Nadia Comăneci, în rol de antrenoare, în SUA. Imagini din sala de gimnastică

Publicat pe

Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din istoria României și una dintre cele mai admirate și cunoscute sportive pe plan internațional, a trecut în rolul de antrenoare. Zeița de la Montreal a intrat în sala de gimnastică și a predat sesiuni de gimnastică artistică unor sportive din Statele Unite ale Americii.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

În data de 18 iulie 1976, Nadia Comăneci reușea cea mai mare performanță din cariera ei și ajungea să scrie istorie. A fost prima gimnastă din întreaga lume care a primit o notă de 10  într-un concurs olimpic de gimnastică. De asemenea, se poate mândri cu cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi nouă de aur la Europene. Numărul total al medaliilor câştigate de Nadia gimnastă la JO, CM şi CE se ridică la 25, din care 16 de aur.

Nadia Comăneci, în rol de antrenoare, în SUA. Imagini din sala de gimnasticăNadia Comăneci, în rol de antrenoare, în SUA. Imagini din sala de gimnastică

După retragere, sportiva a decis să își deschidă o sală de gimnastică alături de soțul ei, Bart Conner. Mai multe imagini cu Nadia Comănescu au apărut acum pe rețelele de socializare, în timp ce antrenează mai multe gimnaste din Statele Unite ale Americii.

Citește și: La 57 de ani, Nadia Comăneci arată senzațional în costum de baie.

Citește și: Culisele unei povești de dragoste controversate! Ion Dolănescu și Nadia Comăneci ar fi fost la un pas de căsătorie:

Citește și: Smiley i-a făcut o declarație de dragoste în versuri iubitei sale, Gina Pistol:'Tu îmi ești, tu îmi vei fi'

Citește și: Cum se simte nepotul lui Romică Țociu, operat după ce a înghițit două bile magnetice:„A stat cinci săptămâni în spital’

Nadia Comăneci, în rol de antrenoare

La puțin timp după ce a ajuns în Statele Unite, alături de soțul ei, Nadia Comăneci și-a înfințat o sală de gimnastică. Acolo, îndrăgita sportivă predă sesiuni de gimnastică artistică sportivelor, dar recunoaște că mai urcă și ea din când în când pe aparate, semn că pasiunea sa pentru acest sport nu o să dispară niciodată.

De curând, Nadia a fost filmată în rolul de antrenoare, iar imaginile au ajuns imediat pe rețelele de socializare. În filmuleț se poate vedea cum sportiva antrenează mai multe sportive din SUA.

„Am antrenat puțin în tinerețe. Îmi aduc aminte cu plăcere de acea perioadă. Cred ca era pe la lotul de junioare. Acum, însă văd contribuția mea catre sport, mult mai complexă,…„, spune Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci a păstrat păpușa care îi poartă numele

Nadia Comăneci și-a emoționat recent fanii de pe contul de socializare, arătându-le fanilor ei păpușa care îi poartă numele. Jucăria, care la fel ca posesoarea ei, a făcut istorie, a fost creată la fabrica Arădeanca după ce Nadia a câștigat la Montreal primul 10 din istoria gimnasticii.

„În 1976, Arădeanca a decis să facă o primă păpuşă personalizată, ceea ce nu existase în România pe vremea comunismului, nici până la ea, nici după ea. Au fabricat Păușa Nadia pe baza unui corp comun, cu o faţă uşor modificată, care nu semăna însă foarte mult cu Nadia cea de 14 ani. Dar păpuşa atrăgea cu un dublu echipament: cel de sală, cu care chiar a evoluat sportiva în competiţii şi echipamentul echipei olimpice de la ceremonia de deschidere.

Au adăugat şi o mică medalie olimpică, cu un tricolor, agăţată de gâtul păpuşii, pentru că fabrica avea şi secţie foarte bună de argintărie şi făcea, practic, toate cupele oferite sportivilor la concursuri în era comunistă. Prototipul a fost trimis cuplului prezidenţial, iar ulterior a fost inclus într-o expoziţie de mare succes în acest muzeu – colecţia cadourilor primite de cuplul prezidenţial.Pentru o scurtă perioadă, în anul 1977, această păpuşă s-a găsit în comerţul socialist, în librării. Era o păpuşă scumpă. Avea ambalajul ei, cutia fiind chiar foarte bine lucrată pentru acele vremuri, cu o ferestruică şi un plexiglas prin care vedeai capul păpuşii şi medalia, a declarat Cristrian Dumitru.

sursă foto- Facebook, Captură Video, Profimedia

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter