Paul Ciuci de la Compact a povestit cine este "Fata din vis", care l-a inspirat acum 40 de ani: "Călătoream într-un tren de noapte și..."

Publicat pe

La 40 de ani de la lansarea primului album Compact, „Fata din vis', Paul Ciuci a povestit cine a fost sursa sa de inspirație pentru numele albumului. Paul Ciuci continuă să adune mii de oameni la concerte, după zeci de ani de activitate, dar fanii îl identifică încă pe artist cu „Fata din vis”. Care este povestea numelui primului album Compact și cine a fost „fata din vis”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cine nu își amintește piesa 'Fata din vis' a trupei Compact, una dintre melodiile de succes din anii 80 și devenită, apoi, hitul multor generații. Paul Ciuci, solistul trupei, a dezvăluit cine este fata care l-a inspirat în urmă cu 40 de ani.

Paul Ciuci de la Compact a povestit cine este "Fata din vis", care l-a inspirat acum 40 de ani: "Călătoream într-un tren de noapte și..."Paul Ciuci de la Compact a povestit cine este "Fata din vis", care l-a inspirat acum 40 de ani: "Călătoream într-un tren de noapte și..."

Cine a fost „Fata din vis”, sursa de inspirație a lui Paul Ciuci de la Compact

Paul Ciuci a povestit tot timpul că a fost predestinat să aleagă numele „Fata din vis” pentru primul album Compact, iar cea care l-a inspirat în acel moment a fost o fată cu pantofi albaștri, care mergea cu trenul la Alba Iulia.

Călătoream într-un tren de noapte în luna noiembrie, o noapte cețoasă, umedă și mohorâtă. Pe culoar am intrat în vorbă cu o fată care mergea la Alba Iulia. Din toată acea întâlnire am reținut pantofii albaștri pe care îi purta… N-am întrebat-o nici cum o cheamă, discuția era una banală despre toate și despre nimic. În Alba Iulia a coborât, nu înainte de a-mi spune un amănunt fără importanță, că locuiește într-un cartier numit Cetate.

Nu știu de ce impresia lăsată de această întâlnire a fost atât de puternică încât am ajuns să scriu un cântec despre asta. Inițial fata din vis a avut și o strofă la care am renunțat mai târziu, pentru că mi se părea mult prea personală și doream ca acest cântec să se potrivească' tuturor, în ideea că fiecare am întâlnit o fată din vis la un moment dat în viață.

În gara ce părea pustie/ Ai coborât și ți-am promis/ Să vin la tine în Cetate/ S-aprind lumina ce s-a stins!'. Aceasta este povestea acestui cântec„, a declarat Paul Ciuci pentru unica.ro.

Citește și:Oana Roman susține că nu o ajută nimeni să o îngrijească pe Mioara Roman: „Eu fac singură tot, e foarte multă presiune’

Citește și:Nelu Cortea a fost lovit de un taur la America Express. S-a ales cu o rană: „Era să mor de două ori'

Citește și:Codruța Began, Răzvan Danciu și Andrei Neagu au fost propuși spre eliminare la Survivor România 2023: „Trebuie să le arăt tuturor că merit să fiu aici'

Paul Ciuci are emoții când urcă pe scenă și după 40 de ani

Am emoții de fiecare dată când urc pe scenă, ba mai mult ele încep înainte și continuă chiar și după ce am coborât de acolo… E adevărat, cu un moment de relaxare și de mulțumire sufletească extraordinar de puternică.

Rămân la părerea mea, neschimbată, că un artist fără emoție (nu dominat de ea), dar care urcă pe scenă rece că o bucată de gheață, nu va reuși să pătrundă în sufletul unui public care se așteaptă să primească tocmai acele stări unice, creative, care aduc cu ele nostalgii, amintiri„, a mai dezvăluit artistul.

La 40 de ani de la lansarea primului album Compact, „Fata din vis', trupa a anunțat două concerte aniversare, la București și la Iași, pe 5 și pe 11 februarie.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter