Lupta pentru banii Denisei Răducu continuă. Decizia luată de tatăl artistei

Publicat pe

Au trecut aproape patru ani de la moartea Denisei Răducu, însă familia cântăreței încă nu și-a găsit liniștea. Tatăl artistei a vorbit despre scandalul în care se află cu fostul impresar Florin Pește pentru drepturile de autor ale Denisei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Au trecut aproape patru ani de la moartea Denisei Răducu. Familia artistei tot nu a reușit să-și găsească liniștea și se află într-un război continuu pentru drepturile de autor ale cântăreței.

Lupta pentru banii Denisei Răducu continuă. Decizia luată de tatăl artisteiLupta pentru banii Denisei Răducu continuă. Decizia luată de tatăl artistei

Tatăl Denisei încă este într-un scandal cu Florin Pește, fostul impresar, pe care îl acuză că s-a folosit de banii fiicei sale și spune că va duce războiul în instanță și va lupta până la ultimul ban.

Lupta pentru banii Denisei „Manelista' continuă

Emilian Răducu, tatăl Denisei Răducu, a vorbit, pentru impact.ro, despre războiul în care încă se află cu Florin Pește, fostul impresar, pe care îl acuză că s-a îmbogățit pe spatele fiicei sale.

Citește și: Mama Denisei Manelista, mărturisiri dureroase la 3 ani de la moartea fiicei sale. Ce i-a spus în vis:

Citește și: Ce ritual are mama Denisei Răducu în fiecare noapte:

Citește și: Oana Roman, mesaj pentru Marius Elisei, la 7 ani de la nuntă:

Citește și: De ce fiul Andreei Mantea nu a fost recunoscut de Cristi Mitrea:

Tatăl Denisei spune că va face tot ce-i stă în putință pentru a-i face dreptate fiicei sale și că va sta în proces cu Florin Pește atât timp cât va fi nevoie: „Nu ține de noi când se termină procesul. Am văzut că judecătorul le dă foarte mult timp, ca să aducă dovezi, care să ateste lucrurile pe care le spun, însă nu au niciun fel de act, niciun document. Până în prezent, am dat bani la avocat, ne cer bani ba pentru timbre, ba pentru taxe. Vreau să merg până în pânzele albe, ca să se facă dreptate!'.

Emilian Răducu spune că impresarul și unchiul Denisei, Florin Pește, s-ar fi îmbogățit din drepturile de autor ale fiicei sale după ce ar fi vândut 12 piese pe o sumă mare de bani.

„Banii din drepturile de autor nu i-aș folosi pentru mine, ci pentru pomenirile care trebuie să le fac pentru fiica mea, căci și acolo e nevoie de bani. Florin Pește, unchiul copilei mele, i-a fost și un fel de impresar, plus că îi mai compunea piesele. Eu, dacă aș face ca el, nu m-aș mai considera om. El i-a vândut 12 piese unui artist din Sibiu, pe suma de 25.000 de euro. Se îmbogățește de pe spatele fiicei mele moarte', a spus Emilian Răducu.

Florin Pește se apără: „Denisa deține doar drepturile de interpretare, nu și drepturile de autor'

Forin Pește, fostul impresar al artistei și cel care a compus câteva dintre piesele Denisei, s-a apărat pe Facebook, în 2017, și a explicat cum stă situația din punctul lui de vedere.

Cred că e momentul să lămuresc o problemă. Păi, dacă am vândut înseamnă că dețineam drepturile pentru ele, altfel trebuie să fiu acuzat pentru furt, care e mult mai grav. Din 2003 până în 2006 am avut o casă de producție HitStudio, care deținea drepturile pentru 356 de melodii, cu mulți soliști, printre care și 16 melodii ( 16 nu e egal cu 400 ) cu Denisa. ( Atenție, pe acele melodii cântam și eu și Mr. Juve și Susanu!). Toate melodiile sunt compuse și orchestrate de mine de Mr. Juve, Susanu, Genove, Adi Mihu și Robert', a scris Florin Pește.

Florin Pește a mai spus că în 2013 s-a hotărât să renunțe la muzică și a cesionat toate drepturile de autor către o altă casă de producție, dar și că Denisa deținea doar drepturile de interpretare, nu și cele de autor.

„În 2013 am decis să renunț la muzică și cu această ocazie să cesionez toate drepturile către o altă casă de producție. Denisa și impresarul ei Liviu știau despre tranzacție și nu au avut nimic de obiectat pentru că știau cum stau lucrurile și cine deține drepturile pentru acele piese'.

Eu am stat de vorbă cu familia ei și le-am explicat că cel mai bine e să ne întâlnim în instanță și atunci vedem cine are dreptate. Nu să mergem pe la televiziuni să spunem minciuni și să șantajăm emoțional că, poate-poate, o să cedeze și încasăm și noi ceva. Denisa deține doar drepturile de interpretare, nu și drepturile de autor. Drepturile materiale de interpretare sau execuție la o piesă le pot obține de la Credidam, dar sunt prea puțini bani pentru ei și vor și de pe Youtube', a mai precizat Florin Pește.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter