A murit Lucian Pintilie. Regizorul a încetat din viață la 84 de ani

Publicat pe

Zi tristă pentru cinematografia românească! Regizorul Lucian Pintilie s-a stins din viață astă seară, pe patul de spital. Internat de câteva zile cu probleme cronice, artistul n-a mai putut fi salvat. 

O altă stea a cinematografiei românești s-a stins! După o carieră înfloritoare, de mai bine de jumătate de secol, regizorul Lucian Pintilie a pierdut lupta cu problemele de sănătate și a încetat din viață astă seraă, în jurul orei 21.00, pe patul de spital.

Lucian Pintilie,în vârstă de 84 de ani, s-a internat duminică, 13 mai, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în stare foarte gravă, în contextul acutizării unor afecţiuni cronice. A fost admis în secţia de Terapie Intensivă, unde a necesitat investigaţii medicale, monitorizare şi tratament de specialitate, a precizat Silvius Negoiţă.

Regizorul s-a născut la 9 noiembrie 1933, în localitatea Tarutino, din județul interbelic Cetatea Albă, Regatul României, aflat astăzi pe teritoriul Ucrainei. De la începutul carierei sale, în vremea comunismului, acesta a fost urmărit de controverse.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter