Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Vicepreședintele Curții de Conturi va petrece sărbătorile în închisoare

Publicat pe

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după cum a decis luni, 28 noiembrie, Curtea de Apel București. Niculae Bădălău, care în prezent este vicepreședintele Autorității de Audit, a fost audiat de DNA duminică seară și ulterior reținut pentru trafic de influență și dare de mită.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Magistrații de la Curtea de Apel București au admis solicitarea procurorilor DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile. Decizia a fost luată după o ședință care a durat trei ore. Niculae Bădălău a ajuns la Curtea de Apel la 11:30. El a fost adus de polițiști încătușat. Acesta își va petrece sărbătorile în închisoare, scrie digi24.ro.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Vicepreședintele Curții de Conturi  va petrece sărbătorile în închisoareNiculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Vicepreședintele Curții de Conturi  va petrece sărbătorile în închisoare

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Primarul căruia Bădălău i-ar fi promis 170.000 de euro este Dan Păsat, edilul localității Bucșani din județul Giurgiu. Tot el l-ar fi denunțat pe Niculae Bădălău la DNA, au declarat surse judiciare pentru Libertatea. Dan Păsat a fost deputat din partea PSD în perioada 2008-2012, iar în 2020 a fost ales primar al localității Bucșani.

'În datele de 09.08.2022 şi 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată mai sus (consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit), i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă …», inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme', au susţinut procurorii, în ordonanţă.

Citește și:Cum a reacționat Serghei Mizil după ce Marian Vanghelie și Oana Mizil s-au despărțit:'Nu m-au căutat'

Citește și:Ilie Năstase neagă despărțirea de Ioana Simion, deși ea a spus că ruptura e definitivă:„Stau cu ea în aceeași casă. De ce să mă împac, când noi doi nu am fost certați?’

De ce a fost arestat Niculae Bădălău

În 19 noiembrie 2022, Niculae Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea a 7% din valoarea contractului menţionat (4.903.959,97 lei fără TVA), dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obţină pentru aceeaşi firmă de la primăria respectivă, în 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Luni, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cine este Niculae Bădălău

Niculae Bădălău a fost, pe rând, subprefect de Giurgiu, prefect, deputat PSD, apoi senator PSD. În anul 2009 a fost în atenţia ANI, care a sesizat DIICOT cu privire la suspiciunea de spălare de bani şi fals în declaraţii, dar acuzaţiile nu au fost dovedite.

Bădălău este absolvent al Facultăţii de Îmbunătăţiri Funciare şi al Institutului Agronomic „Nicolae Bălcescu'. El este şi absolvent al Facultăţii de Drept la Universitatea Bioterra și mai are un master obţinut la Colegiul Naţional de Apărare, în anul 2005..

La finele lunii august 2018, Niculae Bădălău a fost personaj principal într-un scandal de proporții, după ce a fost surprins dansând la o petrecere pe o manea, în care solistul cânta „Să vină Diaspora, că noi ne p***m pe ea'.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter