Marina Almășan este revoltată de organizarea festivalului „Om Bun”: „Trebuia ales acel loc care i-a declanșat sfârșitul lui Victor Socaciu?”

Publicat pe

Marina Almășan este revoltată de organizarea festivalului „Om Bun'. Victor Socaciu s-a stins din viață în urmă cu trei luni, după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2. Una dintre dorințele artistului a fost ca festivalul de muzică folk „Om Bun' să aibă loc la Breaza. Coincidență sau nu, este vorba despre același oraș în care regretatul interpret a luat contact cu virusul năucitor. Acum, fosta sa soție, Marina Almășan își arată disprețul față de organizarea celebrului festival.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Moartea lui Victor Socaciu a venit ca un fulger atât pentru rude, cât și pentru fanii și prietenii artistului. Acesta s-a stins din viață, după ce anul trecut a luat contact cu virusul SARS-CoV-2, care i-a cauzat mai multe probleme grave de sănătate. Înainte de a trece în neființă, artistul a vorbit despre festivalul său de suflet, „Om Bun'. El și-a dorit ca spectacolul să aibă loc la Breaza. Coincidență sau nu, este vorba despre același oraș în care Victor Socaciu a fost infectat cu COVID-19.

Marina Almășan este revoltată de organizarea festivalului „Om Bun': „Trebuia ales acel loc care i-a declanșat sfârșitul lui Victor Socaciu?'Marina Almășan este revoltată de organizarea festivalului „Om Bun': „Trebuia ales acel loc care i-a declanșat sfârșitul lui Victor Socaciu?'

Acum, la trei luni de la moartea artistului, fosta sa soție a ieșit public cu o serie de declarații referitoare la locul în care se va desfășura festivalul de muzică folk. Marina Almășan susține că nu este potrivit ca spectacolul să fie urmărit în Breaza, fiind orașul în care Victor Socaciu s-a îmbolnăvit.

Citește și: Marina Almășan, declarație șocantă despre moartea lui Victor Socaciu:'Am ajuns la concluzia că a fost `ajutat` să plece mai repede'

Citește și: Văduva lui Victor Socaciu, atac la adresa Marinei Almășan:'Lui nu i-ar fi plăcut să fie subiect de bestseller'

Citește și: Parastas de 40 zile pentru Victor Socaciu.Primele imagini de la mormântul artistului

Citește și: Cum se simte nepotul lui Romică Țociu, operat după ce a înghițit două bile magnetice:„A stat cinci săptămâni în spital’

Marina Almășan este revoltată de organizarea festivalului „Om Bun'

Marina Almășan și-a arătat public disprețul față de locația în care se va desfășura festivalul „Om Bun'. Ea susține că este subiectivă și că nu i se pare normal ca spectacolele să aibă loc la Breaza. Deși știe că Victor Socaciu și-a dorit mult acest lucru, vedeta tot nu își poate schimba punctul de vedere.

'Puțin subiectivă și sentimentală, recunosc –   mă întreb: oare chiar trebuia ales, ca spațiu de desfășurare, acel loc care, cu un an în urmă, i-a declanșat – în inconștiența organizatorilor – sfârșitul lui Victor Socaciu? Gestul mi se pare ușor cinic. Sau… poate sunt mult prea subiectivă?', a spus ea pentru FANATIK.

Cu toate că Marina Almășan vede gestul ca fiind unul „ușor cinic', văduva lui Victor Socaciu are altă părere. Brândușa Simion a explicat ca festivalul va merge mai departe în memoria interpretului de muzic folk.

'Așa cum viața merge înainte și festivalul `Om Bun` va merge înainte pentru a purta spre nemurire un vis devenit realitate al celui care a fost Victor Socaciu, sufletul acestui festival', a declarat Brândușa pentru sursa menționată.

Marina Almășan, nemulțumită de locația aleasă pentru festival

Marina Almășan susține că apreciază enorm lucrurile frumoase făcute în amintirea fostului său soț. Cu toate acestea, ei nu i se pare potrivită locația aleasă de organizatorii festivalului „Om Bun'. Ea este de părere că Victor Socaciu ar fi meritat un loc mai spectaculos pentru o ceremonie de comemorare.

'E minunat să se facă lucruri frumoase în amintirea lui Victor. Orice mic semn, îndreptat spre memoria marelui artist este binevenit, devenind magnetul unor amintiri pe care fiecare le-a avut, legat de acesta: amintirile unei interacțiuni directe, ale unor iubiri și prietenii,  sau, pur și simplu, amintirile cântecelor sale. Este dureroasă însă exilarea într-o Primărie de provincie (cu tot respectul pentru locuitorii Breazei, o localitate pe care eu însămi o iubesc) a unui festival care, pentru Victor, a însemnat centrul universului său muzical. E ca și cum TVR ar organiza, brusc, `Cerbul de aur` la Urlați', a declarat fosta soție a lui Victor Socaciu.

Marina Almășan consideră că festivalul trebuia desfășurat în alte părți

Aceasta a mai declarat că ar fi existat locuri mai bune în care să se desfășoare festivalul. Printre ideile ei se numără Teatrul Ion Creangă, Teatrul Nottara sau Sala Palatului.

' „Om Bun' a respirat, ani de zile,  cu emoție și vigoare, la Teatrul Ion Creangă' – locul ce devenise aidoma unei case pentru el, aidoma unei `Capitale a Folkului`. (…) Sau, oricum, în inima țării, la București. Cele câteva încercări sporadice, în timp,  de a muta evenimentul în alte locații – Sala Palatului, Teatrul Nottara – i-au fost lui Victor confirmarea că locul cel mai potrivit va rămâne mereu `Teatrul Ion Creangă`', a mai declarat ea.

Susține că organizatorii nu și-au dat interesul

Marina Almășan nu s-a oprit aici! Ea a declarat că organizatorii au căutat variante „mai comode' pentru festivalul „Om Bun'. Vedeta este extrem de revoltată de întreaga situație.

'Restul evenimentelor folk sub marca `Om Bun` –  și care este firesc sa circule prin țară, întărind astfel brandul  – pot purta oricare alt nume: spectacole, seri, gale etc., dar festivalul `lui Victor` (gândit, de fapt, acum peste 30 de ani, de patru minunați oameni de muzică: Andrei Partoș, Mircea Vintilă și Vali Sterian) nu trebuie `subțiat`, nu trebuie minimalizat, nu trebuie detronat, prin astfel de formule minimaliste, cu siguranță mult mai `comode` pentru organizatori', a mai spus ea.

„Victor și-a dorit să fie acolo, la Breaza'

Una dintre cele mai mari dorințe ale regretatului artist a fost ca celebrul festival de muzică folk să aibă loc la Breaza. Cu toate că acolo au început problemele pentru artist, colegii săi de breaslă susțin că merită ca spectacolele să fie desfășurate în memoria lui. Ducu Bertzi a oferit o declarație cu privire la acest subiect și a menționat că va urca și el pe scenă, în ultima seară.

'Victor și-a dorit să fie acolo, la Breaza. De altfel, de acolo a și început necazul. Și pentru că el și-a dorit acolo uite cum o să mergem cu toții să ne reamintim de Victor. Ediția aceasta are loc în memoria lui.E foarte important acest lucru, pentru tot ceea ce a făcut el pentru muzica folk. Anul trecut a fost ediția cu numărul 30 când a cântat și el pentru ultima dată. Acum va fi ca o rememorare. O să cânt și eu în ultima seară', a declarat Ducu Bertzi pentru sursa menționată anterior.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter