Niculina Stoican organizează un spectacol in memoriam Petrică Mîțu Stoian, deși familia lui a interzis să i se folosească numele: „Noi ne facem datoria” / EXCLUSIV

Publicat pe

Niculina Stoican organizează un spectacol in memoriam Petrică Mîțu Stoian, deși familia lui a interzis să i se folosească numele. Niculina Stoican îi face spectacol lui Petrică Mîțu Stoian, care a murit la 61 de ani, pe data de 6 noiembrie. Interpreta de muzică populară, care este și manager la Ansamblul Maria Tănase din Craiova, spune că va respecta legislația și hotărârea familiei. Aceasta din urmă a interzis să i se pomenească numele regretatului artist.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Niculina Stoican organizează un spectacol in memoriam Petrică Mîțu Stoian, deși familia lui a interzis să i se folosească numele. Niculina Stoican îi face spectacol lui Petrică Mîțu Stoian, marți, 29 noimembrie. Regretatul cântăreț de muzică populară va avea parte de un spectacol în memoriam și la Craiova, unde Niculina este manager de cinci ani de zile. Pe scenă vor urca mai mulți colegi de-ai solistului, care a murit în urmă cu un an, la 61 de ani.

Niculina Stoican organizează un spectacol in memoriam Petrică Mîțu Stoian, deși familia lui a interzis să i se folosească numele: „Noi ne facem datoria' / EXCLUSIVNiculina Stoican organizează un spectacol in memoriam Petrică Mîțu Stoian, deși familia lui a interzis să i se folosească numele: „Noi ne facem datoria' / EXCLUSIV

Citește și: Mihai Priescu intervine în scandalul dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican:”Sunt orgolii din ambele părți”

Citește și: Cum se înțelege Niculina Stoican cu soțul său, deși a fost înșelată în cei 30 de ani de căsnicie:”Iubirea de cuplu înseamnă…”

Citește și: Maia Morgenstern are COVID-19:„Am fost la spital’

Citește și: Claudiu Istodor, adevărul despre relația cu Maia Morgenstern. Cum se înțeleg, în realitate, după divorț: „Relația e puțin deosebită, aș numi-o mai crudă” / INTERVIU

Niculina Stoican organizează un spectacol in memoriam Petrică Mîțu Stoian, deși familia lui a interzis să i se folosească numele

Niculina Stoican îi face spectacol lui Petrică Mîțu Stoian la Craiova, la Ansamblul Maria Tănsae, de unde artistul s-a pensionat. Interpreta de muzică populară a invitat în concert artiști de la acest ansamblu, dar și de la Doina Gorjului, unde regretatul Petrică Mîțu și-a început activitatea.

Familia a interzis, însă, folosirea numelui artistului printr-o ordonanță președințială, iar Niculina Stoican, care este și manager la Ansamblul Folcloric Maria Tănase, spune că va respecta dorința familiei. Cu toate acestea, în spectacolul în memoriam Petrică Mîțu Stoian se vor folosi imagini din arhiva ansamblului, la care a fost angajat.

'Va fi un spectacol in memoriam, se va cânta din repertoriul lui, vom fi soliștii de la Maria Tănase, pentru că el aici și-a încheiat cariera artistică. De la noi a ieșit la pensie. Vor mai fi de la Doina Gorjului, pentru că acolo a început cariera lui de solist profesionist. Pe scenă vor mai fi tineri din Mehedinți și am invitați din țară, pe cei care îi știam eu de el apropiați', a declarat pentru viva.ro, Niculina Stoican.

Niculina Stoican: 'O să respectăm legislația și hotărârea familiei'

Niculina Stoican susține că nu o interesează polemicile și nici nu vrea să strice imaginea instituției pe care o conduce și unde a cântat Petrică Mîțu Stoian înainte de a se pensiona.

'O să respectăm legislația și hotărârea familiei. Dar noi avem imagini cu el și le vom difuza pe ecran, pentru că sunt spectacolele instituției. Am arhivă, cel puțin de când sunt eu manager de cinci ani, și pot folosi imaginile cu el. Dar, repet, vom respecta hotărârea familiei și legislația. Că asta nu e de tăgadă și nu avem de ce. Nu mă interesează polemicile, pentru că nu vreau să stric imaginea instituției. Eu nu sunt în război cu nimeni. Vreau să fac ce este corect și deontologic și pentru el și pentru mine, și ca manager, și ca și colegă', a mai declarat Niculina Stoican, pentru viva.ro.

Niculina Stoican: „Mi se pare ireal'

Niculina Stoican susține că înțelege și respectă decizia familiei de a nu i se pomeni numele regretatului artist. Pe de altă parte, interpreta de muzică populară spune că este complicat să faci un spectacol și să nu îl pomenești sau să nu îl arăți lumii. Asta, spune ea, dacă vrei să-i păstrezi vie amintirea regretatului interpret.

'Mi se pare ireal, totuși. Cum să-l pomenești, să faci un spectacol și să i se cânte piesele piesele, și dacă nu îl arăți lumii să îl păstrezi viu în memoria colectivă, pentru ce? Da, e adevărat să nu îl folosească oricine. Și chiar și într-un spectacol. Dar pe mine, la câte spectacole în memoriam m-au invitat… cu distribuție care lasă de dorit, cu organizare care lasă de dorit. Dar, totuși, stai să te gândești… Însă, în ceea ce ne privește, suntem un ansamblu profesionist, totuși! Noi suntem ăia care atunci când s-a întâmplat cu el, am avut cea mai mare grijă și cea mai mare responsabilitate', susține Niculina Stoican.

Niculina Stoican: 'Noi ne facem datoria'

DIrectoarea Ansamblului Maria Tănase unde a cântat Petrică Mîțu Stoian înainte să se pensioneze consideră că familia ar trebui să facă o triere, cui va interzice și cui nu să folosească numele cântărețului.

'Noi ne facem datoria. Dacă nu vor conștientiza de acum înainte că trebuie să se gândească cui interzic și cui nu, probabil că nu va mai fi pomenit de nimeni. Când induci starea asta de frică, oamenii nici numele nu i-l mai pronunță. Și, care va fi rezultatul?', punctează Niculina Stoican.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter