Monica Iagăr, despre scandalul de dopaj al Simonei Halep: "Testele astea făcute așa sunt dubioase..."

Publicat pe

Monica Iagăr, fostă atletă a României, a vorbit despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. Fosta sportivă o susține pe tenismenă și o sfătuiește să facă tot ce îi stă în putință pentru a scoate la iveală adevărul. Monica Iagăr este de partea Simonei și o susține în această perioadă dificilă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Fosta atletă Monica Iagăr a vorbit despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. Mariana Iagăr este de părere că tenismena, depistată pozitiv cu roxadustat la un control antidoping, nu a luat intenționat substanța. Mai mult, aceasta susține că Simona va face tot posibilul pentru a scoate adevărul la iveală.

Monica Iagăr, despre scandalul de dopaj al Simonei Halep: "Testele astea făcute așa sunt dubioase..."Monica Iagăr, despre scandalul de dopaj al Simonei Halep: "Testele astea făcute așa sunt dubioase..."

Tenismena a fost acuzată, în mod oficial, că s-a dopat cu substanța numită Roxadustat, în cadrul turneului de Grand Slam, din vara aceasta, din SUA. Simona Halep are la dispoziție 20 de zile pentru a contesta actul de acuzare sau de a încheia un acord de recunoaștere.

Citește și: Simona Halep, acuzată oficial de dopaj.Ce opțiuni are sportiva pentru a scăpa de suspendarea de 4 ani

Citește și: Simona Halep va afla peste un an verdictul în scandalul de dopaj:„Vor fi două înfățișări, pentru că…'

Citește și: Gerard Pique se retrage din fotbal, la 35 de ani. Fostul iubit al Shakirei:”Voi juca ultimul meu meci”

Citește și: Anca Serea își dorește încă un copil, după ce și-a rezolvat problemele de sănătate:„Nu medicina clasică m-a ajutat'

Monica Iagăr, despre scandalul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep a fost testată pozitiv la testul de dopaj, fiind suspendată. Acest lucru a șocat întreaga breaslă a sportivilor din România. Monica Iagăr se numără printre cei care o susțin pe Simona și care au încredere în tenismenă. Fosta atletă a României i-a recomandat tenismenei să conteste cât mai repede acuzațiile, pentru a-și spăla imaginea.

„Simona Halep nu e om care s-a dopat! Simona trebuie acum să-si spele imaginea, să dovedească că e nevinovată. Va fi greu, dar este esențial pentru ea! Chiar dacă va mai concura sau nu, ea trebuie să conteste pentru a demonstra adevărul! Simona, nu te lăsa! Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase, clar!, a declarat Monica Iagăr pentru click.ro.

Monica Iagăr a fost suspendată în 1996 pentru dopaj

Monica Iagăr este o fostă atletă română care s-a remarcat prin performanțe deosebite la săritura în înălțime. În 1996, fosta sportivă a fost suspendată șase luni pentru dopaj.

„Eu cred că Simona s-a securizat din punct de vedere al dopingului. Eu sunt convinsă că ea nu a luat nimic. Când eram sportivă am stat şi eu în stare de suspendare 6 luni, în 1996. În anii ăia laboratoarele antidoping şi controalele nu erau acreditate… şi s-a întâmplat acelaşi lucru ca şi la Simona. O zi eram pozitivă, o zi negativă, iar o zi pozitivă şi tot aşa. A fost o întreagă tevatură cu pozitiv-negativ. Şi atunci era tot un fel de EPO despre care nu se ştiau multe, dacă îl face corpul sau nu. În fine, ideea este că eu o înţeleg pe Simona şi sunt convinsă că 100% are apărare. Pe mine m-a marcat situaţia de atunci, când am fost suspendată, normal, era în ’96 şi exact înainte de Jocurile Olimpice s-a întâmplat”, a povestit Monica Iagar.

Simona Halep este suspendată provizoriu din meciurile oficiale

Simona Halep, 31 de ani, locul 9 în ierarhia WTA a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, efectuat la ediția din acest an a turneului US Open. Tenismena a fost acuzată că a consumat substanța Roxadustat, un medicament prescris în cazul anemiei.

În prezent, Simona Halep este suspendată provizoriu din meciurile oficiale. În cazul în care nu va reuși să-și dovedească nevinovăția, sportiva riscă o suspendare din tenis, de patru ani.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter