Oscar 2020. Scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun”, care îl are în distrubuție pe Adrian Văncică, pe listele pentru nominalizare

Publicat pe

„Cadoul de Crăciun', regizat de Bogdan Mureşanu, a fost selectat alături de alte nouă producţii din 191 filme calificate pentru categoria „cel mai bun scurtmetraj'. Filmul îl are în distribuție pe actorul Adrian Văncică.

Oscar 2020. Scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun', care îl are în distrubuție pe Adrian Văncică, pe listele  pentru nominalizareOscar 2020. Scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun', care îl are în distrubuție pe Adrian Văncică, pe listele  pentru nominalizare

Lista este completată de Brotherhood', Little Hands', Miller & Son', Nefta Football Club', The Neighbors Window', Refugee', Saria', A Sister' şi Sometimes, I Think about Dying'.

„Lista mea de mulţumiri este atât de mare şi nu o pot scrie aici, dar mă gândesc la toată lumea implicată în acest lucru imens pe care l-am făcut până acum', a scris Bogdan Mureșanu pe contul de socializare.

Scurtmetrajul îi are în distribuţie pe Adrian Văncică şi Ioana Flora. Acţiunea filmului are loc în seara de 20 decembrie 1989. Totul porneşte de la scrisoarea unui băiat către Moş Crăciun în care copilul dezvăluie ce îşi doresc părinţii lui de Sărbători. Tatăl află îngrozit că cel mic a trimis prin poştă o scrisoare în care spune ce îşi doreşte părintele lui pentru Crăciun: „Să moară nea Nicu', potrivit news.ro.

„Cadoul de Crăciun' a fost, la începutul anului, desemnat câştigătorul marelui premiu al competiţiei internaţionale a Clermont-Ferrand FF, cel mai important festival de scurtmetraje din lume.

Filmul lui Bogdan Mureşanu a mai câştigat premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurtmetraj la TIFF 2018, precum şi o menţiune specială la la Festival du Cinéma Méditerranéen de Montpellier. În luna decembrie a anului trecut, a fost recompensat cu premiul publicului la Festivalul Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka' de la Białystok.

TVR difuzeaza in premiera scurtmetrajul „Cadoul de Craciun'

Cadoul de Crăciun, scurtmetraj realizat în coproducţie cu TVR şi propus recent pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar 2020, va fi difuzat în premieră la TVR 1 şi TVR 1 HD luni, 23 decembrie, ora 23.00. Producţie românească a anului 2018, filmul este semnat de regizorul Bogdan Mureşanu. Scurtmetrajul care îi are în distribuţie pe actorii Ioana Flora, Adrian Văncică, Luca Toma, a fost inclus pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la Oscar 2020 la începutul acestei săptămâni.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter