătate în care aproape că nu îndrăzneai să clipești și nici să respiri, de teamă să nu pierzi replicile spumoase dintre cei doi actori. M-am emoționat, am râs în hohote, am plâns, iar la final am aplaudat în picioare, minute în șir, alături de o sală extaziată. Aplauzele dau măsura talentului unui actor, iar doamna teatrului și cinematografiei românești le-a primit necontenit din partea publicului încă din anul 1951, de când a absolvit Institutul de Teatru din București.

 

Olga Tudorache și Marius Bodochi, în „Regina Mamă”

 

Olga Tudorache este nu doar actriță, ci și regizoare și, cu siguranță, cea mai premiată personalitate din lumea artistică din România, dar cea mai importantă pentru ea este aprecierea publicului, majoritatea pieselor în care a performat actrița jucându-se cu casa închisă. La fel de apreciată a fost și filmografia actriței, puțini fiind cei care nu-și amintesc, de exemplu, de ea în rolul mamei lui Mihai Viteazul, de Vitoria Lipan, din „Baltagul”, sau de incredibila Fräulein, din „Gaițele”, una dintre cele mai memorabile performanțe ale actriței.

 

Olga Tudorache, alături de Amza Pellea, în „Mihai Viteazul”

 

Din păcate pentru marii artiști ai României, în ultimii ani știrile despre ei s-au rezumat doar la momentele… dramatice și nici Olga Tudorache nu a făcut excepție, ea intrând recent în atenția publicului din cauza unei probleme de sănătate îngrijorătoare. Acum câteva zile, actrița a fost găsită leșinată în casă, aceasta fiind internată de urgență la spital, cu suspiciunea de AVC. Din fericire, în urma investigațiilor, s-a dovedit că a fost vorba despre o lipotimie, așadar Olga Tudorache a fost externată la timp pentru a-și aniversa ziua de naștere alături de cei care o iubesc.

 

Profităm de ocazie pentru a-i ura la rândul nostru la mulți ani sănătoși și la fel de multă bucurie în suflet pe cât ne-a dăruit ea nouă, spectatorilor ei, de-a lungul zecilor ani de carieră!

 

Oana Pantazi

Foto: Facebook

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter