Marina Scupra a murit. Avea 49 de ani şi a trăit discret toată viaţa

Publicat pe

Marina Scupra, una dintre cele mai îndrăgite artiste ale anilor 80-90, a murit ieri, la vârsta de 49 de ani. Fusese diagnisticata cu cancer la sân în urmă cu câteva luni, iar boala a avut o evoluţie rapidă.  

Soţul ei, fostul voleibalist Claudiu Piţigoi, i-a fost alături până în ultima clipă la Spitalul Elias unde artista a fost internată.

„O boală nemiloasă cu o evoluţie rapidă a doborât-o fără să ne dea răgazul de a ne dezmetici. Fac un apel la bun simţ şi discreţie din partea tuturor. Marina a trăit discret toată viaţa, a scris Claudiu Piţigoi într-un mesaj public.

Îndurerartă de pierderea colegei sale, Mirabela Dauer a scris, la rândul ei, pe Facebook: „Te-ai stins prea devreme. Să-ţi găseşti liniştea acolo unde ai plecat să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere, dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el… Odihneşte-te în pace, om frumos! Rămas bun, prieten drag!

Marina Scupra a debutat la Festivalul de muzică de la Mamaia în 1983, pe când avea doar 15 ani, unde a primit trofeul Tinereţii, ea câştigând rapid simpatia publicului. În 1984, ea a primit marele trofeu la Mamaia unde a interpretat melodia „Joc de copii'.

Printre cele mai cunscute melodii ale sale se află: „Drumul meu, „Oameni de zăpadă, „Tinereţea mea, „Ce dor mă cheamă, „Iubirea mea este un adevăr, „Ce ai făcut cu viaţa mea, „La drum cu un cântec vesel, „Bine te-am găsit bătrâne Charleston, „Copii cartierului şi „La balul fulgilor de nea.

Marina Scupara are doi copii născuţi în timpul mariajului cu compozitorul Dan Dimitriu, iar după despărţirea de acesta şi-a găsit fericirea alături de Claudiu Piţigoi, marele voleibalist al echipei Steaua, cu care s-a căsătorit în 2004.

Extrem de discretă de-a lungul vieţii ei, Marina Scupra a preferat în ultimii ani să nu mai apară pe scenă pentru a se dedica unei cariere didactice, ea fiind profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă.

În urmă cu 2 ani, într-un interviu pentru „Radio suflet drag', Marina Scupra exprima marele regret al generaţiei sale de artişti: „Eu și colegii mei de generație suntem triști că ne vedem și ne auzim atât de rar. Industria muzicală românească este foarte bine organizată, foarte bine pusă la punct, dar nu pentru noi. Pentru altă generație, da, mă bucur pentru ei. Dacă s-ar găsi și pentru noi oameni să ne promoveze și să ne ajute, să ne faciliteze apariția, ar fi extraordinar'.

 

 

Marina Scupra a murit. Avea 49 de ani şi a trăit discret toată viaţaMarina Scupra a murit. Avea 49 de ani şi a trăit discret toată viaţa
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter