Lucian Mândruță, îngrijorat pentru soția lui, medic neurolog. Ioana a plecat la spital, pregătită pentru ce e mai rău legat de coronavirus. „Am început să discutăm despre planuri de criză”

Publicat pe

În plină pandemie de coronavirus, Lucian Mândruță a postat un mesaj emoționant pe contul de socializare, în care le povestește fanilor, cum soția lui, mdic neurolog, s-a pregătit pentru ce e mai rău, în zilele următoare. Acesta a ținut să precizeze că este îngrijorat pentru Irina.

Lucian Mândruță, îngrijorat pentru soția lui, medic neurolog. Ioana a plecat la spital, pregătită pentru ce e mai rău legat de coronavirus. „Am început să discutăm despre planuri de criză'Lucian Mândruță, îngrijorat pentru soția lui, medic neurolog. Ioana a plecat la spital, pregătită pentru ce e mai rău legat de coronavirus. „Am început să discutăm despre planuri de criză'

Au fost confirmate 48 de infecții cu coronavirus, până acum, în România. Șapte dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Ieri-seară au fost confirmate două noi cazuri de pacienți infectați cu COVID-19: o femeie de 63 de ani, care a intrat în contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România pe 29 februarie, și un bărbat de 48 de ani, din București, care a luat contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

M-am trezit la patru, de grijă. Soția mea, pe la 6. S-a spălat, și-a facut bagajul: haine pentru câteva zile, în caz că trebuie să rămână la serviciu mai multe zile și nopți. În bagaj intră și o mască.

A primit-o cadou ieri de la cineva. Atât are, una singură. Soția mea e medic. Lucrează la un spital din București. În fiecare zi vede 10, poate 20 de pacienți.

Cum e la neurologie, poate că e mai ferită. Dar dacă unul cu durere de cap ajunge la ea crezând că-i accident cerebral și de fapt e corona? Asta e întrebarea, și nu avem un răspuns la ea. Nimeni nu are. Îmi aduc aminte că acum o lună ne uitam amândoi la televizor la medicii chinezi, înfofoliți din cap până-n picioare în combinezoane speciale.

Și chiar discutam: băi, da ce organizați sunt ăștia, ce isterie… Și după aia am aflat c-a murit și-un medic tânăr. Și ne-a trecut un fior. Ieri seară am început să discutăm planuri de criză. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri, și să ne dăm unul altuia PIN-urile, în caz de ceva… Înțelegeți?

Și totuși, azi s-a trezit la 6, s-a îmbrăcat, și-a luat bocceluța de criză și-a plecat spre spital. Fără să crâcnească.

 Fără să se gândească vreo clipă la o alternativă la această datorie.

 Am vrut să vă spun și vouă asta. Că poate țineți minte până data viitoare când vă înjurați doctorii. Mulțumesc', a scris Lucian Mîndruță pe contul personal de Facebook.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă