Ce lege propusă de Codin Maticiuc a ajuns spre promulgare la președintele Klaus Iohannis: "Până acum plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul"

Publicat pe

Ce lege propusă de Codin Maticiuc a ajuns spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. Codin Maticiuc a demonstrat că este determinat să schimbe sistemul sanitar din România. De ani de zile, actorul are grijă ca cei mai putini norocoși să aibă o viață cât de cât normală. Maticiuc a propus un proiect de lege conform căruia organizațiile non-profit care efectuează construcții, modernizări, reabilități si dotări de echipamente pentru spitale vor fi scutite de TVA. Recent, legea a ajuns spre promulgare la Klaus Iohannis.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ce lege propusă de Codin Maticiuc a ajuns spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. Codin Maticiuc face parte dintr-o familie înstărită, iar de câțiva ani reușește să ajute multă lume. Actorul este ajutat de sponsori și oameni dedicați pentru a renova spitalele din România, în special cele dedicate copiilor, Cu toate astea, Codin Maticiuc susține că în tot acest timp, cei de la putere nu l-au ajutat absolut deloc.

Ce lege propusă de Codin Maticiuc a ajuns spre promulgare la președintele Klaus Iohannis: "Până acum plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul"Ce lege propusă de Codin Maticiuc a ajuns spre promulgare la președintele Klaus Iohannis: "Până acum plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul"

Codin Maticiuc a propus o lege conform căruia fundația prin care renovează spitale să n mai plătească taxe la stat. Marți, plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege și a ajuns spre promulgare la președintele țării, Klaus Iohannis. Codin Maticiuc a transmis un mesaj de mulțumire pentru toți cei care l-au ajutat de-a lungul anilor în acest proiect.

Citește și: Cum a renunțat Codin Maticiuc la reputația de crai de Dorobanți: „Acum te validează să știe lumea că poți să faci bani, nu că îi ai'

Citește și:Codin Maticiuc a fost atacat cu un cuțit în parcul Herăstrău, într-o altercație: 'Am scăpat cu greu cu viață. A fost îngrozitor…'

Citește și:„Nu prea ne plăceam!”. Cum s-au înțeles Andrei Aradits și Andreea Bălan la emisiunea „Te cunosc de undeva” și de ce nu s-au suportat la început

Citește și:Matei Dima, alias BRomania, s-a despărțit de iubită, după un an de relație: „Totul a fost cât se poate de amiabil…”

Legea propusă de Codin Maticiuc a ajuns spre promulgare la președintele Klaus Iohannis

Codin Maticiuc este producător și actor, iar de câțiva ani a reușit să renoveze numeroase spitale din România. Alături de sponsori și oameni implicați, actorul a reconstruit secțiile de pediatrie, iar recent a început renovarea unui etaj din Spitalul Fundeni București.

Codin Maticiuc a propus un proiect de lege conform căruia organizațiile non-profit care efectuează construcții, modernizări, reabilită și dotări de echipamente pentru spitale vor fi scutite de TVA. Recent, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege și a ajuns spre promulgare la președintele Klaus Ioahnnis.

Codin Maticiuc: „Până acum plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul”

Codin Maticiuc a postat un mesaj pe rețelele de socializare, în care le-a mulțumit celor care l-au susținut în acest proiect, inclusiv iubitei sale, Ana Pandeli. Actorul a mărturisit că mulți nu i-au dat multe șanse la început de drum, dar cu timpul a demonstrat că poate să schimbe viețile multor oameni. Se pare că partenera sa de viață are un rol important în tot acest proiect și îl sprijnă pe Codin Maticiuc în tot ceea ce vrea să facă.

'A trecut legea! Astăzi în plenul Parlamentului, la camera deputaților fundațiile care construiesc, renovează sau utilează spitale de stat și-au câștigat dreptul să recupereze TVA-ul!Cum?! Da, cum ați auzit. Până acum plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul.

Am crezut cu tărie ca pot schimba asta și am luptat așa cum voi lupta să schimb tot sistemul sanitar din România. Majoritatea ONG-urilor mi-au zis ca e imposibil și să renunț. Astăzi legea FACEM este trimisă spre promulgare la președintele țării! Responsabili în ordine strict cronologica:

1. Dan Andronic care mi-a oferit un premiu al revistei Capital, o scenă și un microfon la care să-mi urlu păsul.

2. Marcel Ciolacu care a făcut rost de numărul meu a doua zi și mi-a spus că lucrurile nu vor rămâne așa.

3. Alfred Simonis care a preluat de la domnul Ciolacu tema și a stat cu mine sa înțeleagă problema și să găsească soluții pentru remediere.

4. Bogdan Huțucă, președintele comisiei de buget și finanțe care a dus muncă de lămurire pe fiecare punct al legii.

5. Ana Pandeli, nevastă-mea care acceptă că fac tot ce fac chiar în detrimentul timpului petrecut cu familia', a scris Codin Maticiuc, pe conturile sale de socializare.

Ce prevede proiectul de lege propus de Codin Maticiuc

Codin Maticiuc are nevoie de promulgarea acestei legi deoarece a renovat numeroase spitale din București.. Mai mult, producătorul român s-a implicat în reconstrucția unui etaj din Spitalul Fundeni București. Iată ce prevede proiectul de lege propus de Codin Maticiuc:

„Sunt scutite de taxă următoarele: serviciile de construire, reabilitare, modernizare de unităţi spitaliceşti din reţeaua publică de stat. Precum şi serviciile de construire, reabilitare, modernizare de unităţi spitaliceşti prestate către entităţi non-profit înscrise în Registrul public organizat de ANAF. (…) Dacă acestea sunt destinate unităţilor spitaliceşti deţinute şi exploatate de entitatea non-profit sau celor din reţeaua publică de stat, după caz. Livrările de echipamente medicale, aparate, dispozitive, articole, accesorii şi echipamente de protecţie, materiale şi consumabile de uz sanitar, destinate în mod normal utilizării în domeniul îngrijirilor de sănătate sau pentru utilizarea de către persoanele cu handicap, bunuri esenţiale pentru compensarea şi depăşirea handicapurilor, (…)

Precum şi adaptarea, repararea, închirierea şi leasingul unor astfel de bunuri efectuate către unităţi spitaliceşti din reţeaua publică de stat. Precum şi cele efectuate către entităţi nonprofit înscrise în Registrul public organizat de ANAF, dacă acestea sunt destinate unităţilor spitaliceşti deţinute şi exploatate de entitatea non-profit sau celor din reţeaua publică de stat, după caz', se arată în proiectul de lege.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă