Natalie Portman vorbește deschis despre discriminarea actrițelor la Hollywood

Publicat pe

A câștigat un Premiu Oscar și face parte din categoria actorilor de A list de la Hollywood. Cu toate astea, actrița Natalie Portman (35) nu e la fel de bine plătită ca protagoniștii filmelor în care joacă…

 

 

 

 

Într-un interviu pentru revista Marie Claire, pe a cărei copertă a pozat în februarie, Natalie a făcut o declarație surprinzătoare: a fost plătită de trei ori mai puțin decât co-starul din filmul No String Attached (2011), Ashton Kutcher! Actrița admite că ar fi trebuit să fie mult mai deranjată de faptul că diferența dintre salariul ei și cel al colegului său de platou a fost atât de mare, dar recunoaște că i s-a părut totuși dificil să se plângă, dat fiind că inclusiv „modestul” ei salariu a fost destul de mare. Cu toate astea, diferența dintre ei i s-a părut complet nebunească.

 

 

 

 

„Ashton Kutcher a fost plătit de trei ori mai mult ca mine pentru No Strings Attached. Am știut și am luat-o ca atare, pentru că, la Hollywood, există chestia asta cu citatele”. Apoi, Natalie a explicat că un citat (n. red. în presă) este cu atât mai mare cu cât actorul în cauză este mai bine plătit. „Al lui era de trei ori mai mare ca al meu, deci trebuie că a primit de trei ori mai mulți bani.”

 

 

 

 

Natalie, care acum așteaptă al doilea copil și mai are un băiețel de 5 ani  cu soțul său Benjamin Millepied, insistă asupra faptului că problema diferenței de remunerare între femei și bărbați este mult mai mare la Hollywood decât în alte industrii. „Comparativ cu bărbații, în majoritatea profesiilor, femeile câștigă 80 de cenți la un dolar. La Hollywood, câștigăm 30 de cenți la un dolar.” Tocmai pentru a păstra un echilibru, pentru următorul său proiect, un film biografic despre Ruth Bader Ginsburg, o renumită judecătoare de la Curtea Supremă de Justiție (care a luptat, de-a lungul carierei, pentru egalitatea în drepturi), Natalie a insistat ca regizorul să fie o femeie.

 

De-a lungul timpului, Patricia Arquette, Charlize Theron, Jennyfer Lawrence, Amy Adams, Geena Davis și nu numai au avut curajul să vorbească despre asta și să-și ceară drepturile, iar acum și Natalie Portman trage un semnal de alarmă cu privire la necesitatea echilibrării balanței și eliminării diferenței dintre sexe în privința salariului. Cu toate astea, e greu de crezut că se va schimba ceva prea curând…

 

 

Oana Pantazi; Foto: Hepta

 

 

 

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter