Mihai Mălaimare Jr. a primit Premiul pentru cel mai bun director de imagine la Hollywood Film Awards 2019!

Publicat pe

Chiar dacă cinematografia română a părut multă vreme în derivă după 1990, iată că unul dintre membrii ei marcanți ne aduce iar în atenția modială! Mihai Mălaimare Jr., fiul celebrului actor Mălaimare, a primit Premiul pentru cel mai bun director de imagine la Hollywood Film Awards 2019. E adevărat, nu pentru o producție românească…

Duminică seară, la Beverly Hills Hotel, din Los Angeles, a avut loc gala Hollywood Film Awards 2019, iar printre personalitățile premiate ei s-a numărat și un român – este vorba despre Mihai Mălaimare Jr., care a câștigat Premiul pentru cel mai bun director de imagine pentru lungmetrajul „Jojo Rabbit”, scrie mediafax.ro.

Drama neozeelandeză „Jojo Rabbit” a debutat sub cele mai bune auspicii, filmul lui Taika Waititi câștigând deja Marele Premiul la Festivalul de la Toronto și având astfel mari șanse la cursa pentru Oscar 2020. Satira comică „Jojo Rabbit” spune povestea unui băiețel neamț, Jojo, interpretat de Roman Griffin Davis, care află că mama sa ascunde o fetiță evreică (Thomasim McKezie) – acțiunea se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial – în mansarda casei. Puștiul are un prieten imaginar, o versiune stupidă a lui Adolf Hitler.

Mihai Mălaimare Jr. are un CV impresionant

În vârstă de 44 de ani, Mihai Mălaimare are un CV impresionant. Acesta a fost și directorul de imagine al filmului „Nina”, de Cynthia Mort, în 2013 a fost premiat de către criticii americani, la Gala National society of Film Critics, unde a câștigat la categoria Cea mai bună imagine, cu pelicula „The Master” (film premiat pentru cea mai bună imagine și de Boston Film Society), iar în 2014 a fost elogiat de presa străină pentru imaginea producției „Umblând printre morminte”, de Scott Frank, din distribuția căruia face parte și celebrul actor Liam Neesom.

Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, de asemenea, și cu faimosul regizor Francis Ford Coppola la filmele „Tinerețe fără tinerețe” și „Tetro”, iar acum are toate șansele să fie unul dintre nominalizații la Premiile Oscar 2020.

Foto: Hepta, Profimedia

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter