Magda Catone, gest emoționant la 10 ani de la moartea regretatului ei soț, actorul Șerban Ionescu: „Pentru mine, el a fost echilibrul meu”

Publicat pe

Magda Catone va face un gest emoționant la 10 ani de la moartea regretatului ei soț, actorul Șerban Ionescu. Actrița îi va aduce acestuia un nou omagiu, pentru a-i duce numele mai departe. Anul acesta, pe litoralul românesc va avea loc festivalul ce-i poartă numele maestrului, iar fosta lui soție s-a ocupat ocupat de organizare, până în cel mai mic detaliu.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Magda Catone va face un gest emoționant la 10 ani de la moartea regretatului ei soț, actorul Șerban Ionescu. După un deceniu de la pierdera meastrului, litoralul românesc va găzdui, în premieră, festivalul ce-i poartă numele artistului. Fosta lui soție, de care apucase să divorțeze, s-a implicat 100% în organizare, ocupându-se de toate detaliile, pentru ca totul să iasă perfect. Astfel, ea vrea ca numele tatălui copilului său, Carol, și el actor, să fie dus mai departe.

Magda Catone, gest emoționant la 10 ani de la moartea regretatului ei soț, actorul Șerban Ionescu: „Pentru mine, el a fost echilibrul meu'Magda Catone, gest emoționant la 10 ani de la moartea regretatului ei soț, actorul Șerban Ionescu: „Pentru mine, el a fost echilibrul meu'

Magda Catone nu și-a uitat regretatul soț nici acum, la 10 ani de la moartea lui Șerban Ionescu. Pentru ca numele lui să fie dus mai departe, dar și pentru ca tinerii talentați din domeniul actoriei să poată fi remarcați mai ușor, ea a ajutat la organizarea unui festival cu numele maestrului. Conform spuselor ei, pnetru un astfel de eveniment e nevoie de un buget minim de 30.000 de euro. Aceasta sumă nu poate fi însă suportată în totalitate de Ministerul Culturii.

Citește și: Magda Catone, studentă la 63 de ani. La ce facultate studiază actrița:”E o pasiune de familie”

Citește și: Magda Catone, confesiune surprinzătoare despre fiul ei:”Cea mai frumoasă zi a mea a fost ziua în care a murit tata”

Citește și: Actrița Ioana Bugarin, după ce Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual:„Am trecut prin atingeri neplăcute. Îmi puneau mâna pe…'

Citește și: Mihaela Buzărnescu a sărit cu parașuta de la 4000 de metri în ziua în care a împlinit 34 de ani:„Sunt singura persoană care…'

Magda Catone, gest emoționant la 10 ani de la moartea regretatului ei soț, actorul Șerban Ionescu

Așadar, după o pauză de doi ani, festivalul „Șerban Ionescu' se va organiza chiar pe litoralul românesc. Magda Catone, fosta soție a maestrului, a povestit că s-a întâlnit deja cu autoritățile locale. Evenimentul se va desfășura în perioada 17-23 iulie, în stațiunea 2 Mai, la Limanu, la Casa de Cultură, iar ea trebuie să aducă sponsori.

„Am avut prima întâlnire cu autoritățile locale. Festivalul va avea loc în perioada 17-23 iulie, în stațiunea 2 Mai, la Limanu, la Casa de Cultură. Trebuie acum să aduc sponsori. E nevoie de niște sume mici, pentru ei. Dacă am fi avut vreo 20.000 – 30.000 de euro, cam la atât s-ar ridica bugetul, o rezolvam. Ministerul a vrut să susțină, dar au și altele de dat. Dar o să găsim, avem promisiuni', a povestit Magda Catone pentru impact.ro.

Întrebată în ce constă acest festival, ea a oferit urmărtorul răspuns:

„Din cei 50 de înscriși, care și-au depus proiectele, păstrăm să zicem, 12, care participă la competiție pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună actriță, cel mai bun actor, cea mai bună scenografie. Dacă vom avea sponsori, câștigătorilor le putem da un buget, cum se practică în lumea largă, facem oferta de premiu pentru realizarea unui film, ca să-i motivăm și să-i stimulăm'.

Festivalul „Șerban Ionescu' se va ține pe litoralul românesc

Se pare că festivalul „Șerban Ionescu' are în spate o poveste emoționantă. Actrița a acceptat să povestească pe larg de unde a luat naștere această idee. Pe lângă faptul că vrea să-i ducă mai departe numele regretatului ei soț, ea vrea să-i ajute pe tinerii din domeniul actoriei să poată fi remarcați mai ușor.

„Sunt foarte mulți artiști talentați care termină facultatea și de pe băncile școlii se duc la marginea unei prăpăstii și stau acolo. Pe vremea când eram studentă, erau niște zile de spectacole – gheață, adică marketing și veneau directorii de teatru și vedeau trupele de actori, vedeau performanțele tinerilor absolvenți și îi luau la teatru. Acum nu mai sunt. Trebuie să le oferim o șansă tinerilor talentați. Depășind acest nivel de colaborare, ei rămân ai nimănui, nu mai există posibilitatea să ajungă la orice teatru, oriunde.

Petroșani, Reșița, Botoșani, Bârlad, acestea au fost destinații pentru noi când am terminat facultatea și ne duceam în funcție de medie, de cum erai cerut. Ceea ce acum nu se mai practică, nimeni nu mai vrea un tânăr care să vină la ei, e o inflație. Nu există acum un festival de genul acesta în țară. Mai era festivalul UNATC, care e ca un fel de serbare, când se termină licența și masteratul, dar nu are o perspectivă de market, să fie o piață pentru artiști, e doar acolo, pentru ei. Foarte rar mai pătrunde cineva sau mai vine nu știu cine. Vin și din familie, unii mai pricepuți la pian…

Pe vremea mea, trei ani de zile erai susținut de un teatru, unde aveai salariu și aveai casă. Acum sunt împinși pe ușă afară și li se spune „vezi-ți de treabă'. Acum mai sunt serialele acestea de la tv, care sunt cum sunt. Copiii ăștia de acum parcă sunt învățați să fie așa, așa li se cere', a explicat vedeta.

Magda Catone: „Șerban Ionescu e patrimoniu național'

Faptul că acest festival poartă numele fostului ei soț reprezintă un lucru foarte important pentru Magda Catone. Artista a explicat că Șerban Ionescu e un patrimoniu național, la fel ca alți mari actori de anvergura lui, cum ar fi Ștefan Iordache sau Gheorghe Dinică. Pentru ea, acest festival e o provocare, pentru că nu a mai făcut niciodată unul, dar speră ca totul să iasă cum trebuie.

„Șerban Ionescu e un patrimoniu național, ca și toți cei de anvergura lui, cum era Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică.. Cei care nu știu cine-i Gina Patrichi sau Mărgineanu sunt vinovați. Ar trebui să-i știm pe dinafară, să vorbim cu vorbele lor. Pentru mine, e o provocare, nu am făcut niciodată un festival. A trebuit să înființez o asociație și să încerc să administrez, să gestionez acest festival.

Relațiile mele sunt foarte largi, am știința aceasta de a comunica cu oamenii. Tinerii nu o fac însă pentru mine, nu-i festivalul meu, ci al lor. Un festival trăiește prin cei care participă, care vin să guste arta. Cred că va fi de bun augur acest transfer pe litoral, care în România e o oază de liniște și de vacanță. Tinerii se vor regăsi acolo. Ăsta e începutul', a continuat Magda Catone.

Ce a însemnat regretatul artist pentru Magda Catone

Și acum, la 10 ani de la moartea lui Șerban Ionescu, Magda Catone are numai cuvinte de laudă la adresa lui. Pentru ea, maestrul a însemnat echilibrul ei.

„A fost echilibrul meu. Eram o familie, a fost jumătatea mea, ne-am găsit alături de Carol, am fost fericiți în cei 30 de ani cât am trăit împreună', a conchis aceasta.

Sursă foto: Arhivă VIVA!, Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter