Loredana – Ne place, place, place!

Publicat pe

Fiecare sfârşit de an o găseşte pe Loredana, posesoarea celei mai de succes voci a României, cântând live, melodii pe care „s-au făcut copii, s-a dansat până dimineaţa, s-au alinat suferinţe şi au curs şi lacrimi de fericire'.

 

S-a lansat la „Steaua fără nume', emisiune-concurs la care a concurat, deşi avea numai 14 ani, sub limita admisă. Azi are ea însăşi o fată, în vârstă de 16 ani, şi e antrenoare la „Vocea României, altă emisiune-concurs care ţine publicul lipit de televizor. Între aceste două repere, încape o carieră de invidiat, în care Loredana a cântat, a dan­sat, a jucat în filme, a pozat, a scris, a cunoscut celebrităţi ca Dennis Hopper, Christo­pher Walken sau Andy Garcia. Dincolo de toate astea, a rămas ea însăşi: o fată nonconformistă, care gândeşte şi vorbeşte la fel de frumos precum cântă. Și aş fi ispitit să-i mai fac un com­pliment, două, dacă nu aş cunoaşte-o şi n-aş fi convins că m-ar întrerupecu em­blematicul ei tic verbal: „măi, băiatule! '…

 

Tu cum te distrai în adolescenţă? Adică fără tabletă, telefonie mobi­lă, selfie-uri…

Mă distram în faţa blocului, jucam coarda, elasticul, şah, rummy, macao şi whist, nu online! Cine poa-te uita jocurile copilăriei? Eram nedespărţită de frate­le meu, care îmi ţinea me­reu spatele!

 

La 18 ani, am plecat să servesc patria cu o foto­grafie de-a ta în valiza de lemn. Ale cui poze le decupai tu la aceeaşi vârstă?

Pe ale lui Clark Gable, din „Pe aripile vântului, pe ale lui Elvis Presley, care, ciu­dat, nici măcar nu mai erau în viaţă atunci de mult…

 

N-ai obosit, după atâţia ani, să-ţi faci Revelionul pe scenă?

Cum poţi să oboseşti când faci ceea ce-ţi place? Publi­cul mă încarcă cu dragoste şi energie pentru un an în­treg! Uiţi de toate, şi de frig, şi de oboseală! De 29 de ani fac Revelionul cântând! Un singur an, cred că prin 1995, nu am fost în ţară, în rest am fost aici, la datorie! Pentru fanii mei până la ca­păt!

 

Ai vreo zi din agenda pe care să nu scrie nimic? Nici concert, nici „Vocea României', nici lansare, shooting, workshop?…

Se pare că nu… Cel puţin în ultimele 6 luni a fost foarte intens! Nici măcar o duminică liberă… Am avut şi am multe proiecte: „Re­veria, un nou single şi clip, „Risipitor, Atelierul de Voce şi Muzică, colecţia de haine Loredana for Nissa, şi, nu în ultimul rând, Vo­cea (n. red. show-ul „Vocea La Atelierul de Voce şi Muzică, pe lângă metoda CVT (tehnică vocală com­pletă), o metodă de canto revoluţionară, acreditată doar la şcoala noastră în România, vor fi cursuri de pian, vioară, chitară, tobe, acordeon, saxofon, cobză, trompetă şi multe altele, puteţi intra pe site-ul nostru wonderstudio.ro pentru de­talii! E o şansă pentru toţi cei care vor să descopere muzica rapid şi eficient, o şansă pe care mi-aş fi dorit să o am în copilăria mea!

 

Care sunt şansele să descoperi o voce ca a ta la acest Atelier?

Fiecare voce e unică, de aceea prin vocea omeneas­că poţi atinge direct suflete­le! La atelierul nostru, fa­cem să strălucească vocile, ducându-le dincolo de limi­te, la performanţa maximă, păstrându-le identitatea, caracterul.

 

Ai avut un an plin, cu show-uri de la Dublin până la „Reveriile' de la Sala Palatului. Care din­tre ele te-a emoţionat cel mai mult?

„Reveria a fost momentul anului până acum. A fost o provocare pentru mine şi toată echipa mea! Ne-am demonstrat nouă, în primul rând, că orice e posibil atunci când crezi în visul tău şi dacă te implici necondiţionat în ceea ce faci! Cu acest spectacol, am trecut la următorul nivel, ceea ce ne bucură, dar ne şi obligă! Am ridicat ştacheta şi mai mult, iar reacţia celor care au fost în cele două seri la Sala Palatului a fost fan­tastică! Niciun efort nu e prea mare pentru ca muzi­ca mea să ajungă la cât mai mulţi oameni. Tocmai din acest motiv ne gândim ca, pentru al treilea an la rând, să plecăm în turneu în ţară. Și poate şi în străinătate, de ce nu?

 

Care e partea cea mai bună a faptului că eşti jurat într-un show TV precum „Vocea României', dincolo de poan­tele lui Smiley, Marius Moga şi Tudor Chirilă?

Partea cea mai bună este că simt că fac parte dintr-o fa­milie. Că facem o emisiune de calitate, difuzată pe cel mai important canal TV din România şi urmărită de milioane de români, că sun­tem uniţi şi că formăm o echipă cum nu este alta.

 

Ți-ai descris recent par­tenerul de viaţă, Andrei Boncea, ca fiind cel mai zen om pe care-l cunoşti. Cum te-ai descrie pe tine din perspectiva lui?

Cred că sunt zena lui!!! (râde)

 

Ai una dintre vocile in­confundabile ale Româ­niei. În afară de cea a Mariei Tănase, pe care o omagiezi la fiecare oca­zie cu loialitate de fan, ce alte voci feminine te urmăresc?

Din copilărie îmi plăcea Aura Urziceanu şi o ador pe Angela Gheorghiu, dra­ga mea prietenă!

 

Are showbiz-ul româ­nesc în prezent vreo so­listă pe care s-o consi­deri succesoarea ta?

Nu cred că există succesori când e vorba de muzică, doar nu suntem la Casa Regală! Fiecare e cu dru­mul lui şi nimeni nu poate lua locul nimănui.

 

Ce muzică ascultaţi în maşina cu care tu şi tru­pa ta mergeţi prin ţară la concerte?

Muzică lăutărească veche în special şi, bineînţeles, preferăm cântările live ad-hoc cu cobza şi chitara!

 

Cu cine te-ai vedea fă­când featuring dintre cei care vin din urmă în mu­zica românească?

Am cântat cu mulţi artişti noi. Pe unii chiar i-am lan­sat în faţa marelui public: Connect-R, Matteo, Delia. De curând am colaborat cu Carlas Dream, Cornel de la Vunk, cu Ana Maria Ale­xie, concurenta mea de la „Vocea Românieidin se­zonul 2 şi, desigur, cu Ca­bron.

 

Care e cel mai tare con­cert la care ai asistat vreodată?

Cele două concerte ale lui Michael Jackson de la Bucureşti.

 

Au fost destui oameni care ţi-au marcat desti­nul – cum a fost regre-tatul Dennis Hopper. Ne mai poţi da nişte nume?

Dennis a fost o minune de om, care m-a inspirat şi m-a susţinut ca un tată! Mi-a dat sfaturi şi încredere în mine. Prin el, am cunoscut multe staruri: Charlize Theron, Cristopher Walken, Val Kilmer, Anthony Hopkins, Gina Gershon, Betty White. Un alt prieten şi actor de geniu pe care l-am cunoscut la filmările pentru „Modigliani este Andy Garcia. La premiera filmu­lui de la Hollywood l-am întâlnit şi pe Stallone. Cu regizorul Franco Zeffirelli am petrecut multe momen­te memorabile! Am învăţat multe lucruri nepreţuite de la el despre scenă, despre arta de a face un spectacol.

 

Cum crezi că schimbă muzica ta viaţa oameni­lor?

Cred că în bine! Muzica are darul de a uni sufletele indi­ferent de religie, educaţie sau culoarea pielii! Pe cân­tecele mele s-au făcut copii, s-a dansat până dimineaţa, s-au alinat suferinţe şi au curs şi lacrimi de fericire! Ce răsplată mai mare mi-aş putea dori?

 

Poţi alege un pisc al cari­erei tale? De pildă, „Bună seara, iubito!' a vândut un milion de exemplare la apariţie, aşa-i?

Aşa e. E cel mai vândut al­bum românesc din toate timpurile. Dacă ar fi să aleg un pisc al carierei, pot spu­ne că va să vie. (râde)

 

 „Pe cântecele mele s-au făcut COPII, s-a dansat până dimineaţa, s-au aliniat SUFERINȚE şi au curs şi lacrimi de FERICIRE! Ce răsplată mai mare mi-aş putea dori?

 

Ai tabieturi? La ce oră deschizi Facebook-ul dimineaţa?

Fac câteva asane de yoga, mă primenesc şi abia după aia intru pe Facebook!

 

Care e cel mai puţin cu­noscut talent al tău?

Styling-ul… Știu să ma­chiez, să tund, să coafez şi să creez ţinute. Și sunt şi foarte rapidă, başca. (râde) Și să scriu!

 

Care e cel mai îndrăzneţ lucru pe care l-ai făcut într-o carieră pe cât de longevivă, pe atât de nonconformistă?

Să pozez pentru „Playboy la puţin timp după ce am născut.

 

Care e cel mai frumos lucru care s-a spus des­pre tine vreodată?

Că-s o nebună!

 

Cine ţi-a făcut cel mai mare bine pe lumea asta?

Părinţii mei.

 

Cui i-ai făcut tu cel mai mare bine?

Deviza mea în viaţă e să fac bine… Chiar şi unui necu­noscut.

 

Care era numele mic al primului băiat de care ai fost îndrăgostită?

Cred că era Codrin sau Codruţ!

 

Ce faci cu hainele de care te plictiseşti?

Mi le arestează fiica mea.

 

Cu ce ocazie te-ai simţit cel mai elegantă anul acesta?

De prea multe ori… Defect profesional! Dar la „Reve­ria în mod special.

 

Ce expresie foloseşti cel mai des?

Măi, băiatule!!!

 

Ce faci când îţi faci de cap?

Nu vrei să ştii (râde)!

 

HORIA GHIBUTIU

Stilist: RADU MADA

Machiaj: ALEXANDRU ABAGIU

(Make-up Artist LOréal Paris)

Coafură: SORIN STRATULAT (Ambasador LOréal Professionnel)

Vestimentaţie: NISSA

 

Loredana – Ne place, place, place!Loredana – Ne place, place, place!

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter