Medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, declarații șocante

Andreea Bălan a făcut stop cardio-respirator în timpul operației de cezariană, dar medicii au reușit să o salveze. Directorul Sanador, cel care a fost în sala de operație, a dezvăluit că au acționat imediat, mai ales că situația era critică. A existat riscul ca pacienta lui să moară! 

Conf. dr. Doru Herghelegiu, medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, a declarat, marți, la „Sinteza zilei”, că ceea ce s-a întâmplat în cazul Andreei Bălan este o complicație mai frecventă la nașterile naturale, decât în cazul operațiilor de cezariană.

El a dezvăluit că pacienta a fost la un pas de moarte, dar medicii au acționat la timp și au salvat-o. Situația critică a trecut.

„A fost o situație critică, într-adevăr. Din nefericire, în consimțământul de naștere este undeva un paragraf în care este specificat și acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri. Multe paciente, în special cele care nasc pe cale naturală sunt revoltate: ‘cum? eu pot să mor la o naștere naturală?’ Trebuie să menționez că această complicație care a apărut în cazul doamnei Bălan este mai frecventă la nașterile pe cale naturală și nu la nașterile prin cezariană. Este o complicație extrem de rară – survine la un număr mare de 80.000 de nașteri, dar cu o mortalitate extraordinar de mare. Nu sunt statistici foarte sigure, dar peste 90% din paciente mor”, a spus Doru Herghelegiu.

Medicul a explicat ce se întâmplă de fapt în cazul acestei complicații.

„Este un accident dramatic, imprevizibil, care antrenează perturbări fiziopatologice extrem de severe: șocul cardiac, stop respirator, deci o insuficiență cardiacă dublată de una respiratorie care se instalează brusc – sunt devastatoare – și, în final, se adaugă o tulburare de coagulare care pune în pericol supraviețuirea. De-abia astăzi (marți, n.r.), în cursul zilei, am reușit să echilibrăm tulburarea de coagulare.

Problemele respiratorii au fost echilibrate în timp util în sala de operații și nu i-au produs niciun moment de deteriorare a funcțiilor cerebrale. Imediat s-a trecut de la anestezia combinată în momentul în care s-a instalat șocul cardio-respirator și s-au început în paralel cu intervenția chirurgicală toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina finalizarea dramatică ce apare într-o proporție covârșitoare în aceste cazuri”, a subliniat medicul Herghelegiu, la „Sinteza Zilei”.

Mesajul emoționant al Gabrielei Cristea pentru Andreea Bălan după ce a făcut stop cardio-respirator

Vestea că Andreea Bălan a făcut stop cardio-respirator pe masa de naștere a picat ca un trăsnet pentru fanii artistei, dar mai cu seamă i-a șocat pe prietenii apropiați și pe membrii familiei sale. Sute de mesaje de susținere a primit cântăreața care aseară a adus pe lume cea de-a doua fetiță, una dintre cele mai emoționante încurajări venind din partea prietenei ei, Gabriela Cristea.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro