Moştenitoarele – Cine sunt fiicele mogulilor

Publicat pe

Supremația moștenitoarelor de tipul Hilton – zgomotoase, colorate, excesive – nu a apus în totalitate, dar ele pierd din ce în ce mai mult teren în fața unor fete bogate care preferă discreția în locul expunerii fără rost.

 

În ciuda schimbării clare de atitudine, to­pul celor mai cunoscute moștenitoare de imperii e dominat de surorile Ecclestone, „urmașe demne ale modelului impus de Paris Hilton. Petra și Tamara însuflețesc lumea mondenă cu stilul lor flamboaiant, talentul înnăscut spre exces și lejeritatea cu care investesc în proprietăți de lux cu aerul că abia și-au cumpărat un ruj într-o nuanță nouă. Deși premisele nu păreau să conducă spre altă concluzie, iată că însuși Bernie Ecclestone, părintele celor două, s-a lăsat păcălit, crezând că fiicele îi vor moșteni luciditatea și spiritul antre­prenorial. În schimb, tot ce au moștenit Tamara și Petra au fost aproximativ 3,5 miliarde de dolari, bani primiți de la ta­tăl lor în urmă cu câțiva ani cu gândul că vor fi plasați în tranzacții inspirate. În schimb, tinerele abia trecute de 20 de ani pe atunci au avut în minte un alt fel de investiție și au risipit întreaga sumă pe pantofi (175.000 de dolari), genți de di­verse modele, culori și texturi (110.000 de dolari) sau proprietăți imobiliare care să le ateste statutul social. Așa stând lucru­rile, Petra, prototipul shopaholicei obse­siv-compulsive, a cheltuit peste 70 de mi­lioane de dolari pe o locuință în Londra, iar pentru alta în L.A., 80 de milioane. În plus, fata cea mică a mogulului de la Formula 1 este proprietara unui super iaht, conduce un Range Rover, un Rolls Royce Ghost alb și unul roz, dar și un Lamborghini Aventador. La rândul ei, Tamara a ales o casă în zona Kensing-ton Palace Gardens, una dintre cele mai scumpe din Londra, de 54 de milioane de dolari, dar și o cadă acoperită în tota­litate cu cristale colorate în valoare de 1,5 milioane de dolari. La vremea respectivă, Bernie Ecclestone declara amuzat că va munci până la sfârșitul vieții pentru a-și răsfăța progeniturile, pe care le conside­ra totuși responsabile, în ciuda tuturor excentricităților. „Sunt foarte mândru de Tamara și Petra. Sunt fete bune și raționale când vine vorba de bani. Sunt cu picioarele pe pământ din punctul acesta de vedere, un lucru pe care eu și mama lor am insistat destul de mult, se mândrea el în 2011. Anul următor în fața dezastrului financiar produs de cele două, Bernie se declara învins și dezamăgit de toată risipa.

 

La polul opus se află Ivanka Trump, fata celebrului Do­nald Trump, unul din cei mai bogați oameni ai Planetei. Ivanka a învățat de mică valoa­rea banilor, pe care i-a mun­cit ea însăși, și a deprins de la părinții ei tainele luxului cum­pătat. Atât cât se poate. „Nu am nevoie de multe lucruri, n-am fost niciodată înnebunită după shopping. Cea mai mare plăcere a mea sunt masajele; fac asta cam o dată pe lună. Acestea ar fi printre ultimele lucruri la care aș renunța.

 

LUXUL DE A FI DISCRET

 

La antipodul filosofiei occiden­tale despre expunerea media­tică, Vladimir Putin aplică cu succes modelul sovietic atunci când vine vorba de familia lui. Liderul de la Kremlin ține morțiș ca despre viața lui per­sonală să nu se știe aproape nimic, la fel și despre cele mai dragi persoane din viața lui: fii­cele sale, Ekaterina (28 de ani) și Maria (29 de ani). Discreția în ceea ce le privește pe cele două este aproape totală, nu există nici o fotografie oficială recentă cu ele, așa încât nimeni nu știe exact cum arată. Se pare că tatăl lor n-a permis să le fie făcută nici măcar o poză în public de când a devenit președinte al Rusiei pentru prima oară, acum 14 ani. „Nu am spus niciodată nimic despre familia lui Putin și nu vom face asta nici în viitor, declara anul trecut un purtător de cuvânt de la Kremlin. Privind retros­pectiv, de-spre Vladimir Putin nu știm mai nimic în afară de cariera lui politică și divorțul de Liudmila, cu care a fost căsătorit 30 de ani.

 

 

În ce le privește pe fiicele sale – cum tră­iesc, cum se îmbracă, cum se distrează, dacă și unde lucrează – informațiile au lipsit aproape în totalitate până de cu­rând. Despre Maria se spune că a studiat la Universitatea din Sankt Petersburg și că s-a mutat în Olanda anul trecut, într-un penthouse de 2 milioane de dolari îm­preună cu iubitul ei, Jorrit Faassen. Profi­tând de faptul că nimeni nu o știa, Maria a locuit aici sub un alt nume și a dus, atât cât i-au permis evenimentele, viața unei tinere obișnuite care trăiește fără să se remarce în vreun fel. După doborârea avionului companiei Malaysia Airlines pe teritoriul Ucrainei în care se aflau peste 150 de olandezi – tragedie în care s-a bănuit că ar fi implicat și Vladimir Putin – a început să se vorbească și de-spre fata cea mare a acestuia. În mijlocul discuțiilor despre cât de vinovat ar fi tatăl ei pentru prăbușirea avionului, Maria a părăsit Olanda și a revenit, se pare, la Moscova. Cu toate că averea lui Vladimir Putin ar fi evaluată la câteva zeci de mili­arde de dolari, plus mai multe proprietăți în toată lumea și un presupus castel la Marea Neagră, politica tatălui le-a „condamnat pe fiice la un stil de viață lipsit de strălucirea statutului de persoane publice. Probabil însă că Ekaterinei și Mariei nu le-a lipsit niciodată nimic (dovadă apartamentul spectaculos al Mariei din Olan­da), singura pretenție a lui Pu­tin fiind discreția totală.

 

RESPONSABILITĂȚILE COPIILOR DE BANI GATA

 

Mai mult dintr-o dorință a lor decât din­tr-o obligație impusă la nivel înalt, unele moștenitoare se bucură de toate avanta­jele situației lor financiare, fără urmă de ostentație. Sofia Abramovich, fiica de 19 ani a lui Roman Abramovich, locuiește împreună cu mama și frații ei într-un sat britanic din regiunea Hampshire, iubește caii și călăria și participă la competiții internaționale de sărituri. Din fotografiile pe care le postează pe contul ei de Insta­gram, fiica oligarhului rus pare îndrăgos­tită mai mult de natură decât de clubu­rile londoneze și viața de noapte, iubește vacanțele exotice și activitățile sportive.

 

Pe de altă parte, Allegra, fiica Donatellei Versace și moștenitoare a 50% din impe­riul Versace încă de la 18 ani, a avut de depășit încercări destul de dure în viața ei personală, motiv pentru care discreția a venit ca o necesitate terapeutică. Unul dintre cele mai dificile momente a fost chiar moartea lui Gianni Versace, un­chiul ei, ucis în 1997. „Ani de zile am trăit în întuneric și nu puteam să-mi amintesc mare lucru din viața mea dinaintea trage­diei. Uitasem chiar cum arătase unchiul meu, uitasem aproape tot ce ținea de el. Apoi, ușor-ușor, amintirile mi-au revenit, la fel emoțiile și clipele de fericire, așa că mi-am dat seama că mă eliberasem de golul care mă speriase atât de mult.

Câțiva ani mai târziu, Donatella și Paul Beck, părinții ei, au confirmat bătălia Allegrei cu anorexia, o boală pe care a depășit-o cu eforturi colosale. „Eu nu­mesc această perioadă absența mea. Am fost pierdută în alte gânduri și nu puteam să accept realitatea. Și îmi doream un singur lucru: să nu fiu recunoscută, să fiu un nimeni, să nu mai fiu vânată. Și totuși, oriunde mergeam, eram Versace. Nu puteam scăpa și asta îmi aducea multă suferință. Uram Los Angeles-ul.

 

În ultima vreme, moștenitoarea impe­riului Versace s-a simțit din ce în ce mai bine, se implică în afacerile familiei, dar are și alte proiecte. „În mod cert prefer anonimatul. Am petrecut un timp lu­crând cu un designer din afara Italiei, l-am ajutat cu organizarea show-urilor, cu promovarea și m-am implicat chiar în partea creativă. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că nu eu eram vede­ta în povestea asta. Eram plătită pentru muncă mea, bineînțeles, nu suficient de mult încât să am un trai fără griji, dar cred că în final te poți adapta oricărei situații. Dacă ești tu însăți, nu ceea ce vor ceilalți, dacă nu vezi fotografi care să te urmărească după fiecare colț sau dacă nu asculți cele mai groaznice bârfe care pot răni foarte mult, spunea fiica Donatellei. Allegra se alătură, așadar, altor fete bo­gate care spun pas modelului impus de Hilton și sunt decise să-și creeze singure imperii care să dureze. Așa cum fac de mult și Aerin Lauder (nepoata lui Estée Lauder) sau Holly Branson (fiica lui Sir Richard Branson), femei care n-au fost ispitite de strălucirea mondenă, ci de performanțe reale în afaceri. Și care se bucură mai mult de propriul statut de­cât o va face vreodată o starletă efemeră celebră… pentru nimic.

 

CLAUDIA COJOCEA
Foto GULIVER, EAST NEWS

 

Moştenitoarele – Cine sunt fiicele mogulilorMoştenitoarele – Cine sunt fiicele mogulilor
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter