Olguța Berbec, noi acuzații la adresa Niculinei Stoican. A dat-o în judecată pentru că i-ar fi furat o piesă: „Cred că lucrurile trebuie lămurite cumva”

Publicat pe

Olguța Berbec, noi acuzații la adresa Niculinei Stoican, după ce a dat-o în judecată pentru că i-ar fi furat o piesă. Cele două interprete de muzică populară continuă conflictul aprins încă de anul trecut și s-a ajuns până în instanță. Dacă pentru Niculina Stoican, subiectul e închis, lăsând ca instanța să-și facă treaba, Olguța Berbec a ieșit din nou, public, să vorbească despre neînțelegerile dintre cele două. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Spre sfârșitul anului trecut, Olguța Berbec a decis să o dea în judecată pe Niculina Stoican, la Tribunalul București, motivul fiind acela de încălcare a drepturilor intelectuale. La rândul său, artista, în vârstă de 51 de ani, vrea ca instanța să decidă care este adevărul, astfel că nu mai este loc de o altă discuție.   

Olguța Berbec, noi acuzații la adresa Niculinei Stoican. A dat-o în judecată pentru că i-ar fi furat o piesă: „Cred că lucrurile trebuie lămurite cumva'Olguța Berbec, noi acuzații la adresa Niculinei Stoican. A dat-o în judecată pentru că i-ar fi furat o piesă: „Cred că lucrurile trebuie lămurite cumva'

Olguța Berbec, în vârstă de 38 de ani, face parte din Ansamblul Doina Gorjului. Interpreta de muzică populară era o apropiată a regretatului artist Petrică Mâțu Stoian, care i-a și cântat la nuntă acum câțiva ani. Înainte de tragedie, cântărețul i-a oferit, în dar, costumul popular al mamei sale, după moartea ei.  

Citește și: Ce mesaje a primit Niculina Stoican după moartea lui Petrică Mîțu Stoian:”Repede l-ați uitat pe dragul nostru”

Citește și: Niculina Stoican refuză să meargă la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian:„Nu am fost până acum și nici nu am să mă duc curând'

Citește și: De ce s-au despărțit Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău:”Ne dorim chestii diferite și…”

Citește și: Roxana Blagu ex. Trident și-a micșorat sânii fără acordul soțului:Am ales data operației când Andrei a plecat din țară' / EXCLUSIV

Olguța Berbec, noi acuzații la adresa Niculinei Stoican

În noiembrie anul trecut, Olguța Berbec a dat-o în judecată pe Niculina Stoican, pe motiv de furt intelectual. La mai bine de câteva luni de atunci, artista a făcut noi declarații privind neînțelegerile dintre cele două cântărețe. 

„Nu am mai vorbit despre asta, nu am nimic de ascuns. Pur și simplu este vorba despre încălcarea drepturilor de autor.

Eu scriu piese, cred în ele, le scot din sufletul meu și este inacceptabil, în 2022, ca altcineva să își însușească această muncă, acest efort intelectual.

Consider că, în 2022, folclorul nu se mai culege de pe ulițele satului, folclorul este bine gândit, proiectele muzicale sunt bine calculate, plătite cu bani și trebuie să ne respectăm munca.

Îmi pare rău că suntem în situația asta, dar nu este prima oară și atunci cred că lucrurile trebuie lămurite cumva. Nu suport ca cineva să-mi fure munca. A trebuit să ajungem în fața instanței pentru a se hotărî autenticitatea', a spus artista la Etno TV.

Motivul pentru care Olguța Berbec și Niculina Stoican se judecă în instanță 

Olguța Berbec a ajuns deja în sala de judecată. Autoritățile vor stabili cui aparține melodia despre care artista spune că i-a fost furată de către Niculina Stoican. Piesa se numește „Stă murguțul lângă gard', lansată în anul 2013. Unii dintre cei care fac parte din lumea muzicii spun că melodia aparține, de fapt, solistei Camelia Bălmău, care a înregistrat-o în studio cu doi ani înainte, cu titlul „Stă murgul legat de gard'. 

Niculina Stoican: „Nu mai există loc de alte discuții'

Artista a oferit, la un moment dat, scurte detalii despre întregul proces intentat împotriva ei. Interpreta de muzică populară spune că acest subiect este închis pentru ea și vrea numai să se rezolve totul pe calea instanței. În plus, vedeta susține că nu știe nici măcar despre ce piesă muzicală vorbește Olguța Berbec pentru că nu ar fi preluat nimic din repertoriul ei.

„Ne vedem în instanță. Dacă mergem în instanță, cred că trebuie să avem decența necesară să așteptăm să vedem ce se întâmplă în instanță.

Atunci când mergem în instanță nu mai există loc de alte discuții, mergem în instanță', a declarat Niculina Stoican pentru Antena Stars.

Niculina Stoican, conflict cu fostul impresar al regretatului Petrică Mâțu Stoian 

În momentul în care s-a aflat de decesul lui Petrică Mîțu Stoian, fostul impresar al regretatului artist și Niculina Stoican s-au certat public, Doru Gușman acuzând-o pe cântăreață că l-ar fi umilit, la pensionare.

„El a plecat de la Ansamblul Maria Tănase supărat, foarte supărat! Și a plecat din cauza ei, din cauza Niculinei Stoican. Pentru că îl teroriza, îl umilea. Nu s-a dus la un spectacol sau ceva, i-a făcut adresă la primărie, primăria i-a tăiat ziua. Mi-a spus: `Nu mai suport`. El s-a pensionat din cauza ei, să scape de ea, să nu o mai vadă', spunea Doru Gușman, la acea vreme.

Niculina Stoican l-a dat în judecată pe Doru Gușman

Niculina Stoican, managerul Ansamblului Maria Tănase din Craiova, neagă ar fi avut o relație rece și că s-ar fi certat cu regretatul Petrică Mîțu Stoian.

„Fiecare, când face o declaraţie, îşi asumă ce spune. Petre a plecat pentru că şi-a dorit să plece, a dorit să iasă la pensie, a dorit să trăiască pentru el. Nu m-am certat cu Petre niciodată în viaţa mea. Am avut discuţii, dar niciodată nu ne-am certat', a declarat Niculina Stoian, la Pro TV.

„S-au adus injurii instituției pe care o conduc, mie ca om. Vom face demersurile necesare din punct de vedere juridic. Se va veni cu probe, cu dovezi, așa cum trebuie să se facă', a mai spus Niculina Stoican.

Sursă foto: Facebook, capturi YouTube

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter